Jag Fick Veta Att Jag Hade Cancer När Jag Var Gravid

Något kändes fel. Jag var lyckligt gravid med vårt andra barn, i väntan på testresultat av första trimestern filmvisningar, och trots varje prövning som kom tillbaka negativt för fosterskador m.m., Jag kände försiktig av graviditeten. På 14 veckor, min barnmorska sa till mig att njuta av graviditeten och att barnet såg perfekta ut, men jag kände mig ändå osäker.

Något kändes fel och jag kunde inte skaka obehaglig känsla av att något var fel med barnet. Men det var inte barnet. Det var jag.

Fyra veckor senare, blev jag diagnostiserad med stadium II bröstcancer med en 4 centimeter tumör i höger bröst. Jag hade lagt märke till denna klump (mycket mindre) efter födelsen av mitt första barn, men det var cyklisk, tycktes visas varje månad och försvinner. Jag hade några preliminära tester görs, men det verkar inte höja så mycket oro att det skulle dra mig bort från min upptagen världen på att ta ett år gammal och arbetar heltid.

Med den här andra graviditeten, klumpen växte. Och så bytte saker med graviditeten, som jag chalkat upp till en av de hormonella saker.

I min 18: e veckan av graviditeten, min OB kallade mig ur det blå. Han frågade om jag hade fått klump tittade på nyligen. Jag sa till honom att jag inte trodde att jag kunde få en mammografi eftersom jag var gravid. Han rådde mig att ultraljud var ett alternativ och skulle det vara säkert. Jag bokade ett möte och såg fram emot att korsa det från min lista över att göra: få ultraljud, få bilen registrerad, och rensa ut barnets framtida rum.

Tre dagar senare fick jag diagnosen bröstcancer .

Den första sak cancer tar bort dina andetag, en släkting sa till mig. Tja, det tog bort mina andetag och kastade en skugga på vad som skulle ha varit en mycket speciell och vacker stund i mitt liv. Det skulle vara en tid av böljande rädsla, panik, outhärdlig fysisk trötthet och sorg för att behöva utsätta mitt barn för behandling som jag aldrig skulle ha drömt möjligt.

Under den diagnostiska tester, vi fick reda på att vi var med en tjej. Jag kommer ihåg att jag ultraljud för olika organ och gå iväg med extra bilder på min lilla flicka. Teknikerna kunde inte låta bli att kolla på henne. Hon blev den mest fotograferade baby i livmodern.

Jag opererades omedelbart att ta bort tumören. Detta var nervslitande sedan barnet var inte lönsamt ännu och skulle utsättas för anestesi och andra mediciner. Jag hade tur att jag hade ett fantastiskt team på mitt sjukhus som arbetade tillsammans för att skapa en behandlingsplan som skulle ta hand om mig och min bebis samtidigt behandla cancer.

Jag hade en perinatal team som hjälpte ultraljud för att ge mig sinnesro före och efter operation. Jag minns att vakna upp och höra läkare och sjuksköterskor att säga, "Titta, hon sparkar!" Jag kunde knappt öppna mina ögon och det var hon: sparkar och gör kullerbyttor. Det var då jag insåg att det här barnet var stark. Det här barnet var på väg att göra det, och jag vill också. Hon skulle vara min styrka och jag skulle vara hennes.

Efter att jag återhämtat sig från operationen, jag påbörjade min cellgiftsbehandling. Jag kom ihåg att trycka på hiss-knappen för att gå till infusion golvet och folk skulle titta på min gravida mage och fråga mig om jag var på väg till våning 4 (Perinatal). Jag minns att jag ser på deras ansikten när jag klev in på cancer golvet. Jag minns att jag ser av patienter i onkologi, deras synd, men deras beundran. Det fick mig att stå upp lite längre. Jag minns att jag gick upp till perinatal timmar senare för att se barnet, 6 kg. tyngre (vänligen inte väga mig igen!) från cellgifterna.

Varje ultraljud, min lilla ängel sparkar bort, stark, så stark som den skulle kunna vara. Jag minns att sjuksköterskorna frågar mig ivrigt vad jag ska döpa henne och hur jag mådde. Jag minns vänligen läkare att informera mig, "Du behöver inte vara en martyr. Du kan ta dessa mediciner. Du gör vad du behöver. Vi ser ut för ditt barn. Det är vårt jobb. Titta på henne. Hon är stark." Och hon var stark. Hon var före tillväxt-vis varje gång.

Jag tror att min graviditet har hjälpt mig att ta mig igenom de första 12 veckor av cellgifter. När jag var ett par dagar av cellgifter, hon var ansvarig för att ge mig min aptit, minska mitt illamående, och begäret protein som ägg och turkiet. Hon var vad som väckte glädje för mig när jag kände hennes sparkar eller såg henne på de många ultraljud. Hon var det som höll mig att flytta (och min 2-åriga, herregud!). Hon låter mig fokusera på något positivt.

Serafina Kate föddes under "pausen" i min behandling, via planerat kejsarsnitt på 36.5 veckor. Hon var och är den vackraste baby: glad, en stor sleeper, och viktigast av allt, frisk. Hon var född med en omedelbar fläkt bas: samtliga läkare, sjuksköterskor och familj som hade såg ut för henne.

Två veckor senare, började jag min andra omgång av cellgifter, följt av ytterligare två operationer. Men den här gången, det var en barnlek jämfört med innan. Jag hade bara mig själv att oroa dig för medicinskt, och det var lätt.

Jag fortsätter med behandling. Och medan du fortfarande känner sig rånade ibland av min graviditet på grund av cancer, jag är tacksam att organisationer som Hoppas för Två som hjälpte mig att inse att jag inte var ensam och försäkrat mig om att min bebis skulle vara okej efter cellgifter. Det fick mig att se att det finns andra starka kvinnor som gjorde det och därför kan jag också.

Jag kunde göra vad jag trodde inte att jag skulle kunna göra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar