Kära Helt Ny Mamma

Kära Helt Ny Mamma,

Låt mig börja med att säga detta. Du är inte:

Helt galet.

Ensam.

Gör ett dåligt jobb.

Kommer du ihåg när du var rädda om förlossningen och du sa själv att det är OK, miljontals kvinnor har gjort det före mig? Jo, miljontals kvinnor har känt exakt hur du känner just nu. Nej, jag är inte inne i din hjärna och jag vet inte EXAKT hur du känner dig, men jag lovar dig att vi har alla gått igenom den smärta som du går igenom just nu. Smärtan av att vara mamma för första gången. Jag vet, jag vet, du visste att det skulle vara svårt, men du förmodligen inte visste om det skulle vara så HÄR svårt.

Men, men, men vad alla dessa perfekta mammor på Facebook och Pinterest som säger att de LOVVVVVVED varenda sekund med sina nyfödda och till och med velat ändra poopie blöjor och vakna upp med sina boobie-suckers på alla timmar eftersom de omhuldade varje dyrbara ögonblick? Och gissa vad. De ljuger . Jag menar, de kanske inte vet att de ljuger för att de inte kom ihåg vad det egentligen var, och jag klandrar dem inte, det är nog bara sin kropp på olika sätt blacking det eftersom minnena är för mycket att hantera. För att ha en nyfödd för första gången kinda sorta suger.

Vänligen håll en stund medan jag vänta på att blixten ska slå ner mig. Eller en flock av blodsugande overachiever moms för att kasta på mig. Väntar...väntar...OK, kusten är klar. De måste planera en sneak attack.

Missförstå mig inte. Nyfödda är awesome. Deras lilla tår du vill äta, doften av deras huvuden (bara inte luktar den andra änden), på det sätt som de svepa sina itty bitty fingrar runt ditt hem och krama, och när de gäspa det är som mest bedårande sak någonsin. Men det är ungefär det. Jag minns när jag hade Zoey för första gången och HOLY CRAP! Jag menar att de två första veckorna var ganska sorta okej eftersom allt hon gjorde var att sova och jag var som yayyyyy vi fick en bra en, men efter att HOLEEEEEEEEE CRAPPPPPPPPPP. Ingen har någonsin berättat för mig att det skulle vara så här. Och varför skulle de? När jag var preggers, jag gick runt på moln nio förutse en fantastisk bunt av glädje, så vem fan skulle brista min gigantiska bubbla och varna mig vad det var verkligen kommer att bli. De skulle skämtsamt säga skit som "sov nu" eller "gå på en babymoon medan du fortfarande kan, när vad de egentligen borde ha sagt var "att njuta av ditt liv eftersom det handlar om att vara över." Inte riktigt, men typ. För en liten stund åtminstone.

Jag menar, har du någonsin sett en P. O. W. få torterades på TV? Vad gör de? De kommer inte att låta honom sova och hålla honom vaken genom att skrällande hög musik i hans öron. Det är i princip vad det är att ha en nyfödd, endast i stället för Mr Meanie Förhörsledaren, det är en baby som inte låter dig sova eftersom han skriker i ditt öra varje tre timmar (om du har tur). Och det enda sättet att få honom att sluta är att vara super trevlig och skämmer bort skiten ur honom. Bokstavligt. Men även när du lyckas, är han fortfarande kommer att vakna upp igen i ett par timmar för att tortera dig igen. Och igen. Och igen. Utan slut i sikte.

Åh, och lägg till detta det faktum att dina hormoner är ricocheting av varje vägg i din kropp som om du är en mänsklig flipperspel. Och lägg till detta det faktum att du kan vara ammar för första gången så att dina bröstvårtor känns som att de är som brändes med syra och uppäten av brand myror. Och lägg till detta det faktum att du inte kan vara amning och dina bröst känner att de är en gigantisk vatten ballonger fastspänd på kranen och det finns inget sätt att stänga av vattnet och de är på väg att explodera. Och lägg till detta det faktum att din man verkar inte kunna göra någonting rätt, och även säger dumma skit som gör att man vill smälla honom som "jag önskar att jag kunde föda barnet." Och lägg till detta det faktum att varje mamma du vet (speciellt dina och hans) tycker att de ska berätta för dig vad du ska göra.

Så jag önskar bara att någon kunde ha berättat för mig att vara en ny förälder sorts suger på första. På det sättet jag skulle ha vetat att det var inte bara jag. På det sättet skulle jag ha vetat att jag inte var ett misslyckande. På det sättet skulle jag ha vetat att jag inte var en dålig mamma. Och att det kommer att bli enklare. Tja, inte lättare, men bättre. På vissa sätt. Sämre i andra.

Så det är därför jag skriver det här brevet. Att säga grattis till din nya baby!!! Jag hoppas att du värnar dessa dagar. Och genom att vårda jag menar att få igenom dem och veta att du inte är galen, ensam eller gör ett dåligt jobb, oavsett hur mycket det känns som det.

Kärlek,

Någon som har-det-gjort-det-och använder nu inte mindre än tre olika typer av preventivmedel, trots att hon älskar henne kiddos väldigt väldigt mycket.

Relaterade inlägg: Regler för att Besöka en Ny Mamma

ADVERT

Lägg till din kommentar