Låt inte Infertilitet Vända Dig Till En Genomsnittlig Flicka

Bild via Shutterstock

När jag var 33 en oväntad graviditet tvingade "där ser vi att detta förhållande ska" prata. Min partner och jag inte tänkte på graviditet, men insåg att vi älskade och var engagerade i varandra, så vi sa, "Varför inte?"

Så... ett missfall. Några månader senare blev jag gravid igen och... en annan missfall. Vi insåg plötsligt att upprätthålla en graviditet kan inte vara lätt för mig. Vi började försöka på allvar att få ett barn.

Månad efter månad jag köpte graviditetstest, testa för tidigt, att övertyga mig själv om att jag var tvungen att vara gravid. Månad efter månad var jag inte. Vi fick äntligen en graviditet att sticka ett par år senare. En dag innan min 12-veckors ultraljud (en som folk traditionellt vänta för att tillkännage sina graviditeter) jag började blöda kraftigt och är på väg till ER. En annan missfall.

Jag var på anslagstavlor vid den tiden, naturligtvis. Det är något med att försöka för det första graviditet och gemenskapen ett anonymt meddelande som styrelsen ger. Tills du är inte längre en del av samhället, eftersom du inte längre har en graviditet som att ömka. Jag gjorde den giftiga val att stanna på min graviditet styrelsen hur som helst, tyst och tittar på de kvinnor vars klubb jag brukade vara en del av att fortsätta att tala om sina resor.

Jag är inte stolt över att erkänna att jag började hata dessa kvinnor. Varje klagomål, varje frustration, alla trodde att de röjs verkade triviala till mig. Jag kunde inte förstå varför någon skulle klaga om någon del av graviditeten när de var lyckliga nog att ha en. Jag hade ingen sympati. Jag hade inget att göra på det kortet.

Varje kvinna jag såg på gatan med flera barn som retade mig. Fyra! Hon har fyra barn? Och jag kan inte ens ha en? Fuck you, Moder Natur. Varje ny graviditet tillkännagivande verkade nagga på min chans att någonsin bli gravid av mig själv; det är som om jag trodde att det fanns ett antal graviditeter accepteras, och varje gång någon "fick en" det innebar mindre chans för mig. Total förlust av kontroll över något som var så viktigt för mig, fyller mig med vrede, svartsjuka och förbittring.

Fem år efter att första missfall, jag slutligen födde en frisk liten pojke. Jag började skriva om föräldraskap ett år senare. Under de senaste åren på olika föräldraskap platser där jag har skrivit eller läst, jag har träffat mitt forna jag — flera gånger. Hon kommer oftast i form av någon som spelar lidande os på ett inlägg om förlust — hennes är alltid värre på något sätt. Eller hon dyker upp i en post som är avsedd att läsas med humor och lättsinne att påminna författaren hur lycklig hon är för att ens ha ett barn. Hur kan någon klaga eller bli frustrerad när de har det som jag vill ha så dålig?

Jag ser dig, kvinna som försöker så hårt för att hålla ihop, men kan inte stoppa smärtan från överfyllda på sidan då och då. Jag förstår dig. Jag vet att inte alla är infertilitet historien slutar med ett lyckligt slut, men lita på att någon annans graviditet inte nagga på dina chanser till att skaffa ett sådant själv.

Jag märkte inte vad smärtan av infertilitet gjorde till mig när jag var i den. Men nu ser jag som kämpar med barnlöshet förvandlat mig till en genomsnittlig flicka. Jag är inte stolt över det, men vi bygga murar när vi går igenom svåra saker i livet. Min byggdes med dom, svartsjuka och ilska.

Du har all rätt att känna sig taskig, deprimerad och ledsen. Men försök att inte låta en kamp med infertilitet vända dig till en genomsnittlig flicka.

Relaterade inlägg: De 8 Största Missuppfattningarna Om Infertilitet

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar