Kära Döttrar, Varför Jag Bloggar...

Eloise skriver i sin dagbok nästan varje dag. Hennes tankar är djupare än jag var i hennes ålder. Jag hittade min tredje klass dagbok och främst finns inlägg som sade "Kära Mejeriprodukter, Idag hade vi ärtor igen vid lunch." eller "Kära Mejeriprodukter, Scott Wellington som tycker om mig." eller "Kära Mejeriprodukter, Min bror är elak." Ja, jag stavat 'dagbok' fel hela året och hur kunde jag verkligen dela med mig av mina djupaste mörkaste hemligheter när jag skrev till ett mejeri hela tiden.

Jag läser inte Eloise ' s journal och att hon inte läser min blogg, men hon frågade mig häromdagen varför jag bloggar istället för att bara hålla en privat dagbok som jag brukade göra när jag var ung. Jag trodde att det var en bra fråga, eftersom det är sant...tänk bara på hur privata våra dagböcker och journaler var i vår ungdom. De var inlåsta tajt, vi höll nycklarna runt våra halsar för säker förvaring och vår dyrbara låst ord var då höll under kuddar och djupt i lådorna som fanns i ett rum med stängda dörrar.

Nu är våra ord som finns för alla att läsa. Vår djupaste, mörkaste tankar, våra personliga känslor, och våra dagliga gärningar. Öppna. Det är konstigt att tänka på min journaling på det sättet. Men jag antar att jag inte riktigt dela med mig av mina djupaste tankar på min blogg. De är fortfarande inlåst i mitt hjärta, och med min egen privata nyckel och bara jag vet var den är gömd. Min blogg är inte min dagbok. Eller min mejeriprodukter. Min blogg är bara min blogg.

Och med något skriftligt medium – ibland behöver du bara lägga ner och gå därifrån. Jag hittade månader av tomma sidor i min barndom dagböcker. Men jag vill inte att mina barn ska komma tillbaka för att min blogg en dag och undrar varför jag var tyst ibland. Det är inte som att livet inte var som händer varje minut av dessa dagar för oss. Det var bara kanske för jag blev upptagen eller de ord som skulle komma eller att jag inte vill skriva ledsen.

Och jag vet att vi ibland bara vill slå bort och promenad bort. Det är dessa dagar som jag behöver för att komma tillbaka till Eloise är frågan...

Kära barn, det är därför jag bloggar..

1. Eftersom jag vill komma ihåg när du var liten. Jag kommer aldrig ta dig tid att skriva ut foton eller fylla ut din baby böcker eller göra genomarbetade klippböcker för dig. Så detta är vad du kommer att ha en dag tillsammans med tiotusentals bilder jag har tagit av dig. Du kommer att hitta dem på mina hårddiskar. Förlåt.

2. Eftersom det ibland att jag inte har någon att prata med dig. Ingen talar om för dig hur ensam moderskapet kan vara, men genom att skriva att jag kan kommunicera -även om det bara är för mig själv och känner att jag har sagt något idag trots att inga ord uttalades.

3. Eftersom det finns fantastiska människor där ute som jag kan få kontakt med på Internet. Vi använder våra bloggar och sociala medier för att bilda fritidsgårdar för vår egen och jag fick vänner för livet.

4. Eftersom jag vill att du ska lära känna mig som mer än en mamma. Jag är inte en stor muntlig berättare och jag vill inte att du ska vakna upp i din 40-talet och undrar vad din mamma var. Allt du behöver göra är att hitta mig här och du kommer att veta vem jag var. Det finns så många frågor jag aldrig frågade min mormor. Jag vill inte att du en dag ångrar de frågor som de aldrig ställt.

5. Eftersom jag vill komma ihåg saker och om jag inte skriver ner det jag är rädd för att jag kommer glömma bort det omedelbart. Eftersom det hände här mitt i detta lilla liv som vi gör. Och det är de små sakerna, inte de stora sakerna. Vi kommer att komma ihåg ditt första steg, din prom, graduation. Kommer du ihåg din första kyss och första gången du körde bil. Jag pratar om tider som igår kväll när Esther var att spela sten-sax-påse med katterna...jag vill minnas det.(Mer om det i ett annat inlägg).

6. Eftersom det ibland att du inte skrattar åt mina skämt, men kanske någon annan finner dem roliga. Och kanske inte. Men det är värt att försöka sig på en större publik.

7. Eftersom jag gillar att skriva. Det känns bra att göra det och för att läsa det, och det gör mig glad. Jag vill inte att en gammal och svag ihåg att inte sätta tankar på papper en dag. Jag vill skriva om den dag jag dör. När det nu kan vara.

Älskar er tjejer,

Morsan

P. S. Du kanske vill överväga att starta en blogg. Lita på mig. Det kommer att finnas massor av mina råd är att du inte kommer att ta, men den här...den här. Jag hoppas att det pinnar för dig.

ADVERT

Lägg till din kommentar