Att Ha En Unge Som Får Bilen Är Fan Sjuka

Ett föräldraskap milstolpe att vi alla skulle kunna leva utan är första gången ditt barn spyr över hela bilen. Varje förälder har en mardröm berättelse om projektilen kräkas i ett slutet utrymme, och även en del föräldrar kör ytterligare 10 timmar efter det händer vilket bevisar att föräldrarna verkligen är rockstjärnor.

Någon förälder som har varit tvungen att köra med ett barn som omfattas i puke för mer än fem minuter vet att du kan ganska mycket att överleva vad som helst föräldraskap kastar din väg efter att andas genom munnen timmar.

Det är därför föräldraskap ett barn som får bilen sjuka kan vara ett helvete. Jag var som barn växer upp. Vi hade vad vi kärleksfullt kallas för en "urp hink" i baksätet på vår minibuss på alla gånger. Min syster och jag var båda födda med denna otroliga förmåga att bli sjuk på långa resor, eller kort och kära. Det spelade ingen roll, egentligen. Ibland var det bara min pappa kör som skulle göra oss i. Samtidigt som jag har blockerat de flesta av dessa minnen, jag minns att kasta upp stora mängder av druvan Kool-Aid som en gång i tiden. Det som etsat sig fast i min hjärna. (Och nu är det som etsat sig fast i din också. Förlåt.)

Nu när jag är lite äldre, och nästan alltid få åka i framsätet, jag behöver inte lida så mycket. Det finns fortfarande tider när jag har att göra min make dra över, så jag kan gå på fast mark i några minuter och få lite frisk luft, men de är långt och få mellan.

Självklart, nu när jag kan hantera en bil utan barfing över, jag har ett barn som mig. Han blir sjuk i bilen, och det kan vara hemskt. Han kom hem från en utflykt med ett gäng vänner en gång och såg så blek som kunde vara när han gick ut genom dörren. Han gick raka vägen till badrummet och spydde. Tydligen hade han knuffat hela vägen i baksätet på den minibuss som hade en "konstig lukt", eftersom alla minibussar göra om vi skall vara helt ärliga.

Men andra gånger har vi inte varit så lycklig. Det var kyckling nugget dyka upp igen av 2011 som fortfarande är inbränd i mitt minne sex år senare. Och jag svär, trots att tvätta bilen säte och torka ner remmar, jag kan fortfarande se fläckar från mjölk händelse av 2014. Nyligen, en timme i en lång road trip, samma barn som började bli riktigt bleka och riktigt tyst. Min egen puke historia läsares mig i vad som händer. Vi var på motorvägen mitt i ingenstans, och vi fick sitta på sidan av vägen i 20 minuter så att han kunde andas lite frisk luft. Bil sjukdom kan göra en redan irriterande road trip verkar som helvetet på jorden.

Många familjer har en upplevelse — eller tre — med en pukey barn i bilen, men när du har ett barn benägna att bilen sjukdom, resa var som helst kan vara en komplett mardröm. Och eftersom vi förbereder sig för att ta en lång resa med våra barn i ett par veckor, jag tror att det är tid att dela vad hjälper vår lilla familj överleva bilresor kräkas-fria.

Lär ditt barn att titta ut genom fönstret.

Detta är ett enkelt knep, men massor av barn vet inte att om de är i färg, läsa eller titta på iPad, kan de bli sjuka. Har tv-fri tid och uppmuntra ditt barn att titta ut genom fönstret istället för ner i sitt knä. Jag vill påminna mina barn ofta som när jag var där ålder, jag var bara tvungen att underhålla mig själv med låtar och påhittade historier.

Se till att alla har haft en bra måltid.

En sak jag har märkt är att om min son i bilen med en känslig mage, det hjälper till att inte ha en tom. Ge dina barn en chans att äta utanför bilen även om det är möjligt. Ibland lukt i bilen kan göra det värre. Doften av choklad är, av alla saker, min värsta fiende när jag känner mig pukey. Även om det verkar som en tom mage skulle bli bättre, på lång sikt, att hålla mina barns magar fulla hjälper till att hålla bilen en att kräkas-fria zon.

Hålla tillbehör på sidan.

När jag åker på road trips, jag tar inte ett "urp hink," men jag tar leveranser. Jag har tom livsmedelsbutiker säckar, hushållspapper och våtservetter inom räckhåll hela tiden. Handdukar och ett tillgängligt byte av kläder skadar inte heller. Tro mig, det finns inget värre än att drabbas av panik i sista minuten när ditt barn är på väg att kasta och inse att du har ingenting att fånga det. Om ditt barn blir riktigt sjuka på korta resor, överväga att ha en liten väska i bilen hela tiden tillsammans med en förändring av kläder.

Håll luften flödar.

Se till att dina barn får massor av luft i baksätet och kolla på dem ofta. Även på vintern hjälper det att ha lite luft som cirkulerar så att ingen blir överhettad och att alla känner att de kan andas. Morsan bilar är äckligt, så se till att det inte luktar som kommer att utlösa illamående. Och låt oss vara verkligt: Detta kan kräva att få din bil professionellt detaljerad innan stora resor.

Om allt annat misslyckas kan du prova några anti-illamående medicin eller tricks.

Prata med din barnläkare om det blir riktigt illa. De kan rekommendera något som en liten dos av Dramamine. Du kan också gå en mer naturlig väg genom att försöka ginger ale eller någon annan naturlig anti-illamående åtgärd som pepparmynta olja.

Behöver inte vara en dålig förare.

Jag är ledsen, men vissa människor är bara värre drivrutiner för dem som är benägna att bilen sjukdom. Jag hade en vän som gjorde mig bil sjuk varje gång jag cyklade med henne. I grund och botten, långsam och stadig är nyckeln.

Lyssna på ditt barn.

Mitt sista råd är att tro på dina barn när de säger att de inte mår bra. Det tar inte mycket för dem av oss som har detta problem att upchuck vår lunch, och skulle du hellre ta ett par minuter att ge dem en paus, än att andas med munnen öppen i 10 timmar till. Lita på mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar