Kära Dotter, Din 4: e Födelsedag, Detta Är Vad jag Behöver Att Du ska Veta

Kära Dotter,

Jag vill att du ska veta att du är en riktigt bra tjej. Jag menar det.

Jag vet att jag verkligen extra hårt på dig ibland (okej, de flesta av tiden) men den kommer från ett bra ställe, jag lovar. Jag håller dig till den högsta möjliga bar och glömmer ofta bort att du är 4 som är otroligt orättvist.

Men de flesta av tiden, du uppfyller eller överträffar mina förväntningar. Du verkligen göra! Jag vet att när du är ung — och förmodligen tills du har en son eller dotter till ditt eget — du tror att din mamma är en skitstövel. Men jag tror att i slutändan är det du och jag kommer att ha en relation som är grundade i tillit, självrespekt, massor av kärlek, och ingen baby talk.

Jag vet att du och din pappa har ett speciellt band och gillar en massa saker som jag inte gillar sådana som Legos, baseball, tv-spel, serietidningar och superhjältar. Just nu som får mig att låta som en tråkig säck av kulor. Jag slår vad om att det kommer att komma en tid när ni båda gillar Radiohead, och jag kommer att känna sig som en outsider. Jag är inte svartsjuk, trots att jag brukade vara. Jag tror att din relation med din pappa är en av de saker som kommer att göra att du växer upp att vara en självsäker och självsäker kvinna.

Jag vill att du ska veta att trots att du kan vara riktigt irriterande envis, har du förvånade mig med din iver att vara bland de stora människorna och vår ofta vardagliga äventyr eftersom de sällan engagera lekplatser, drakar, och människor utklädda till djur. Du älskar att gå på flygplan och resor, du är (i allmänhet) inte är stressade i affären, och du kan sitta igenom en två-timmars restaurang måltid med några andra barn och agera som en liten vuxen. För att inte tala, du förstår nyanser av torr humor! Jag sa att du var speciell.

Du älskar också musslor och äta dem med en hård beslutsamhet att bända var och en ur sitt skal. Jag gillar hur, när det ges möjlighet, du kommer alltid att välja den tjusiga ost och god salami.

Jag vill att du ska veta att jag beundrar ditt mod i nästan varje situation: Du är inte rädd för att gå upp till en grupp flickor och presentera dig själv, eller be om en stor person och en fråga.

Jag älskar att när det gäller de flesta saker som är okända för dig, ditt svar är nästan alltid, ja .

Jag älskar hur du ringa din baby brother "No-EEE" och din lillasyster "Mig-Lee" och att du delar med dig din favorit mat (torkad mango) med dem. Jag uppskattar verkligen hur du aldrig sa en gång till mig att "skicka tillbaka dem." Jag vet att jag skulle ha — särskilt i din ålder!

Jag vill att du ska veta att om du bara hålla sig till att vara dig själv, folk kommer att verkligen gilla dig. Jag lovar. Jag hoppas att du aldrig fråga dina bästa egenskaper och glömma vad som finns på insidan i stället för vad som är på utsidan.

Jag vill att du ska veta att även när jag är extra super förbannad på dig och tappar humöret, det är bara för att jag har dåligt humör, men aldrig för att jag inte är stolt över dig i allmänhet. Ibland är jag både förbannad och stolt på samma gång, och jag har inte listat ut hur man ska hantera dessa känslor ännu.

Jag vill att du ska veta att du kommer att växa upp och bli en riktigt imponerande kvinna, men inte på grund av något resultat du uppnå (som jag är säker på att det kommer vara många), men på grund av ditt goda hjärta.

Jag hoppas att du vet att varje gång jag berättat var jag jobbar, det krossade mitt hjärta lite, men att mitt arbete gör mig verkligen glad. Och jag hoppas att ditt arbete — vad arbetar du väljer för dig själv — det kommer att göra dig riktigt glad för.

Jag hoppas att du inte misstycker att jag delade bilder av dig på sociala medier . Jag lovar att jag har varit riktigt medveten om att bara dela de saker som jag är ganska säker på att inte genera dig i framtiden och du kanske vill dela.

Som med de flesta saker, jag gillar att hoppa pistolen. Jag vet att din födelsedag är inte till för tre dagar, men jag kunde bara inte vänta.

Kärlek i all evighet,

Morsan

P. S. jag vet att jag då och då kasta bort dina saker utan att fråga, och Jag vet att du vet. Jag uppskattar att istället för att förlora ditt sinne på mig, du suckar som en 30-årig kvinna och säger, "Mamma, jag vet att du kastade bort det." Jag lovar att jag gör samma jävla skit för att din pappa, och det är ytterligare en av de saker som ni kan vara överens om.

P. P. S. jag antar att när du läser detta — om du läser detta — du kommer att vara tillräckligt gammal för att veta att "skit" är inte ett dåligt ord, så länge som det används i rätt sammanhang.

ADVERT

Lägg till din kommentar