Detta Är Vad som är Fel Med Vår "Mamma Vin Kultur"

För några år sedan, skrev jag en meme om behovet av att dricka för att orka som förälder. Jag tyckte det var roligt, och tydligen så gjorde en hel del andra föräldrar — de kunde relatera och anslöt sig till mig i känsla som de förtjänade att dricka i slutet av dagen. Efter alla, föräldraskap är grov, man.

För mig var det bara ett harmlöst skämt. Jag faktiskt inte behöver alkohol, jag var bara försöker vara rolig och relatable.

Sedan träffade jag en kvinna när jag gick igenom min skilsmässa som förändrade sättet jag tänkte på de till synes oskyldiga memer. Hon anförtrodde mig en natt om hur hon kämpar för att hantera sin ångest som en ensamstående förälder efter att hon och hennes ex delas upp. Hon insåg att hon var med hjälp av alkohol — varje kväll — som en coping mekanism och kände sig som hon inte kunde få det under kontroll.

Plötsligt mitt meme, som var tänkt att vara lättsam och relatable, var inte roligt. PÅ ALLA.

Hon var nå ut till mig, ber mig om hjälp, och det gjorde att inse denna "Mamma Vin Kultur" har tagits som ett skämt för länge. Vad så många av oss ser som humor är en trigger och kamp för många.

Inte bara det, men det fick mig att fråga mig själv, Vad är det vi visar våra barn?

När vi gör narr av oss själva, eftersom vi nå för en flaska av "snälla chill mig fan ut just nu," vi sända ett budskap till våra barn att vi inte kan fungera utan det. Att de är så vidriga att vi måste självmedicinera för att tolerera dem.

Vi låter dem veta att du tar hand om dem är så traumatiska att vi inte kan hantera dem utan bedövande oss själva, även om det bara är med ett glas eller två av alkohol.

Det är inget fel med att träffa dina vänner för en drink en gång i en stund eller att ha en trevlig middag med din partner och öppna en flaska vin.

Det är något helt annorlunda från att använda alkohol som en bedövande agent för att ta itu med att vara förälder.

När vi börjar missbruka sprit, dessa "skämt" mask är ett reellt problem, och de gör problemet ännu värre genom att göra det acceptabelt.

Jag har haft en hård dag med mina barn och jag behöver lite ensam tid med alkohol.

Jag är stressad och inte kan handskas med livet, ge mig sprit.

"Mamma terapi", som finns i alkohol form är inte terapi alls. I själva verket grejor, de memer, och skämt har gjort det till vår nya normala, även trendiga.

När jag har blivit äldre, har jag insett alkohol inte håller med mig av många anledningar. Det stör min sömn, gör min hud att bryta ut, och efter en drink jag känner mig bakfull. Så jag bestämde mig för att sluta dricka när jag gick ut med vänner. Det är egentligen inte en hård och snabb regel bara något jag har skurit ned på grund av att jag insåg att det var att göra mig att känna mig som skit. Även om inte dricka fick mig att må bättre fysiskt och psykiskt, jag blåstes bort av backlash jag fick när jag gick ut med vänner och försökt att förklara detta för dem.

En natt hände det att en chef. Jag har hört kommentarer som:

Varför är du inte dricka? Du förtjänar en drink. Här kan du unna dig själv, du behöver detta.

Plötsligt kände jag mig som om jag stack ut som en öm tumme och var tvungen att förklara för mig själv inte dricka. Och det är fucked up.

Jag kunde inte föreställa mig hur min vän som hade bestämt sig för att sluta dricka eftersom hon visste att hon försökte (och misslyckas) att använda alkohol som terapi kände i dessa situationer. Tala om en ödmjuk upplevelse.

Jag insåg inte förrän på kvällen och pratar med min nyligen frånskild vän som vi har använt skämt runt vin som en mask för att orka med vardagen. Och det fick mig att känna mig otroligt ledsen och arg på mig själv för att gå med i något som jag trodde var oskyldig.

Inte mer.

Jag är klar att skämta.

Jag inte längre tror vinglas fylld till brädden räknas som terapi eller något vi förtjänar.

Alkohol är inte self-care.

Och låta våra barn att höra oss säga saker som vi behöver en drink för att ta itu med att höja dem inte bara skadar deras självkänsla, att det är fel sätt att ta itu med livet.

Jag säger inte att alla som dricker eller gör skämt om att använda alkohol för att klara av livet har ett problem eller gör något hemskt. Jag säger bara när alkohol används i överflöd och vi inser att vi kan inte förälder utan sprit, det är en större fråga som måste erkännas istället för att avfärdas med ett skämt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar