Varför Jag Avskyr Begreppet "Mänsklig Napp'

Alla barn är olika när det kommer till amning, men båda mina söner ammade ganska mycket alla jäkla tid . Det var dagar, som de ammade varje 30-45 minuter, inget skämt. Det var inte för att jag hade mjölk så det räcker frågor, eller för att de var svåra barn – inget sånt. De var glada till sjuksköterska, jag var glad att sköta om dem, och de växte och frodades. Min kropp, mina barn, mitt val.

Så småningom, "nursing varannan sekund" sak var inte normen längre. Dock, för en mycket lång tid, mina söner ammade "för komfort." Ingen av dem tog en napp, och när de ville att suga för komfort, som alla barn gör, de kom till mitt bröst för det. Återigen, detta är vad som fungerade för oss, och för vissa mammor som ammar, nappar är svaren. Andra barn kommer att suga på sina fingrar, eller finna tröst i en filt, en lovey, eller vad som helst.

Jag är allt om vad som fungerar för en viss mamma och baby. Inga domar där.

Under ammar mitt barn, skulle jag ofta stöter på begreppet "mänskliga napp." Det definitivt tillämpas för människor som mig. Som i, "Om du sätter ditt barn till ditt bröst när de gråter, du kommer att förvandlas till en" mänsklig napp.'"

Du har säkert hört detta sägas i online-kommentarer och anslagstavlor, eller från nyfikna främlingar, dina släktingar, dina dåligt underbyggda vän. Människor kasta sikt runt om i förbigående, som det är no big deal.

Och OMG, jag skulle krypa så svårt när jag hörde det uttrycket. Det gör jag fortfarande. Låt mig berätta varför.

Jag ska börja med det uppenbara. Berättar en mamma att hon är med hennes bröst som napp innebär att handlingen i "comfort vård" har inget verkligt värde, särskilt ur ett näringsmässigt perspektiv. Det är bara ett faktum som nappar inte erbjuder näring, så om dina bröst är som används som nappar, du måste inte kunna erbjuda ditt barn näring, rätt?

Det är ett stort fett NEJ.

För detta, jag kommer att sätta min amning konsult hatt på ( Jag är en styrelse certifierad amning konsult, en IBCLC ). Här går: Varje gång ett barn livnär vid bröstcancer – även om väldigt lite mjölk kommer ut – signaler skickas till en mamma hypofysen att släppa ett hormon som kallas prolaktin, vars jobb det är att bibehålla eller öka tillgången på mjölk. Dessutom, ett bröst är aldrig faktiskt är "tom" (verkligen!) för om ett barn livnär länge nog även på en dränerad bröst, en annan besvikelse kan utlösas och mer mjölk kan flöda. Även små mängder av mjölk erbjuda kost och privilegier.

När barn är små, de behöver till sjuksköterska på efterfrågan, enligt sina egna behov och tidsplan för att fastställa och upprätthålla en god mjölkproduktion. Så i grund och botten, när du berättar en mamma att "comfort nursing" är inte en bra sak, ni kan tänka er att ställa upp henne för att minska den tid hon sjuksköterskor sitt barn, vilket kan ha en negativ inverkan på hennes försörjning i många fall.

Nu, inte alla mammor och bebisar behöver amma så ofta som jag gjorde för att upprätthålla en god tillgång, och vissa mammor kan även använda sig av faktiska nappar utan att sabotera deras mjölk. Nappar i och för sig är egentligen inte en dålig sak. (Jag kan inte riktigt ge ut råd här om när en ammande mamma bör använda en eller inte, för det är verkligen en individuell sak).

Men poängen är att ammande mammor – som är notoriskt översvämmas av alla typer av dåliga råd, och vars försök till att amning är saboterat till höger och vänster av motvillig läkare, vänner, familjer och på arbetsplatser – inte behöver ännu en vägspärr för att hindra dem från att omvårdnad fritt och effektivt sätt.

Nu, alla som vetenskap-y, amning konsult-y grejer åt sidan, låt oss tala om vad verkligen upprörande om begreppet "mänskliga napp." När du jämför en kvinnas bröst till en napp, du är faktiskt objektifierande hennes kropp. Du jämför hennes kött och blod till en plast, kommersiellt tillverkade objekt. Och detta är inte okej.

Jag vet vad du ska säga. Det är bara ett uttryck, eller hur? Och hey, nappar är inte de värsta i världen. (De verkligen inte, jag är inte knackar nappar!). Så varför inte bara gå vidare och säga att bröst är ibland som binkies? Ingen big deal, eller hur?

Tja, det är till kvinnor. Amning är en modig handling. Man beslutar att använda din kropp för att ge näring åt ditt barn tar mod. Vi lever i det samhälle som fortsätter att sexualize amning, att inte värdet kvinnors kroppar eller kroppen autonomi, som ständigt shames kvinnor för amning i det offentliga – som nedvärderar den riktiga, naturliga och osjälviskt arbete som kvinnor gör varje dag för att ta hand om sina familjer.

Så att jämföra en kvinnas bröst till något annat som den fantastiska, vårdande, livgivande mirakel att det är rent skitsnack. Det är skadligt för kvinnor, barn och familjer.

Alla kvinnor som har haft henne ammade barnet i famnen och sett den glädje och tröst omvårdnad ger hennes barn kommer att berätta om hur kränkt hon är med termen "mänskliga napp." Varje kvinna som har kämpat sig igenom spruckna bröstvårtor, mastit, kluster utfodring, för kort mammaledighet blad, och dömande i-lagarna kommer att berätta hur nedvärderade och under uppskattat hon känner av begreppet.

Varje kvinna som har blivit trakasserade, misshandlade, eller ett offer för patriarkatet på något sätt (spoiler alert: det är för oss alla) kommer att tala om för dig att förnedring och förnedrande hennes kropp på detta sätt faktiskt riktigt grov och potentiellt mycket att utlösa.

Igen, jag vet att det är bara en term, en bild av tal. Jag säger inte att alla som har använt termen är en asshole – inget sätt hur. Jag har vänner som har använt det, och jag har nog använt det skämtsamt för mig själv.

Men jag säger att vi måste allvarligt fundera på vilket språk som detta innebär och negativt påverka den kan ha på saker som en kvinna ammar resa och hennes bild av sig själv, för att inte nämna hur det objectifies bröst och kvinnors kroppar.

Bottom line: termen "mänskliga napp" är skräp, och det är dags att vi dike det en gång för alla.

ADVERT

Lägg till din kommentar