Kära Tredje Barn, Du Var Tänkt Att Vara Lätt

Kära Tredje Barnet,

Jag trodde att du skulle vara lätt, men du var inte det. Från det ögonblick jag kissade på pinnen, jag sa till mig själv att jag kunde hantera detta. Om jag var gravid skulle det vara bra, helt bra. Det spelade ingen roll att jag inte planerar på att du kommer in i våra liv. Hade jag födde två barn — jag var en expert. Jag kunde byta en blöja med en hand bunden bakom ryggen. Folk kallade mig Baby Whisperer för Kristi skull.

Men du var inte lätt — inte sedan den dagen du hade tänkt .

Jag trodde att jag hade lärt mig min läxa efter att bryta skalor med mina två första graviditeter. Att förlora barn i vikt är en tik, så denna gång skulle jag göra bättre. Vet du hur svårt det är när man har två småbarn som springer runt som inte äter någon mat och att du måste avsluta det eftersom du hatar att slösa bort saker? Jag kan inte säga hur många halv-ätit jordnötssmör och jelly mackor jag gav dig medan du lagade mat i min mage. Lägg till att min redan alltför eftergiven måltider, och du hamnar med en hel lotta kvinna, riktigt snabbt.

Du har antagligen inte komma ihåg den dagen du föddes, men jag säker på att göra. Hur naivt av mig att tro att du bara skulle glida ut eftersom jag var säker på att min kropp hade hela denna arbetskraft sak nu. Jag tänkte att din bror och syster hade redan banat väg för dig och det skulle vara smidig segling. Fel igen. Sammandragningar med att du var mer krävande än att ta ner en vägg med mina bara händer. Arbete blir inte lättare ju fler gånger du går igenom den.

Så efter allt detta, jag kände mig övertygad om att när vi kom hem kunde vi krypa in i en rutin tupplur och sova genom natten eftersom jag var en veteran, och om du inte vet vad du gör av ditt tredje barn vilken typ av mamma är du? Men ingen jävla sätt var som kommer att hända eftersom du hade kolik. Du skulle skrika i timmar, och jag skulle gråta rätt tillsammans med dig. Då dina två syskon skulle klämta i eftersom du ofta vaknar dem från sina handlingsplaner, och hela huset var en stor shitshow. Det är ingen sova när barnet sover om du har två småbarn som springer runt. Jag var ute numrerade, och man visste det.

Omvårdnad? Nej, vi fick inte kläm på att det för nästan tre månader. Min tatas växte till episka proportioner (förmodligen från att äta alla dina syskon' matrester) och varje gång jag skulle ångra mina amnings-bh, min boob skulle dyka upp som ett Jack i Rutan och slå dig i ansiktet som mjölken sprutas ut som en out-of-control duschstril. Till toppen av det, du var allergisk mot mjölk, vilket innebar att jag var tvungen att ge upp crème fraiche, ost och glass till sex månader. Ja, bara sparka en mamma när hon är nere. Jag kunde inte gå någonstans, för det finns ingen tid att pumpen när man försöker att ta hand om tre barn. Och en gång försökte jag, din broder har kommit över och vände bröstpump hela vägen upp. Jag har fortfarande mardrömmar om det.

Och potträning? Säkert att du skulle vara orolig och ivrig eftersom du såg din bror och syster gå på den stora pottan varje dag. Men du bestämde mig för att det var roligare att bajsa på golvet när du listat ut hur du ska ta dig blöja av. Jag är ganska säker på att jag såg att du flip off toaletten mer än en gång.

Och när du blev gammal nog för att inse hur bra det kändes att kasta en jävel av en temper tantrum, du gjorde. Du var nog bara att försöka komma till tals, men plötsligt hade jag en 2-åring som hade styrkan av Hercules och kan slänga möbler och böcker i hela rummet. Jag kan nu lägga till sheetrock reparation till mitt cv.

Var mina förväntningar för höga? Ja, efter alla, föra dig in i världen är inte något som bör tas på allvar — det är ingen lätt uppgift. Din far och jag var underlägsna, och för mig, med dig in i våra liv som en tornado var en stor övergång, ännu svårare än att ha min första eller andra.

Du har utmanat mig, lärde mig saker jag inte visste att jag behövde veta, och ärligt talat, du har älskat mig hårdare än någon annan, någonsin. Och för att mitt tredje barn, jag kommer att ta med kolik, vredesutbrott, hårt arbete...men att behöva ge upp mjölkprodukter, ja, jag är fortfarande inte över det.

Kom, låt oss gå och hämta en grillad ost och glass.

Kärlek, Mama

ADVERT

Lägg till din kommentar