Kära Barn: Det är Dags Att Forma Upp

Kära barn,

Det verkar ha skett ett litet missförstånd mellan oss, och jag skulle vilja ta detta tillfälle i akt för att klara upp det. När du var yngre, var det många hushållssysslor du helt enkelt inte kunde göra, eftersom du var fysiskt för litet eller för omogen. Men nu är du äldre, och det finns massor du kan göra för att hjälpa till!

Förutom att du inte gör det, så jag har funderat på varför jag fortfarande gör allt arbete själv.

Det har slagit mig att det är inte, i själva verket, lättja, men sant oro för mitt välbefinnande. Kanske du är orolig för att om man gör lite av rengöring, jag kan bli förolämpade. Jag har dock varit att städa upp efter att du år efter år, så jag är ganska säker på mina kunskaper, jag lovar.

En annan möjlighet är att du är rädd att utan så många sysslor för mig att göra mig själv, jag kan faktiskt ha lite fri tid och bli uttråkad. Låt mig helhjärtat kan försäkra er att jag inte varit uttråkad eftersom det ögonblick den första du var född, och jag är övertygad om att jag skulle kunna fylla en nyfunna "fri tid" med massor av andra aktiviteter.

Det har också gått upp för mig att, i liv och rörelse i livet, jag kan ha misslyckats med att formellt ge dig behörighet att göra de sysslor som du en gång var förbjudet. Om så är fallet att tillstånd beviljas officiellt!

Om någon av dessa tankar hindrar dig från att hoppa in och ge en hjälpande hand runt huset, vänligen beakta detta din officiellt meddelande om att jag inte är den enda som kan ...

Placera objekt i papperskorgen. Nästa gång du avsluta en flaska läsk eller äter den sista cracker i rutan, känn dig fri att bara gå vidare och släppa dem i stället för att lämna dem på disken för mig.

Gör tvätt. Ibland får jag upptagen och inte har tid att tvätta din favorit outfit tio gånger varje vecka. Jag är verkligen ledsen för det, men du är mer än välkommen att göra din egen tvätt när som helst. Jag trodde att det skulle ha varit klart när jag tog tid att visa dig hur du sortera din tvätt, lägga i tvätt-och rengöringsmedel, och sätta på en tvättmaskin. Kanske var jag inte tillräckligt tydlig.

Lägger disken i diskmaskinen. Du sätter dina smutsiga koppar och skålar i diskbänken hela tiden, så låt mig påpeka att diskmaskin är precis bredvid diskbänken. Det skulle bara ta dig ytterligare 15 sekunder eller så för att öppna den och sätta din glass tillbehör i diskmaskin snarare än i diskhon. Som en bonus, om man gör det under ett reklamavbrott, du kommer inte ens missa en enda sekund av att Austin och Ally episod!

Lasta diskmaskinen. Bör du försöka att sätta dina rätter bara för att hitta den lilla blå ljus som lyser för att indikera att diskmaskinen är full av ren rätter, som jag verkligen inte har något emot om du går vidare och sätta dem rena rätter bort för att göra plats för din smutsiga och kära. Det kan ta lite längre tid än att reklamavbrott, men du har antagligen att avsnitt inspelade i alla fall.

Vakuum. Det brukade vara skrämmande, jag vet, eftersom det är ganska bullrig. Du har en ipod nu med hörlurar som du kan använda för att överrösta ljudet, dock, så det borde inte vara så skrämmande längre. Jag garanterar att buller inte kommer att bry mig. Efter alla, jag lever med dig kiddos och du är mycket starkare än någon gammal dammsugare!

Skrubba toaletter. Lita på mig, jag har städat upp tillräckligt många andra människor är att bajsa och kissa (dvs DIN!) för att hålla mig en livstid. Det finns ingenting i världen som skulle spänningen mig mer än att se allt du skrubba din egen skit på botten av wc-stolen, så bör uppmana någonsin att slå dig, du – ha skitkul!

Jag noterar att detta är ingalunda den enda i hushållet som du kan göra. Det är, naturligtvis, skura, damma, byta lakan, organisera garderober, och att tvätta fönster. Om du någonsin vill prova någon av dessa uppgifter, kom ihåg att jag älskar dig och du kan alltid komma och prata med mig om någonting. Jag kan vara en smula chockad, men jag försäkrar er att jag kommer inte att vara arg eller irriterad. På alla.

Jag är verkligen glad att vi hade den här lilla pratstund. Jag mår mycket bättre om situationen, och jag hoppas du gör det också. Nu, vad sägs om du går rent något, OK?

Kärlek som alltid,

Morsan

ADVERT

Lägg till din kommentar