Kära Snart Kommer Att Vara Mamma Till Två

Kära snart kommer att vara Mamma till två,

Jag vet inte du. Men jag känner som jag gör.

Jag brukade vara du.

Och jag var livrädd.

Jag tänkte på dig idag. Jag vet inte ditt namn, och jag vet inte hur du ser ut. Men jag tänkte på dig. Jag undrade om du skulle hålla andan så du väntade hem graviditetstest för att leverera ditt öde, inte säker på om du ska vara glad eller förstenad. Jag undrade om du finner det svårt att jaga efter ditt barn eftersom du är så utmattad av konstant morgon all-the-time sjukdom. Jag undrade om du skulle gråta över ditt barns säng ikväll, försöker ta reda på varför du någonsin trodde att det skulle vara en bra idé att "försöka igen" så snart. Jag undrade om du tittade ner på din svullna mage med skuld, att tänka, "Hur skulle jag kunna älska dig så mycket som jag älskar min förstfödde är du?" Jag undrade om du tittade på din förstfödde med skuldkänslor och tänker: "Hur kunde jag ha gjort detta för dig?"

Jag tänkte på dig ... eftersom jag VAR du.

Och jag önskar jag kunde ge dig en kram och säga att det kommer att vara OK.

Eftersom det är.

Jag önskar att jag kunde berätta att från och med nu din andra barn kommer in i ditt liv, kommer du att känna dig stark och trygg, och att den känslan aldrig kommer att gå bort ... men jag kan inte.

Jag önskar också att jag kunde berätta var det kommer att bli lätt ... men jag kan inte.

Eftersom det inte är det.

Tuffa tider väntar för dig. Du har stunder när du försöker att mata en hungrig baby och lirka en griniga barn på pottan plats och du kommer att önska att du hade tre extra händer, en andra hjärna (eller till och med bara en enda inte-så-sömn-berövas en), och en kartong med glass som ingen förväntar sig att du för att dela. Du kommer förmodligen lämna minst en restaurang i tårar, svär att du kommer aldrig igen ta med dina barn ut i det offentliga. Du kommer att tillbringa en hel del tid att bryta upp argument (och/eller fullända konsten att trimma dem). Du kommer att undra om du kommer att kunna sova igen, eller en dusch i lugn igen, eller bära på ett tankeväckande samtal igen. För en stund, du kommer att utplånas.

Jag kan inte säga att det kommer att bli lätt.

Men jag kan säga er detta:

Jag kan tala om för dig att en dag kommer dina yngre barn kommer att försöka berätta en historia, men kommer att lämna in en avgörande detalj. Och som, förvirrad, ska du vända dig till din äldre barn, som kommer att kunna enkelt ta dig upp till hastigheten. Och sedan din värld kommer att sluta snurra i ett breathless ögonblick som du inser att dessa två ... de kompletterar varandra.

Jag kan berätta för dig vad jag önskar att jag kunde berätta om mig själv (fem år sedan). Att breathless ögonblick? Det kommer att komma. Och det gör det hela värt det.

Det är vad du behöver veta, Mamma. I dag, du oroa dig för vad din graviditet är att ta bort från din dyrbara enda barn. Du oroa dig för att du är för sjuk för att laga hälsosamma middagar. Du oroa dig för att du är för trött för att gå till parken. Du oroa dig för resor till biblioteket ersätts med Netflix binge sessioner som du kollaps, utmattad på soffan. Du oroa dig och du gör dig bekymmer och du oroa dig, eftersom det är vad vi gör som föräldrar. Vi oroa dig.

Men idag, bry dig lite mindre.

Denna säsong av livet ... det är bara en säsong. Och allt som du "ta bort" från ditt barn kommer att vara tillbaka tiofalt. En dag kommer du att vakna upp och finna dina barn att spela tillsammans. Du går in i rummet och de kommer inte ens märka att du är där för att de är så upptagen med att ha kul tillsammans. De kommer att fnittra och bygga och diskutera och making memories .

Det kommer inte vara varje ögonblick av dagen. Det förmodligen inte ens vara de flesta stunder av dagen.

Men dessa stunder kommer. Och de kommer att göra det allt värt det.

Så kläm i det, Mamma. Att vara modig. Bry dig lite mindre.

Eftersom livet är på väg att bli så mycket bättre.

ADVERT

Lägg till din kommentar