Varför Date Night Är Kritisk Till Att Mitt Äktenskap

Jag påminns av min identitet första sak på morgonen, ofta innan mina ögon är öppna även, genom att en liten röst viskar eller gnäll eller uttala ett ord jag hör mest: "Mamma!" Det följs av en begäran till frukost, eller en vandring grund av en dröm eller en skvallra om att någon har kissade i sängen. Så, innan jag ens kommer upp, mitt jobb börjar.

Det är en trasig leksak eller en fråga om pneumatiska hammare. "Fråga Pappa", säger jag. Jag pratar om killen som jag gifte mig, inte min egen far, men "Pappa" är lika mycket hans namn nu som "Morsan" är min. Det är oss—Mamma och Pappa, någons föräldrar, gott folk.

En lång tid sedan, men i början av vårt äktenskap, innan vi skulle torka rumpor och underteckna tillstånd glider och förgrening över armar och ben för ortodontist räkningar, vi hade faktiskt första namn. Vi pratade om andra saker än inteckning och hur hårt femte-klass matematik verkar. Vi sov i en säng utan några småbarn kneeing och armbåga oss in i vakenhet flera gånger varje natt. Och ibland, bara ibland—så mycket som vi älskar och avgudar den familj vi har skapat—vi längtar efter de dagar då två av oss var just det— två av oss med ingen att fokusera på men varandra.

Och det, mina vänner, är syftet med dag-natt.

Det behöver inte vara fancy (för vem har råd med finare när du har fått en kull med ständigt hungriga munnar att mätta?). Mer ofta än inte, det är en glass glass eller en promenad genom Home Depot, drömmer om saker som vi vill göra till huset. Men vad date night består av, det finns något heligt i enkelheten i att bara vara ensamma för en stund. När vi talar, det är inte över video game ljud eller prat av lite röster. När vi delar en måltid, vi är inte skära upp någon annans mat eller tjat någon att sitta ner och äta. Ingen gnäller.

Vi säger alltid att vi inte ska prata om barnen, men de är en sådan stor del av våra liv att ämnet alltid vänder sig till dem. Fortfarande pratar vi göra på dag-natt—även om våra barn inte är den slentrianmässiga, problemlösning, gjorde-du-ihåg-att-vår-son-har-en-tandläkare-tid-på-onsdag typ av samtal som genomsyrar vårt dagliga liv.

Date-night pratar är naturligtvis mer avslappnad och reflekterande; vi skratta åt roliga saker de har gjort, muse om den typ av vuxna vi tror att de kommer att vara, och förundras över hur speciella de är. Dag-natt ger oss tid att prata om, i stället för att använda upp dyrbara stunder förmedla bitar av kritisk information medan vi passerar som två skepp i natten.

När jag titta på min mans ansikte lyser upp när han pratar om våra barn, jag påminns återigen om hur mycket jag älskar honom. Ibland, denna typ av sak får förbises mitt i vardagens kaos, vilket är tråkigt, eftersom vi ser på varandra utan att se. I liv och rörelse, som vi så lätt glömmer att på en gång, det var ingen vi vill hellre titta på.

Date night påminner oss om vilka vi var och vilka vi är inte bara Mamma och Pappa, men oss ett par. Det ger oss en paus, men tillfälliga, från krav på att vara vaktmästare, och tillåter oss att återigen koncentrera sig på varandra i stället för alla andra i vårt hushåll. Vi får ta ett steg tillbaka, om så bara för några timmar, vilket är värdefullt eftersom det är svårt att verkligen uppskatta det man har när det ibland verkar som att du drunknar i det.

Tid ensam med min man är inte en lyx, det är en nödvändighet som avgörande för hälsan hos våra äktenskap som ett vaccin. Dag och natt handlar inte om att få bli av med våra barn (men låt oss vara verkligt, pausen är trevligt), utan det handlar om att få tillbaka den grundläggande anledningen till att vi startade vår familj till att börja med. Genom dessa tillfällig, men viktiga stunder vi delar tillsammans, vi stärka vår grund, så hemmet har vi byggt tål vad som helst.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar