Hur Min Dotter Var Nästan Offer För Människohandel

När du hör orden "människohandel," vad kommer att tänka på? Förstår ni hur hemskt det är, men tror fortfarande på dig själv "det är inte något som verkligen påverkar mig personligen"?

Kanske är det, och du vet inte det eftersom vi inte talar om det räcker.

Det jag tänker berätta är mycket personligt och varmt om hjärtat. Många tårar har spillts, och det fanns otaliga månader av detektivarbete leder till historien jag nu ska berätta för dig.

Michigan är Nr 7 i nationen för människohandel bygger på samtal mottagits av den Nationella Människohandel Hotline. Det smugit sig in på topp 10 i 2015, men fortfarande ligger lägre än stater som Kalifornien och Nevada på grund av volymen av semesterfirare som besöker dessa stater.

Vår familjs historia började för ungefär fem år sedan med en 15-årig pojke som heter Bruce på Instagram. Bruce var till synes normal på alla sätt och vis. Lite visste han, att han var det första steget i ett omfattande människohandel ring. Som många av våra barn i dag, att de verkligen inte förstår hur sociala medier nätverk sprider sig över hela världen, och med att komma med allvarliga hot om att inte övervakas.

Bruce var en "vän" till en hel del av tjejerna i min dotters cirkel av vänner på sociala medier, och de skulle chattar dagligen. Bruce hade också många vänner som förs in i cirkeln, och de alla började prata igenom Instagram och Kik. Strax efter deras införande, jag började se en förändring på min dotter, hon höll på att bli hemlighetsfull och lömska, och att jag helt och fullt förstå hur långt internet når och hur snabbt saker och ting kan få ut av kontroll, Jag kollade upp på min dotter på en regelbunden basis. Jag skulle säga minst varannan vecka, att jag skulle ta sin tablett efter att hon gick till sängs och gräva i hennes meddelanden och bilder för att se om saker och ting såg ut lämpliga.

Jag märkte en ovanlig tid lucka i vissa meddelanden och bilder, men jag verkligen inte tycker att något av det tills ungefär två veckor senare. En natt hade jag en rolig känsla och tog tag i hennes tablett för att göra det som jag trodde skulle vara som bara en annan normal kontroll. Vad jag fann att denna dag plågar mitt sinne och som gör mitt hjärta sjunker.

Det började med en bild, en tveksamt, olämplig bild för en flicka i hennes ålder och sexig pose in min röda flaggan på elden. Så min gräva förvandlas till en människojakt, kontroll allt i alla hennes konton.

Du ser, Bruce var en riktig pojke, och han var helt naivt att "vänner" han hade i sin krets. När jag avslutade min gräva i hennes konton, allt jag hade kvar var med tårar i ögonen och en brinnande eld i mitt hjärta att förstöra varje pojke på hennes Instagram-konto — och det var bara början.

Jag utnyttjade kraften hos Google för att leta upp och forskning den sekundära konton för några vänner i en cirkel (inte något barn tänker, eller är villiga att göra). En gång såg jag att fyra av de "vänner" i cirkeln var tydligt vuxna män, min sorg vändes till ilska och raseri. Efter ca två dagar av oändligt skur internet för information om dessa män Jag kom fram till att jag behövde vidta åtgärder med polisen. Vi blev snabbt möttes av detektiv av It-arbetsgrupp för Portage Polisen och tillgång till all vår teknik var begärt.

Efter sju månader, de kallade oss för att rapportera det mest skrämmande ord jag någonsin hört: "Mr och Mrs Jenkins, kan du och din familj kom till polisstationen så snart som möjligt?" — inte något du någonsin vill höra.

Efter att vi kom, vi gick in i ett litet konferensrum på baksidan av Portage polisstationen och började lyssna som detektiv förklarade hur min gräva kanske har räddat min dotter från abduction.

Bruce var, som jag sade, en normal 15-årig pojke. Vad jag inte visste var att de män som agerade som hans "vänner" hade satt Bruce upp som en scout. Han var den första säkra ansikte att våra barn kommer att se, han var ovetande locka unga flickor till sin cirkel som offer för män att välja och vraka från. Cirkeln av Bruce ' s lista över vänner nådde världen, och hans över 2 000 anhängare var inget mer än ett smörgåsbord av unga, är ovetande barn som dessa män chattade med. Våra barn.

Detta är inte någon annans problem, det är, precis här och nu, och så äkta tårar jag fällde för den oskuld som var stulna från min dotter. Min vackra flicka blev offer för dessa monster, hon var snabbt närmar sig en meetup (hennes ord), och jag är rädd att jag aldrig kan ha sett min dotter igen.

Jag hoppas att detta utlöser rädsla i hjärtat hos var och en av er. Gräva i dina barns konton, ställa frågor till dem, och säg till dem att inte ha "vänner" som de faktiskt inte vet. Jag hade ingen aning om hur nära jag kom att aldrig se min dotter igen. Det är värt att rubba det kan det orsaka att ditt barn för att hålla dem säkra. Om du inte vet eller förstår vad de ska leta efter eller hur övervaka ditt barns användning av sociala medier be någon som har, någon som du känner att du kan lita på med ditt barns liv.

Den här bilden ovan av mina döttrar som kan ha varit den sista bilden jag hade med dem båda tillsammans. Detta skedde ungefär samtidigt Haylee träffade Bruce.

För mer information, kontakta National Human Trafficking Resource Center på 1 (888) 373-7888.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar