Dag 5 av Arbetslöshet och Vinna på Moderskap

Under de senaste två åren har jag fått ljuga för mig själv om hur bra jag är på att balansera arbete och familj. Fram till 2013, jag var egenföretagare och arbetar kanske tre timmar per dag, mellan yoga och surfa på barn kläder gången på Mål. Du ser, jag gick till grad skolan innan jag blev mamma. Jag blev först en advokat, och två år sedan jag fastnar ett jobb som chefsjurist i ett bolag. Jag kommer inte att låta min utbildning att gå till avfall, och jag ville modell för min dotter vad en fungerande mamma ser ut. Hon kan också ha det en dag.

Sanningen var att jag hatade mitt heltidsjobb, och jag var shortchanging min familj. Jag behövde minst tre påminnelser för att få leveranser för någon speciell händelse på skolan. Två gånger detta år har jag glömde bort att det var min dotters vecka för att ge snacks för hennes förskoleklass, även om snacks är endast krävs två gånger per år. Jag missade varje förälder händelse på min sons dagis, och har hört från andra mammor att de satt med mina barn och torkade bort hans tårar. Bara senaste månaden har jag tappade bort min dotter, bara för att höra att det var ingen skola den dagen—inte jag får meddelandet?

Jag var inte på med det hela. Big time. Jag skrek på dem varje morgon, "Gå ner och få dina skor på! Vi kommer att vara för sent! Mars! Vill du att Mamma ska få sparken?" Dag efter dag efter dag.

De fick aldrig frukost, sina strumpor aldrig matchas, och deras tänder var aldrig borstad. Jag försökte reda ut min dotters tunna lockar varje morgon när hon grät. Jag har aldrig pratade med sina lärare och fick aldrig se några projekt som de arbetade med i skolan. En sköterska hämtade upp dem varje dag.

Inte en enda gång under de senaste två åren har jag volontär för sina skolor, eftersom en verkställande, jag var undantagna från den statliga lagar som berättigar föräldrar på den tiden, och min president säker på att det inte kommer att ge det till mig.

Det senaste på måndag morgon för att jag tappade min dotter ut och insåg att jag var den enda föräldern att glömma att ta med i en skokartong för att dekorera till alla Hjärtans Dag, och nej, de har inte något extra. Min dotter skulle få arbeta på något annat.

Jag kom till jobbet med en chai i ena handen och min makeup väska i den andra och var välkomnas i lobbyn av ny passiv-aggressiv ordförande, som var livrädd för mig. Han bjöd in mig i konferensrummet, där mina saker var redan förpackad upp, och han sade, "Vi är på väg i en annan riktning."

Jag gick hem och tog en dusch, gick sedan till min advokat kontor för ett möte. Denna dag hade varit en lång tid kommer.

När jag kom hem senare till barn och nanny, jag låta dem veta att mamma kommer att ha mer tid nu, att jag inte har ett jobb att gå till längre.

Jag var livrädd. De var överlyckliga.

Tisdag morgon, jag stannade i min yoga byxor och zippade upp en fleece att ta barnen till skolan. Än en gång, jag hade glömt jävla skokartong. Jag försökte prata med min dotter till att ersätta en annan typ av box som vi kanske redan har hemma, som kanske en cookie box eller en med bunny kex? Hon var inte med det. Vad sägs om den stora rain boot skokartong hon hade klottrat på andra natten? "Den är redan inrett!" hon skrek.

Hon ville ha en rosa och vit randig skokartong från Målet present-förpackning gången precis som två andra små flickor hade. Jag gick i Mål.

Jag vandrade runt, något förbryllad över att vara i Mål på 8:30 på en tisdag, och gjorde min väg till present-förpackning gången. Sitter ensam på en hylla var deras allra sista rosa och vit randig skokartong.

Jag gjorde nästan en dans. Jag hade aldrig känt mig så duktig i alltför långa för att komma ihåg. Detta är vad vinna på moderskap måste kännas! Jag stoppade mig själv från att skicka sms till min man, eftersom han inte ens vet vad jag talar om.

Åh! Du vet vad jag ska göra medan jag är här? KÖP ALLA HJÄRTANS. FLERA DAGAR FÖR TIDIGT. Detta var inte likt mig alls, jag är inte van att ha mitt val av säsongsbetonade varor.

Tjugo minuter senare gick jag in i förskolan med randiga skokartong dolda bakom min rygg. Min dotter är ovärderliga leende på att se mig igen i hennes klassrum var belöning nog, när hon såg skokartongen jag trodde att jag skulle gråta. Jag är inte van att överraska henne på det viset.

På eftermiddagen var jag plocka upp min son från dagis och en av min mammas vänner frågade hur jag mådde eftersom att eldas. "Åh, det suger, men jag vinna på moderskap den här veckan", sade jag. Hon log. Hon vet.

På onsdag morgon ska jag tappade bort min dotter, och hennes lärare frågade om jag kom hem vid 9 eller 9:30 för Föräldrarnas Dag? Naturligtvis! Strunt samma att jag inte kalendern det eftersom jag hade inte för avsikt att komma nu jag är arbetslös! Räkna med mig!

Vid 9:30 kom jag hem till ett krig zon—barn överallt var gråter för att deras föräldrar hade just lämnat 9:00 Föräldrarnas Dag skift. Svettiga händer på windows, snor dribblingar ut ur näsan. En flicka var i tårar eftersom hennes mamma var fem minuter för sent för 9:30 skift.

Plötsligt fick jag panik, tänker på all smärta jag åsamkat min egen dotter för det gångna året. "Miss Kenly? Inte min dotter att gråta som denna när jag missar förälder händelser?" Missa Kenly kvävde ett skratt och log. "Nej. Din dotter inte har den typen av ångest om att skiljas från dig."

Aj då.

På eftermiddagen min son var i hysteri över att förlora det röda snöret för papper kite han hade gjort i art class. Vi följde hans steg tillbaka till sitt klassrum, där vi hittade tre små stycken av rött snöre att han fick mig att knyta ihop för att göra en längre. Sedan gick vi till parken med sin syster och vi flög som draken som vi inte hade någon annanstans att vara.

Denna morgon har vi varandra i händerna och går mot dagis, och han frågade om jag hade tid att titta på regnskogen målning hans klass håller på med. "Naturligtvis gör jag det, Bub. Jag är inte i en hast."

"Eftersom du inte har ett jobb att vara på längre?" frågade han.

"Jag har ett jobb, Bub. Att vara mamma är mitt jobb."

Han klämde min hand lite hårdare.

Så ja, jag är rädd. Jag har fått reda på vad jag ska göra för att hjälpa till att försörja min familj, men på samma gång, mitt hjärta är fylligare än det varit på länge. Jag måste skriva om mitt cv och börja söka efter jobb, men det kan vänta en liten stund idag. Jag har fått en alla Hjärtans Dag fest för att delta.

ADVERT

Lägg till din kommentar