Dagis Är Ett Av De Bästa Beslut jag Någonsin Gjort

Vi har alla saker vi svär mindre när vi blir föräldrar—saker vi hatar eller domare innan du försöker dem eller att de tvingas att prova dem.

För mig, en av dessa saker var dagis.

Stay-at-home-mom kontra arbetande mamma fråga faktiskt aldrig hade varit på min radar. Jag hade inga domar mot andra kvinnor om antingen beslut, men jag visste att om det alls är möjligt, jag ville undvika dagis. Den största anledningen till att utsidan av att vilja vara ett med mina barn varje dag, var kostnaden .

Jag hade jobbat på och av, både på heltid och deltid, efter att ha mina tvillingar. Men för det mesta, jag kunde undvika barnomsorg utanför mitt eget hem. När jag landade titeln enda arbetande mamma, jag hade inget annat val än att skicka mina pojkar till dagis. Jag hittade mig själv inne i vad som kändes som ett personligt krig av mina egna krossade drömmar kontra min nya verklighet. Slits mellan mitt hopp om att kunna stanna hemma med mina barn och det faktum att jag inte längre hade det alternativet. Sanningen skall fram, som alternativ slets bort från mig redan innan att jag var en officiell "ensamstående mamma". Men till slut, hammaren föll hela vägen ner och jag var tvungen att komma tillrätta med min rädsla för dagis.

Jag kämpade för att hitta ett alternativ som ges vård av god kvalitet för mina söner och kvar pengar för mina räkningar. Efter att ha ändrat deras dagis situation fyra gånger, varje gång ökar kostnaden, har vi äntligen hittat vår match. För att vara ärlig, den ekonomiska bördan är tungt. Men när det kommer till våra barn, att veta att de är väl omhändertagna när de är borta från oss är ovärderligt, och att vi bara gör vad vi måste göra för att se till att det händer.

Idag kan jag tryggt säga att det var en av de bästa beslut jag någonsin gjort. Det enda jag ångrar nu är att jag inte gjorde det tidigare.

Mina pojkar är bra, friska och glada. De har slutat att skrika som om jag kastar dem i en brand varje morgon när jag lämnar. De är inte konstigt och avlägset när jag får hem dem. De vaknar upp glad och förväntansfull för att gå till "skolan". Och mitt hjärta inte längre känns som det blev dumpad på sidan av vägen när jag släppa dem varje dag. Varje dag när jag plockar upp dem, de är strålande. De har den mest bedårande projekt som de gjorde den dagen, stolt över att visa dem på kylskåpet hemma. De älskar sina lärare, och deras lärare verkligen älskar dem.

Att veta att ditt barn är att vara älskat, utbildade, och behandlas som de förtjänar att bli behandlade när du inte kan vara med dem, är den största gåva en förälder kan ge—både till sig själva och sina barn.

Naturligtvis, jag önskar att det var jag, och jag definitivt önskar att det var billigare, men på denna punkt jag ibland känner mig skyldig för att jag älskar dagis så mycket. I ärlighetens namn, jag vet inte att de skulle få ut mer av mig än vad de får på sitt dagis. De regler och värderingar som jag har hemma är delad på dagis. Vi arbetar som ett team och på grund av sin kärleksfulla lärare, det är konsekvens och rutin i sin dag som speglar vad de skulle få i hemmet bara det är lite bättre än vad jag känner mig utmattad och slut mig kan ge dem åtta timmar Måndag genom Fredag .

Att de har vänner. De lär sig att dela med sig. De lär sig att respektera myndighet och lyssna till andra vuxna. De är förberedda för dagis, och de lär sig de sociala färdigheter som de helt enkelt inte kan få på annat sätt. De har lärt sig att de kan överleva utan sina filtar hela dagen. De har lärt sig att de kan överleva utan mig hela dagen. Och jag har lärt mig att jag kan överleva utan dem hela dagen också. Jag saknar dem något hemskt, men tiden gör bort vår tid tillsammans så mycket bättre.

Tyngden på att lämna mitt barn i att ta hand om någon annan var nästan för mycket för mig att bära på en punkt. Men nu, även om vi hade inget annat val från början, jag skulle inte byta det. Jag är en bättre mamma eftersom mina söner är på dagis. De är bättre människor för att de har hittat trygghet i denna plats fylld med människor som färdas i dem och älskar dem så väl .

Varje familj har att göra vad som är bäst för dem. För oss, dagis var det enda valet, och medan jag kämpade mot den med alla jag haft, jag har utvecklat en djup känsla av vördnad och förundran för förskola lärare som kan ge av sin tid, kärlek och energi till våra barn hela dagen. Jag har vuxit och verkligen älskar det här stället, och mina pojkar har också. Jag kör dem till "skolan" varje morgon med ett tacksamt hjärta, eftersom även om jag saknar dem när vi är ifrån varandra, jag vet att de får vad de behöver. Jag ser det i deras ögon och deras spänning som de berättar för mig om sin dag varje eftermiddag på pickup. Jag ser det i deras glädje varje morgon och deras frihet varje natt.

Som en arbetande mamma, hitta rätt plats för ditt barn är en svår process. Men det är så värt den tid, pengar och hjärtesorg när du hittar rätt passform.

Aldrig säga aldrig, Mamma. Du kan svär bort ett av de bästa beslut du någonsin gjort.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar