Varför Jag Avskyr Ordet 'Missfall'

Första gången jag hörde ordet "missfall" jag var ca 9 eller 10 år gammal. Jag spelade i min grannes bakgård, när frågan om syskon kom upp. "Jag har två bröder eller systrar i himlen," sade hon. Jag slutade mitt cartwheels och tillbaka-handsprings. "Min mamma hade två missfall," förklarade hon.

I mitt unga sinne, att jag omedelbart målar upp bilder av min kompis mamma att trycka på en barnvagn på gatan när alla plötsligt transport hon var drivande störtade över och barnet föll och dog. Till denna dag, som är den bild som kommer att tänka på när jag hör "missfall"— s o långt från verkligheten .

Verkligheten är att precis som de flesta saker i vårt samhälle som vi släta över det fula sanningar om livet. Saker som död, sorg och förlust; "missfall" är en av de fula sanningar. Problemet jag har med denna term är det sugarcoats en fråga som är för surt för att ens drömma om sötningsmedel.

Först av allt, ordet i och för sig inte ens upp vad det egentligen är: en död, en förlust, en efterdyningarna av sorg. Det avfärdar det kaos den skapar, förhoppningar och drömmar krossar den.

För det andra, att det nästan alltid sätter skylla på mamma . Ta min unga vän till exempel. När hon berättade historien om sin mor när jag var bara en ung flicka, sade hon, "Min mamma hade två missfall", som om hennes mamma hade ett val. Hon hade den missfall. Aldrig hör du, "hörde du om Bob? Han hade ett missfall." Nej, det är alltid, "Poor Bob, hans fru fick missfall."

På denna punkt kanske du undrar varför jag är så passionerat om detta ämne. Ni kanske redan har gissat det. Ja, jag har förlorat två barn i livmodern. Det är en mardröm. Det är varje gravid kvinnas värsta mardröm, och att kalla det för något så långt från sanningen som "missfall", bara för att få andra att må bättre gör ingen något gott.

Jag tror att mitt förakt för ordet uppstod i samma ögonblick som jag blev gravid med mitt första barn. Behandlingen graviditet böcker som omfattas ämnet av missfall och nämnde ordet "missfall" och om igen bara till att mitt illamående staten.

Sedan 11 veckor in på min första graviditet, det som hände. Jag förlorade mitt första barn. Till denna dag, minnen är levande. Liggande på bordet ultraljud rummet, lampor dim, tech pratsam först sedan tyst. Jag stirrade på den svart-och-vit bild på en stor projektor skärm framför mig, att inte veta exakt vad jag var ute på. Inom några minuter, ultraljud tech ' s ansikte gav bort det: att Något var fel. Hon ursäktade sig, jag tittade på min man med tårar i mina ögon, och han tog tag i min hand.

Nästa morgon visade jag upp på sjukhuset innan solen kom upp. Jag var schemalagd for en D&C, annars känd som en utvidgning och skrapning. Jag ville inte göra detta, har min baby utvinns ur min kropp i det kalla ramarna för ett sjukhus, men jag fick höra att det var "för de bästa."

Sedan ordet jag hatade så mycket som spillts ut ur min mun mer än jag skulle vilja erkänna. Första registrering: "Vad är du här idag?" Jag blev tillfrågad. "En D&C", svarade jag. "En D&C för vilken anledning?" de bändas. "Ett missfall." Detta utbyte upprepade sig, från registrering till mitt samtal med den försäkring representant, till min pre-op sjuksköterska, narkosläkaren, otaliga techs och sjuksköterskor, och slutligen min läkare i återhämtning och frågade mig om jag visste varför jag var på sjukhuset den dagen.

När allt var sagt och gjort efter min dag på sjukhuset med min D&C och förlora mitt första barn, jag ville aldrig säga ordet "missfall" igen.

Tyvärr upplevde jag att jag en annan förlust ett år senare. Jag gick tillbaka till läkaren och det medicinska teamet märkt "missfall" i min fil igen.

Det har gått åtta år sedan, och till denna dag, varje gång jag går till en ny läkare eller fylla i ett hälso-och form, det är det där ordet igen. Lita på mig, jag är frestad att skrapa ut det och skriva under "graviditet förlust(er)" eller "death(s) i livmodern" på former. Jag vägrar att göra mot bakgrund av ett ord som bär sådan tyngd. Men jag ger samhället till förmån för tvivel. Jag kommer att vara tålmodig, men jag kommer inte vara tyst.

Så vad är rätt term? Jag vet inte säkert—det är en retorisk fråga, men jag tror diskussion-värdig. Varför ordet "missfall"? Vad är det för fel med "missfall", eftersom sanningen är att det är vad det är. Vem är det vi försöker skydda med en term som inte ens beskriva vad som hände? Oss själva? Det är enklare att bara kalla det för något som det inte, så vi inte behöver möta verkligheten för vad den är?

Jag vägrar. Jag hade inte ett missfall. Jag förlorade mitt barn. Det är sanningen, och jag kommer inte sugarcoat det. Förhoppningsvis samhället en dag kommer att känna samma sak.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar