Kära Vän Kämpar Infertilitet

Det finns inget enkelt sätt att säga detta, och jag ska göra mitt bästa för att vara lyhörd för din situation: jag är gravid. Igen.

Inte för att du inte är glad för mig, eftersom du är, men jag vet att detta är inte en lätt tid för dig.

De flesta människor förstår inte din kamp. Det gör jag. Tja, jag förstår inte exakt hur du känner, men jag minns hur jag kände under mina år när jag var slåss infertilitet. Alltför livligt minns jag hur hemsk graviditet meddelanden fick mig att känna. Hur kan en människa upplever en sådan enorm glädje för en annan, och ansträngande inre bitterhet och självförakt på samma gång? Det är fucked up. Men det händer.

Jag ber om ursäkt. Jag försöker inte att göra detta om mig. Det är bara det att jag är inte säker på exakt vad du ska säga.

Jag vet att du inte är svartsjuk av mig. Din personliga stridigheter är inte riktad till mig. Men jag vet också att min graviditet är en påminnelse om din egen sorg. Jag är ledsen för det. Jag vill aldrig orsaka dig smärta på något sätt. Jag vet att det inte min fel, men jag vet att min glädje kan skada dig. Jag har empati; jag respekterar smärtan av din situation.

Jag lovar att inte vara en okänslig bitch genom min graviditet. Jag ska bespara er frekventa uppdateringar som låter som skryt och bränna som salt i ett öppet sår.

Om du behöver gömma mig på FB, så det är en smärtsam påminnelse om var du är i livet, jag får det.

Jag vann inte förvänta dig att shoppa för spjälsängar och baby objekt med mig.

Jag kommer att avstå från att använda kväljande filt uttalanden som, "en dag kommer det vara din tur." Eller, "Gud har en plan." Bara asshats säga att avfärdande skit. Jag ska bara krama om dig och säga, "jag älskar dig".

Om du behöver gömma undan med en king size Kit Kat och en flaska Jack för en liten stund, jag kommer inte ta det personligt. Jag förstår att detta är din egen strid, inte syftar på mig.

Noll dom från mig. Gör vad du behöver göra. Själv bevarande är en nödvändighet.

Vad du aldrig kommer att helt och fullt veta är att du är extremt stark och modig. Jag verkligen beundrar din uthållighet. Varje cykel du lägga ut en modig ansikte. Du sörjer med grace och värdighet. Du fortsätter på när de flesta människor skulle ge upp. Du är fantastisk och jag är välsignad att kunna kalla dig min vän!

Mest av allt, jag vill att du ska veta att bara för att jag sparkade infertilitet är bitch ass, betyder inte att jag ska sluta slåss för din seger. Du kan känna sig isolerade, men du är aldrig ensam. Jag är här. Redo att gå ut i strid med dig. För dig.

Jag kommer att gråta med dig. Jag kommer att heja med er. Jag ska be för dig.

Alltid och för evigt (med en bunt ägglossning indikator kit och Internet cheapie graviditetstest i handen)

Mig

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar