Vad Jag Lärt Mig Från Min Vistelse På En Psykiatrisk Institution

För ett par år sedan tillbringade jag två veckor i dag behandling psykiatrisk institution. Jag vet att jag borde förmodligen inte erkänner det så öppet, mycket mindre på internet för alla att läsa. Helvete, mina svärföräldrar vet inte om det här, och jag är inte tillåten att prata med dem. Vänner har ifrågasatte mitt beslut att lämna ut denna information till alla. De säger att det kommer att påverka framtida jobb; de säger att jag aldrig kommer att kunna köra för politiska uppdrag. Om någon vill ha smuts på mig, ja, här är det: jag tillbringade en tid i en mental institution.

Visst, jag undrar vad folk kommer att tycka. Jag oroa sig för hur denna information skulle kunna följa mig. Och jag är rent ut sagt livrädd att det kommer att påverka min förmåga att adoptera ett barn, även om sociala tjänster som berättar för mig att det inte kommer att, så länge jag har ett brev från den nödvändiga kompletterande uppgifter från min psykiater att hävda. Men trots rädslan, jag kommer inte att leva i skam.

Enligt National Institute of Mental Health 3,5 procent av kvinnor mellan 18 och 44 — prime fertil tiden — drabbas av "allvarlig psykisk ohälsa" i något år. Det är en jävla massa mammor. Under samma tidsperiod, 5,5 procent av kvinnorna befinner sig klara med "major depression med svår försämring", vilket innebär att ett betyg större än 7 på en 10 gradig skala som mäter njurfunktion i ett "hemma, arbete, nära relationer med andra, och det sociala livet." Jag var en av 5,5 procent, och mina nummer såg mer ut som 9: or. Dessutom, över en fjärdedel av alla eu-sjukhusvistelse i Amerika "innebär för depression, bipolär, schizofreni och andra psykiska störningar eller missbruk-relaterade sjukdomar", enligt American Psychological Association . Så jag är långt ifrån ensam i mitt behov av psykiatrisk institutionsvård.

APA säger också att 57% av människor tror att personer med psykiska problem behandlas i en "omtänksam och sympatisk sätt" av andra. Och ändå, APA konstaterar att även att 57% kanske tror att allt är frid och fröjd, bara 25% av personer med "psykisk sjukdom-symtom" tror att andra är omtänksam och förstående mot dem med en psykisk hälsa sjukdom. Som en person med svår terapiresistent depression, sannolikt bipolär sjukdom, en sida av generaliserad ångest, och ett körsbär på toppen av ADHD, jag skulle hålla med om detta.

De flesta av tiden, en cocktail av läkemedel stoppar sorg smyger sig in, men när min medicin är inte i balans, jag är rädd att min man kommer att dö på väg till arbetet. Jag är rädd att mina barn kommer att dö i en trafikolycka, deras skor utspridda i ogräset på motorvägen. Jag tror att världen kommer att avslutas i asteroider och H-bomber. Röran och röran, kännetecknet för tre barn 7 och under, kör mig till ilska . Jag sover hela tiden. Panik-attacker kommer i deras andetag-att stjäla, kroppen skakar grymhet. Och när allt detta hände, när den fångas upp mig som en tornado och skakade mig i sitt ben smattrande vindar, så dåligt att min läkare sa att det skulle vara en bra idé att göra denna dag behandlingsprogram — ingen kom till festen, som är så vanligt hos dem av oss som lider av psykisk sjukdom.

Vår kultur inte har ord för, "jag faller isär, snälla hjälp." När du är i denna situation, APA rekommenderar att hitta stöd för. De rekommenderar att stödja grupper och sociala tjänster i samhället — eftersom de vet, ofta gånger, tala om för folk att ringa till familj och vänner kommer inte att göra mycket bra. De människor som vi tycker att vi finns där för oss, som inte är det.

Under veckorna som ledde fram till att min totala sammanbrott, min mamma kom ner för fem dagar. Min bästa vän tog barnen ett par gånger. Och en vän såg våra barn, medan vi gick till den psykiatriska öppenvården center för att registrera mig. Men ingen annan kom till hjälp. Det fanns inga måltider uppradade eller barnvaktsservice erbjuder.

När jag kom in på sjukhuset, folk var trevliga, om inte intetsägande. Jag har fyllt i bergen i formulär, och var skytteltrafik ut till gruppterapi. Studier visar att det vid uppföljning, 57% av deprimerade människor som genomgår kognitiv beteendeterapi i grupp förbättra avsevärt, och 40% återhämta sig. Så det är ingen tvekan om, det fungerar, men bra grupp terapi tar tid och massor av energi. Med personer utsatta berättelser och bitar av sig själva i grupp terapi, du inte kan hjälpa men bond. Det är kramar och massor av vävnader. Personligheter och roller utvecklas och segrar firas. Men det är också en lång och ibland tråkig process. Jag höll en bild på mina barn på min mobil och tittade på det när jag behövde motivation.

Under min vistelse, med jämna mellanrum, att jag skulle få dras ut för ett enskilt möte med antingen en psykiater (läkare) eller en psykolog (huvud läkare). Psych doc bestämde väldigt tidigt att ett problem uppstod när jag slutat med vissa atypiska antipsykotiska som ger mig otäcka biverkningar, så hon satte mig på ett annat. Boom. Gjort. Jag red ut resten av veckan, flytande upp lite varje dag, och var tillbaka i min vanliga headspace i ett par dagar. Men jag är fortfarande tvungen att sitta igenom ännu en vecka på en psykiatrisk institution.

Medan på psykiatriska institutionen, jag gjorde terapi. Jag lärde mig att hantera färdigheter. Men mest, de justerade min medicin. Det fanns inga långa vita korridorer. Inga låsta dörrar. Ingen Sjuksköterska Ratcheds. Mina patienter var ett tvärsnitt av människor, främst de ville komma tillbaka till sitt barn och sitt jobb precis som jag.

För de flesta av oss patienter, det var en fruktansvärt tabubelagt till sjukhuset och för vårt psykiska sjukdomar. Vi kunde antingen lider i tystnad, eller vi kan ta det logiska steget för att behandla våra sjukdomar. Även om den logiska steget i behandlingen är också förenat med skam. Damned if you do, damned if you don ' t, antar jag.

Dessa dagar, jag mår bra. Jag tillbringar mycket tid i grupp prata om mina barn. Min psykiater vet att mitt primära mål är att vara mer än funktionell, jag vill vara en bra förälder. Vi närmar oss varje pass, varje läkemedel förändring, med detta mål i åtanke. När jag är uttråkad min terapi grupper med min Pinterest och hemundervisning berättelser, jag försökte bevisa min lämplighet som förälder . Du gör det när du har en psykisk sjukdom, och du hela tiden försöker bevisa att du är värdig, att du är en fantastisk förälder, för att bekämpa alla stereotypa föreställningar om att personer med psykisk ohälsa uppfattas som olämpliga att ta hand om barn.

Jag tar en farmakopén av medicin för att hålla sig frisk, men jag tar färre piller än de flesta hjärtpatienter. Mina piller bara påverkar serotonin reuptake snarare än blodproppar. Jag tar hand om mina barn; jag skriver. Min man har inga betänkligheter om att lämna barnen med mig. Om jag ibland blir rädd att min bil kommer att krascha, eller en asteroid träffar jorden, ja, det är normalt genombrott ångest. Sjukhuset göras säker på det och det gör min psykiater. Och för det, jag skäms inte.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar