Kära Mamma att Döma Mig För Min iPhone

För ett par veckor sedan, min man och jag tillbringade morgonen med att springa runt efter våra barn under en karneval värd på deras skola. Så timmars nummer tre kom min kapacitet för andra människors barn att snabbt nå kod röd zon, jag drog fram min telefon och hoppade på Twitter för några minuter. Naturligtvis, de få minuter råkade sammanfalla med min krocka med en av mina barns lärare.

Efter att hon hälsade på mig, hon försiktigt drog telefonen ur min hand och viskade "tsk, tsk", som hon skakade på huvudet. Mitt ansikte blev röd som hon gjorde en gest till den omgivande barn som jag klart borde ha varit att titta på istället. Min telefon skamligt nog kvar i min ficka för resten av eftermiddagen, medan jag hittade andra sätt att ockupera tiden, inget av vilket ingår att faktiskt spela med barn som lyckligt ignorerade min närvaro medan de sprang runt med sina vänner.

Jag glömde bort hela interaktion (eller, snarare blockerade ut) tills jag kom över ett inlägg i går, Kära Mamma på iPhone . Det börjar...

Kära Mamma På iPhone,

Jag ser dig där borta på bänken, stöka på din iPhone. Det känns bra att slappna av lite medan barnen har roligt i solen, inte det? Du gör ett bra jobb med dina barn, du jobbar hårt, du lär dem sätt, få dem att göra sina sysslor.

Men Mamma, låt mig berätta för dig vad du inte ser just nu.....

Din lilla flicka snurrar runt och runt, vilket gör hennes klänning snurra. Hon är en så liten skönhet queen redan, solen skiner bakom hennes långa hår. Hon håller en blick på ditt sätt att se om du tittar på henne.

Du är inte...

Det går på och på och på om de dyrbara stunder, som en mor som saknas medan nedsänkt i teknik. "Nu kan du trycka din baby i swing. Hon älskar det! Kuttrande och ler med varje tryck. Du behöver inte se henne även om, gör du? Huvudet är böjt, dina ögon på din telefon som du frånvarande driva sin swing."

Dålig, dålig mamma, kommentarer predika. Hur självisk! Hur självupptagna! Hur vågar en mamma tankspridd driva en gång när hon skulle kunna njuter varenda rörelser fram och tillbaka. Vad är vårt samhälle på väg?

Tja, Jag am som mamma i parken på hennes iPhone tack så mycket. Jag är den som får scowled på och pekade på och skrivit om. Ibland är det parken, andra är det en inomhus pubkväll, eller kanske det är en födelsedagsfest. Om jag är ute med mina barn, och de är roligt, det är inte ovanligt att min iPhone är underhållande för mig. Men detta faktum gör inte mig till en dålig mamma. I själva verket, skulle jag hävda att det bidrar till att göra mig till en bättre en.

Checkar in på Twitter eller Facebook gör det möjligt för mig att samla mig och upprätthålla en känsla för humor om saker som kanske annars skulle ställa mig. Det är typ av sociala medier nedsänkt mammas version av en lång dra på en cigarett. Det hjälper till att marken mig och få perspektiv. Den permanenta markör som omfattas mina barn för några år sedan skulle ha varit långt mer upprörande än underhållande om det inte vore för den efterföljande munterhet i Facebook kommentarer. Med mina vänner och gemenskapen ett enkelt klick är en välbehövlig paus åtminstone, och en nära livräddare på de flesta.

Jag jobbar hemifrån, och en del av arbetet från hemmet innebär att de som arbetar med mig, var min dag kan gå. Jag är lyckligt lottad att ha frihet och flexibilitet att ta med mina barn till skolan varje dag och plocka upp dem på tre och spendera eftermiddagen och kvällen med dem. Och jag skatt som förmåga. Om det innebär att behöva svara på e-post eller följa upp på saker medan resten av arbetslivet är fortfarande bakom ett skrivbord, så ser jag inte det som ett problem. Skulle det vara bättre att få ett traditionellt skrivbord jobb och har en nanny som tar hand om dem hela dagen och natten.

Förutom att, vara på min telefon i det offentliga, på platser som sport praktiken där barnen är omgivna av vänner och parken där de kan springa runt och leka, gör det mer troligt att jag kommer att mindre i telefonen när jag är ensam hemma med dem.

Och kanske, kanske, jag är på min telefon i parken eftersom jag verkligen inte känner för att engagera sig med att predika letar mor som, om inte döma mig för min telefon använda, skulle säkerligen hitta något annat om mig bestört.

Jag skulle aldrig någonsin göra anspråk på att vara en perfekt mamma. Jag har stunder av stellar mothering och stunder av total crappiness, och de är oftast åtskilda av bara några sekunder. I slutet av dagen, jag strävar efter för två saker: 1. För att göra mitt barn känner sig älskade, och 2. Att ha den stolta föräldraskap stunder uppväger beklagligt och kära. Att lägga till "alltid plats odelade uppmärksamhet på mina barn 24/7" till listan verkligen inte skulle gynna mina barn och det är fan inte skulle gynna mig.

En liten snutt för att någon råkar bevittna en park eller en restaurang eller i en parkeringsplats knappast ger en grundlig bild av alla familj, så att döma baserat på vad du råkar fånga i ett enda ögonblick är skrattretande. Nästan lika skrattretande som begreppet av att ta mina barn till en studs zon och att mina ögon limmade dem att hoppa upp och ner för fyra timmar i sträck.

ADVERT

Lägg till din kommentar