Vad Jag Vill Att Min Dotter Ska Veta När Hon Går In I College

Åh, vilken resa, detta med att släppa taget! Från blöjor till examensbevis, vi gör vårt bästa. Vi investera vår tid och våra själar i vår avkomma. Vi puss boo-boos och läsa Älskar Dig För Evigt och Åh, De Platser Du ska Gå! Vi går på olika konserter band, scout möten och förälder-lärare konferenser. Vi ingjuta värderingar och lära karaktär.

Vi firar saker som gör våra barn är unika och underbara. Vi skrattar med dem och gråta med dem. Ibland har vi ropar på dem.

Vi går igenom sömnlösa nätter, papier-maché elefanter, simskola, trasiga och utegångsförbud. Vi håller dem så säkra som vi kan, klamrar sig fast vid sina små händer och att lära dem att titta åt båda hållen innan man går över gatan.

Och så händer det. De växer upp. De låter gå. Och så måste vi.

Nedan är brevet jag kvar på vår dotters kudde på hennes första inflyttningsdagen — den dagen jag höll fast vid min mans hand och gjorde knappt över gatan till parkeringen. Det var den dagen jag valde att släppa taget och tillåta henne att slå in på hennes resa i vuxen ålder. Det var den dagen som gjorde mig stolt och slet mitt hjärta i bitar på samma gång.

Brevet erbjuds de ord jag kunde inte tala, men jag kände att jag behövde sägas. Även nu, nästan två år senare, jag riva upp när jag läser dem. Känslor av att säsongen fortfarande svälla i mig. Men de är en del av min historia, sin resa, våra liv.

Vad kan mina ord möjligen menar du? De är ett bevis på att du kan — och kommer att — överleva denna resa. Du får värk. Du kan slå några turbulenta vatten. Men du kommer också att finna stor glädje i de stunder av tillväxt — din och ditt barns hela den första resan.

Kära Brooke,

Som du huvudet av dig till Drake denna vecka, jag kämpar blandade känslor. Jag vet att du är redo och ivriga att gå. Jag vill att du ska ha den här gången, din högskola år för att utvecklas som kvinna blir du. Det gör jag verkligen. Men en annan del av mig — klängig, livrädd mödra-del — vill dra dig nära och inte släppa taget. Jag inser att detta är irrationellt, och jag erkänner det. Men rationell eller inte, det är riktigt. Alltid vet att du är älskad och att jag bara vill det som är bäst för dig. Det är därför jag låter dig gå — oavsett hur mycket mina instinkter kämpar för att förstå på fragment av den lilla flickan jag är rädd för att förlora.

Jag kan bara föreställa mig vad din framtid kan hålla. Men vet du, det kommer att vara out-of-the-box. Vare sig natur eller uppfostran eller nödvändighet, du har utvecklat en gåva för uthållighet och för att söka sig en egen väg. Ditt öppna sinne och kärlek till människor kommer att tjäna dig väl.

Så gå. Gå upplevelse av livet. Anamma nya människor och nya idéer. Tänk vilken förmån det är att ha denna möjlighet och göra det bästa av det. Dra nytta av de resurser och de friheter som är unika för dessa år av ditt liv. Studera hårt. Spela hårt. Arbeta hårt. College handlar om mer än bara akademiker.

När du går, vänligen vara både ödmjuk och tacksam. Det är inte alla som får uppleva detta, så uppskattar jag det. Alla av det. Även de sura professorer. Gemenskapen badrum. Cafeterian livsmedel. Du ska ta bort något från varje aspekt, både positiva och negativa. Ett tacksamt hjärta kommer att hjälpa dig till en älskvärd person.

Fördjupa dig i din nya miljö, men snälla glöm mig inte. Ringa hem en gång i en stund bara för att låta mig veta vad som händer i ditt liv. Jag kan inte vara så chockad av vad du kommer att dela med mig. Jag har förmodligen redan provat det själv. Jag kan även ha några användbara insikter att dela med dig, om du vill ha dem. Trots min dinosaurie-status, kommer ihåg att jag var i din ålder med en gång. Jag var en livfull, energisk, nyfiken college student också. Jag har inte glömt blandade känslor och stressfaktorer. Jag minns den osäkerhet. Och det roliga. Baby, glöm inte att ha kul.

Ingen älskar dig mer än vad jag gör. Ingen vill ha din framgång mer än jag gör. Jag kommer alltid att stödja dig, men din framtid är upp till dig.

För nu, jag ska göra mitt bästa för att låta dig gå.

Kärlek,

Morsan

ADVERT

Lägg till din kommentar