På De Mörka Dagarna Av Moderskap

På de mörka dagarna av moderskap, kan ni inte berätta för mig, "Du är inte ensam" eftersom ingen är med mig nu både barn på köksgolvet skriker om en miniatyr röd lastbil, ljudet av deras tjut som små nålar stickande min hud.

Tala inte om för mig att "det Här kommer också att gå," eftersom jag är i det i denna stund stod över min son som vägrar att göra sina läxor efter att jag har frågat och mutade och bad, ilskan i min hals stigande, ljud och ord som kommer ur min mun skrämmer mig — som verkligen skrämmer skiten ur mig — för att jag låter precis som den mamma jag aldrig ville vara.

Snälla, säg inte, "Njuta av varje sekund," eftersom jag inte kan göra mig njuta av min existens, min just nu, min fet, otvättat hår i en rörig hästsvans som jag traska bakom barnet, som insisterar på att äta sitt ris direkt av den Kinesiska ta ut behållaren, lämnar ett spår av klibbigt ris efter honom när han vandrar runt i huset.

Och inte följa upp med, "Men ett stökigt hus är ett vanligt hus," eftersom jag inte är du, och jag blir så jävla sammanbitna och oroliga när huset är täckt av leksaker från början till slut.

De mörka dagarna inte kommer varje dag, och för detta är jag evigt tacksam för, men när de är här, det sista jag vill är att få råd. Det sista jag vill är några överdraget med socker erbjuder för att försöka bedöva min smärta.

Min smärta är verklig då. Den mörka moln över mig, och jag vill inte ha några falska ljus som lyser över mitt liv. Jag vill bo i det lite, känner fan hur skit saker och ting är just nu. Och sedan gå vidare.

Jag säger alltid till mina barn att känna sina känslor. Känna dem, namnge dem, och låt dem gå.

Det är samma för mig. Jag är bara om den sista personen du kommer att se att klaga på sitt barn, missunnade hennes liv som mamma. Jag inser hur lycklig jag är över att spendera mina dagar med mina barn.

Men på dessa mörka dagar, jag måste vara riktiga — med andra och med mig själv. Och jag känner ofta som att det finns mycket lite utrymme för en sann uppriktighet. Om jag talar sanning, jag kör risk för att låta otacksam, menar, eller gnällig.

Vad sägs om mänskliga?

Föräldrar har ett mindre behov av rådgivning och mycket mer lyssna . Sant att lyssna, utan dom, utan en agenda. Utan någon som försöker att göra allting rent och snyggt. Föräldrar behöver höra, "Ja, det suger. Ja, du är helt jävla ensam ibland."

Och de behöver inte följa upp med, "Men du kommer att sakna dessa år när de passerar." Naturligtvis kommer du att missa det hela. Du vet redan. Du behöver inte höra det igen.

Den mörka dagar göra passera. Jag vet att. Men när jag är i dem, jag behöver kunna för att leva i mörkret utan några skuldkänslor. Det är terapeutiskt. Det är helande. Det är hur jag går genom mörkret till ljuset.

Relaterade inlägg: Ett Moln av Depression

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar