Död Perfekt Yoga Byxor

Förlåt mig för detta känslomässigt inlägg, men jag är i en känslomässig stämning.

Jag har rätt att vara.

Jag har bara som att vila är något som har varit med mig i nästan nio år. Något som har sett mig genom tre graviditeter och tre sömnlösa nyfödda faser. Något som har sett mig, vinna och förlora sextio pund tre gånger och aldrig en gång dömd eller hånade mig. Något som förde mig komfort på de kallaste dagar och förståelse efter den största av Thanksgiving mat. En ständig följeslagare till mig, alltid förlåtande, vänlig och hjälpsam.

Idag, mitt favorit par svarta yogabyxor dog.

Jag har känt ganska länge, att denna dag skulle komma. Förra året sömmar längs anklarna började sakta faller isär. Jag ignorerade den slitna kanter, som inte vill erkänna för mig själv att vad de egentligen menade. När grenen började ge ut för några månader sedan avgick jag mig till att bara bära dem i hemma i mitt eget hem, eller i de allra flesta med en over-sized tröja i skolan plocka upp och släppa av.

Slutet skulle komma, jag kunde känna det.

Idag, insåg jag att tyget, en gång tjock och ogenomskinlig var nästan genomskinlig, det hade blivit så tunn. Mellan försvinner grenen, den slitna vrister och den nästan obefintliga tyg, min dyrbara byxor var att lösa upp inför mina ögon. Jag visste att det var dags att samla mod för att säga adjö. Att hålla tillbaka tårarna, jag begravde dem under skalade potatis skinn och gamla skrynkliga upp band-aids i köket papperskorgen, så att inte frestas att uppväcka dem som kastas bort choklad tårta som jag helt enkelt inte kan motstå. Jag känner mig själv väl.

Visst, säger du, det kommer att vara andra svarta yogabyxor. I själva verket, det är andra svarta yogabyxor i mitt liv, nio par av dem, för att vara exakt. Men, det finns ingen som blossar ut på botten precis som att paret gjorde. Det finns inget som är bantning i höfter och platta ut min mage, men är lika bekväma som löst sittande flanell pyjamas. Det finns ingen att lyfta min röv, bara så och är tunn nog att bära i den varma sommaren. Vi hade historia, mina byxor och jag, och det finns ingen som ens kommer i närheten att jämföra.

Jag kommer att fortsätta mitt eviga sökande efter ett par perfekta svarta yoga byxor, men jag vet att det kommer att vara förgäves. Den sortens kärlek som bara inte hända två gånger under en livstid. Kanske var det något magiskt med dem i alla fall. Jag är inte ens säker på om de kom från till att börja med, med sin brist på etiketten och till synes plötsliga uppdykande i mina byrålådor. Det måste ha varit universum gåva till mig: Den perfekta par svarta yogabyxor. En gåva, men alltför kort. Det kanske skulle ha varit bättre att aldrig ha känt perfektion som på alla.

Mina vänner: Älskar din favorit par yoga byxor. Att minnas dem. Uppskatta dem. Linje torka dem. Förlänga sitt liv genom att aldrig faktiskt att göra yoga i dem.

Du kanske inte vill erkänna det, men de kommer inte att vara för evigt.

Det är en läxa jag lärt mig den hårda vägen.

ADVERT

Lägg till din kommentar