Kära Dotter, Det Är Vad Jag Vill Att Du Ska Veta Om Världen

Kära Dotter:

Åh, (wo)man, du kommer av ålder i en intressant tid. Aldrig har vi som kvinnor kunnat åstadkomma mer. Du och jag, tillsammans, tittade på en kvinna som kör för president (och vinna ), och jag såg på ditt ansikte för första gången att de ord jag säger er, alla dem som du-kan-vara-allt-du-vill, kan faktiskt vara sant.

Och något stort är definitivt på att hända. Saker som är tillgängliga för dig som inte fanns innan. Glas i tak är som krossades. Länge haft fördomar om att för år gick oomstridd ifrågasätts, äntligen. Män som begått brott mot kvinnor är att bli kallad det. Ett paradigm är börjar röra på sig, om än långsamt.

Kvinnor som står på scenen.

Men vi kämpar fortfarande samma gamla strider. Vi kan vara på scenen, men vi är inte nödvändigtvis accepteras det, inte hela vägen, inte ännu. Varje dag jag tittar på kvinnor att få kritik för saker som inte har någonting att göra med deras förmåga. Vi har det gjort för oss, och vad värre är, vi gör det för varandra. Vi kanske kan göra något, men vi är fortfarande till synes förväntas göra det och samtidigt ha perfekt hår och en liten midja och en pryd, lugn, otvunget röst.

Jag vet att det måste vara förvirrande för dig. Det är förvirrande för mig också. Så i en värld där vi fortfarande erbjuds tusen falska åtgärder för att stapla vårt värde mot — vår vikt, längd vårt hår, storleken på våra porer eller våra bröst eller våra byxor, vårt gillar och följer våra och våra åsikter, våra vänner eller våra älskare eller vår grader eller våra bankkonton, hur stor bilen är eller hur rent vårt hus är eller hur fint titel på våra visitkort är, där vi kom ifrån eller vart vi är på väg eller som vi vet — jag ville vara säker på att du visste vad jag först nu börjar förstå:

Alla saker i världen kommer inte att fråga om du inte kan vara ensam med vem du är, eftersom det i slutändan, det är allt det här, bara det och inget mer.

Eftersom det här är grejen: T han bara sanna hem du har inom dig själv. Och på grund av att hem kan ha använts av Pappa och mig, men huset var byggt av dig. Du har möblerat den med dina val, du måste hängde dina förhoppningar och drömmar på sina väggar och lyser upp det gyllene ljuset av din ande. Vi kan besöka — och jag hoppas att vi gör det — men bara för människor som vistas i det alltid är du, söt flicka, och din gud.

Det är från säker plats att du kommer att stiga. Det är från det att du kommer att erövra. Det är från det att du kommer att förändra världen.

Så vad jag begär av dig är: När du är osäker eller rädd eller alla av de falska åtgärder börjar krypa i, jag behöver dig för att komma ihåg att jag är stolt över dig för vad du har gjort redan, och jag är stolt över dig för det du har fortfarande återstår att göra. Men här är grejen om att vara din mamma: Jag vill gärna att du precis samma sak även om du aldrig åstadkommit en annan sak. Jag älskar dig oavsett vad.

Nej.

Fråga.

Vad.

Liz Petrone

Och det är den typ av kärlek som jag hoppas du kan använda. Jag hoppas att du kan ta tillbaka det till hemma i ditt hjärta och använda den för att förstärka dubbar och täta läckor i windows och patch taket om det någonsin börjar låta i något av detta skräp som inte hör hemma. Jag hoppas att det ger dig en gnista, som kan tända eld i din spis och hålla dig varm långt efter att du har drivit ut ur min omfamning.

Men mest hoppas jag att det är den typ av kärlek som du kan lära dig att ha för dig själv den fasta, orubbliga, röra typ som inte ger en flygande dugg om vad ditt hår ser ut eller hur många followers du har eller hur många små linjer som du har runt ögonen när ditt ansikte plisseringar upp i det leende du har som lyser himlen rätt upp.

Det är den typ av kärlek som jag önskade att jag hade mig själv, och det är den enda verkliga sak som jag har att ge till dig. Jag är så hopplöst bristfällig mamma, så nybörjare och så nytt, men jag kan göra det för dig. Stå på mina axlar, baby girl, och klättra upp till höger på denna etapp. Du hör hemma där.

Älskar dig för evigt, Morsan

Liz Petrone

ADVERT

Lägg till din kommentar