Mörka Och Grubblande Män: Att Lära Sig Att Släppa Taget

Det första jag gjorde när min ex-man bröt nyheten till mig att vår relation var inte vad jag trodde att det var, och bra, att han skulle delta i fritidsaktiviteter som inte har dodgeball eller keramik göra, var det bara att SKRIKA till. Den andra saken jag gjorde var att låtsas att allt var helt normala — jag bar på, på alla kostnader. Och den tredje saken jag gjorde var att ringa en advokat och få verklig.

Med tiden började jag tänka tillbaka på mina tidigare relationer och hur var och en representerade ett viktigt steg i min utbildning, och hur varje lektion förvärvade förde mig rusar mot den dag mitt ex och jag sa "jag vet inte."

Steg Ett: Disney Prins Scenen

Starring Ariel, Belle, snövit och Askungen, enligt min primära Disney utbildning, om jag var helt rena, villig att ge upp min röst, frysta i en utsatt position, och/eller kan kommunicera med djur, jag var helt garanterad en prins. En som skulle älska mig inom tre minuter för att veta om mig, kyssa mig inom fem minuter, och gifta mig inom 22.

Olyckliga slut var bara inte en sak, även med den förtida död minst en förälder eller en förödande skogsbrand. Så när jag spelade klä upp, hus, och Barbies, det var alltid en swooning Mamma (mig) och en manlig motsvarighet (Ken, G. I. Joe, eller min BFF Becky vars tur det var att vara pojke) redo att rida in och rädda mig/serenade mig från att under en balkong medan jag bar glittriga skor och en Rainbow Brite peruk. Sann kärlek verkade som lågt hängande frukten om du bara spelade den högra delen.

Steg Två: Anne of Green Gables Scenen

När jag blev lite äldre, "höger" kom ut den bruksanvisningar känd som Anne på grönkulla , Den Barnvakter Club , Tonåring, Bop , Sassy och Sjutton . Och pojke, var jag en bra studie. Jag var udda, men inte för konstigt, jag skrattade åt alla dumma skämt (vara rolig och öppen så att han ska lägga märke till dig!), Jag stannade brevvänner långt efter lägret avslutades försöker avkoda varje skrivelse som kom tillbaka till mig (var som ett hjärta-formade bubbla på toppen av "jag"?! Squeeee!), Jag drack olaglig öl och tittade på film jag hatade även om öl gjorde mig illamående och jag var inte helt nere med sina klibbiga, gropey händer och konstiga pokey tungor. Jag skapade alla scener att de bruksanvisningar som berättade för mig att skriva så att jag skulle vara precis rätt för dem . Ingen har någonsin berättat för mig hur du vet om att de var rätt för mig .

Steg Tre: Mr Stora Scenen

Så småningom, Disney och Sjutton förvandlas till Buffy , 90210 , Ally McBeal och Sex and the City . Reglerna sa till mig att om jag kan vara knasig, konstig, snygg utan att försöka för hårt, och spinkig nog, sann kärlek, eller åtminstone en awesome hjärtat-krossning romantik skulle uppstå — heta vampire/möbelsnickare/Brandon Walsh skulle verkligen falla för dig. Utom Carrie fuskat på Aidan med Mr Big och Dylan Walsh var absolut den hetaste killen på 90210 .

Vilket leder mig till nästa fas i livet: "Alltför trevliga" blev en verklig, giltigt skäl för att dumpa mannen. I mitt huvud, jag var så hejar för AidAn, eftersom egentligen, Carrie, egentligen? Men i verkligheten ser jag Stora i så många av de män jag älskat våldsamt i min 20-talet. Jag började att undfly de princes i min barndom, som, även om fadd, var sannolikt väl-mening och istället såg för intensiv, mörk främling som behöver mig för att rädda honom på något sätt. Det är skönt att vara behövd, är det inte?

Steg Fyra: "Och Då Vann Jag Min Bad Boy" Scenen

Och då är min Största Mr. Big — den djupaste, mörkaste, mest desperata, irrationell kärlek till alla — sa ja när jag pratade om "för evigt". Vi vet hur berättelsen slutar.

Vad jag har slutligen kommit att förstå är att de som är trasiga, intensiv män var exakt som de visade mig att de var. Det fanns inga lager att avslöja. Dessa män var inte lök. De var faktiskt bara inte det till mig. De åt upp den hängivenhet jag skänkt dem. Och att göra sin tvätt och betala för middag, för att de trodde att det var ganska cool också.

Tyvärr, bruksanvisningar har inte förändrats mycket under de senaste 20 åren. Som mamma till små pojkar, vad ska jag säga till dem? Ska jag säga till dem att vara Prins? Mr Big? Som är deras förebilder? Jag verkligen inte vill ha dem lära sig att sann kärlek innebär att ge någon röst till havet häxa i gengäld för en vacker par ben.

Stirrar ner fat av min sena 30-talet, jag gör inte anspråk på att ha många svar om kärlek. Men vad jag vet är att typ, modig, positiv, smart, och rolig är nu de egenskaper jag hitta sexigaste och mest värd av kärlek, de egenskaper som jag hoppas att ingjuta i min pojkar . Mörka och grubblande var cool för ett ögonblick, men för mig åtminstone, jag tror att jag föredrar att leva i ljusa, varma ljus.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Frånskilda Mammor .

ADVERT

Lägg till din kommentar