Dansa i Regnet

När jag var 14, jag och mina vänner bestämde sig för att starta en sommarläger i vårt närområde. Vi traipsed dörr-till-dörr inom den gassande Texas asfalt, går ut dot-matrix-tryckta broschyrer fyllda med ord som syftar till att övertyga föräldrar att dela sina barn med oss varje måndag för våra Roligt i Solen (PASSAR, vi gav den smeknamnet) program.

Det var 1990-talet, var vi laddar $10 en dag för ett läger som hålls i mitt hus under vakande back-up ögat av min mamma och de flesta av de föräldrar som redan kände till oss från att simma lag. Det var en lätt sälja.

Vi tillbringade sommaren med 25 barn, göra hemmagjord film på en resväska storlek Videokamera, spelar fotboll på den bruna, dekal-burr-studded gräsmattan och försöker sörpla upp Popsicles innan de smälte in i pölar på botten av stick.

Pool publiken börjar krympa och tillbaka-till-skolan-kläder börjar fylla garderober, bestämde vi oss för att kasta en stor "end-of-lägret bash" för campare och deras föräldrar. Vi arbetade med barnen om varje aspekt av fest och var noggrann med varje detalj, från färgen på dukar till det stora blå Jello-fylld akvarium som skulle fungera som både våra viktigaste och våra förfriskningar.

På exakt samma tid för den stora festen var planerad att starta, det började med att hälla — den typ av dime storlek regndroppar och horisontella vindbyar som bara är en perfekt storm sommaren kan ge.

När regnet förvandlat våra papperstallrikar, servetter och dukar från ljus rosa till magenta, alla mammor rusade från sina bilar i garaget som måsar att kastas bröd.

Med undantag för en mamma. Hon gick med sitt barn i regnet och dansade som om ett magiskt paraply svävade ovanför henne i himlen, för att skydda henne från någon av de olägenheter droppar kan ge.

Jag kommer aldrig att glömma glädjen i ansiktet av hennes barn, när hon gjorde detta. Trots att jag bara var en tonåring, den dagen jag bestämde mig för att en dag vara den typ av mamma som kommer att dansa i regnet.

Snabbspola framåt 20 år och jag är en harried mamma till två små tjejer, 5 och 3, försöker hårt för att balansera ett heltidsjobb med att spela datum och skola och fotbollsträning. Vi har precis haft middag hos mina föräldrars hus på en vardagskväll och vi har stannat kvar längre än tänkt.

Som jag fäst på flickorna att skynda till bilen, min busiga fem år gamla beelines för utanför kran och vevar sprinklern på. Strömmar av vatten spränga i luften, skapar små regnbågar mot den tidiga kvällen moln, som båda flickor, fullt påklädda, börja snurra nedan.

Jag vänder mig till dem, redo för att starta i ett antal skäl till varför de KAN INTE leka i vattenspridare NU. (Det är nästan läggdags! Du är inte i baddräkter! Bilen kommer att få alla blöta! Du har skola i morgon!)

Och sen har jag bara sluta.

"Att vara den typ av mamma som kommer att dansa i regnet." Jag tappar min plånbok i gräset och rusa in i dimman med dem, deras ansikten förändras från chock till glädje som vi dansar under vattnet i våra middag kläder. Och det är perfekt.

Inte varje ögonblick kan vara så här. Vi har tidtabeller för att hålla. Att folk ska se. Bad att ta. Sömn för att komma. Och ja, glas vin att dricka och avsnitt av "Project Runway" för att titta efter en exhaustingly lång dag.

Ändå är jag åter anta detta som mitt mantra, och jag gör det till ett mål att omsätta det i praktiken så mycket som jag kan:

"Att vara den typ av mamma som kommer att dansa i regnet."

Relaterade inlägg: Dagarna som De kommer att Minnas

ADVERT

Lägg till din kommentar