Kära Mor-Och Farföräldrar, Vänligen Lämna Föräldraskap Till Mig

Kära Mor-Och Farföräldrar,

Jag känner stor respekt för din roll som mor-och farföräldrar. Jag uppskattar ditt intresse och lust att tillbringa tid med dina barnbarn. Jag kommer inte stå i vägen för din speciella relation med mina barn och att de i själva verket gör vad jag kan för att uppmuntra det.

Du är välkommen att besöka, ringa, maila, skicka paket av saker de inte behöver, och ge dem glass före middagen. Det är din välförtjänta förmånen att skämma bort mina barn och sedan lämna den resulterande röra för mig att städa. Allt detta är OK.

Vad är inte OK? När du förälder eller berätta för mig hur man förälder till mina barn. Du hade din chans—din tur på dansgolvet. Nu är det min tur. Din son och jag bestämmer vad som är viktigt för vår familj—de värderingar och ideal som vi håller kära och hur vi vill att våra barn ska gå genom världen. Vad som händer i vårt hus är upp till oss.

När du passerar över vår tröskel, vänligen steg i om någon är på väg att falla från taket, är att kasta skarpa pilar på ett annat huvud, springer runt i köket med en kniv, eller försök att hålla sina syskon i ugnen. Spärra sådana nödsituationer, back off. Vad de äter, hur de äter, vad de säger, vad de går till sängs och de kläder de bär, faller under min behörighet. Vara säker på om de saknar hyfs, prata eller missköter sig, jag kommer att ta itu med det. Du kanske inte kände till de disciplinära åtgärder som vidtas, men lugn, det kommer att hanteras.

Du behöver inte tala om hur sällan de kallar, eller den tid det tar för dig att ta emot ett tack. Om du vill ha en kram eller puss, ge dem en kram eller puss. Spela inte ihåg spel och försöka skuld dem till det. Skuld är aldrig din att avstå från att mina barn.

Ditt jobb är enkelt och underbart: Dusch dina barnbarn med kärlek. Få dem att känna sig speciella. Låt dem se din ögon lyser upp när de kommer in i ett rum. Vårda din tid tillsammans, med vetskapen om att den svåra delen, den växande, lärande, fostran, disciplinering, sorg och sorg är mina brottas med.

Lämna föräldraskap till föräldrar.

Mycket uppskattat,

Dina barnbarn mamma

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar