Jävla Höger Har Jag En Favorit Barn

Jag vet att det inte är coolt eller ens politiskt korrekta i föräldraskap världen att säga detta, men jag har en favorit som barn. Detta av mina barn lyssnar till mig, hjälper till runt huset, har en bra attityd om de flesta saker och i allmänhet är bara så roligt att vara med. Jag älskar att umgås med mina favorit barn. Det är en glädje att förälder här.

Det andra barnet är inte så mycket min favorit. Den andra inte lyssnar till mig, hjälper inte riktigt ut runt huset, har en taskig attityd om det mesta och är verkligen inte så mycket roligt att vara med. Jag vet vad du tänker – jag är en hemsk förälder. Jag spelar favoriter. Vem gör det? Mina föräldrar gjorde aldrig.

OK, här är det – min favorit barn är annorlunda beroende på vecka, dag, eller ens en timme. Det är alltid en av mina två barn som (oavsett tid) är min perfekta lilla ängel.

Som favorit av mina barn slutar läxor utan att jag ens ber om det, är redo att gå för fotboll praxis – benskydd på, vatten flaska fylld, en fot utanför dörren och sport ett stort leende. Min favorit slukar maten jag göra för middag, hoppar i och ur duschen, senare på kvällen, läser tyst i sängen, sedan kysser mig godnatt och ibland även betalar mig en komplimang. Jag svär att när min favorit barn berättade för mig att mitt hår såg bra ut – och det var i en hästsvans! Jag nästan smälte.

Det andra barnet är tystlåten. Icke-favorit gör varje ursäkt att inte få läxor, smärtsamt skosnören upp fotboll knapar efter att ha bett för femte gången, förlorar fotboll och förklarar sedan att jag var den som hade ögon på det förra. Hmm. Egentligen? Icke-favorit unge klagar på maten jag göra för middag, samma som sade icke-favorit som barn inte kunde få nog av förra veckan. Ber icke-favorit för att ta en dusch verkar som att fråga en fisk ur vattnet. Sömn verkar för att undkomma icke-favorit barn som jag får en komplett och grundlig utbildning på mycket senare bedtimes av alla andra barn i icke-favorit barnens klass.

Då, precis som jag är på väg att förlora det på min icke-favorit barn, något händer – en magisk förvandling av olika slag. Icke-favorit barnet vaknar nästa morgon sport ett stort leende och en positiv attityd, och även växter en god morgon puss på min kind. Jag hör spänning i det här barnets röst om dagen, roliga historier om vänner och familj, och entusiasm om frukost på sade barnets tallrik. Jag är mer än positivt överraskad.

Tills det andra barnet vaknar – du vet, det favorit? Verkar som man också hade någon form av lobotomi över en natt – men inte på ett bra sätt. Gårdagens favorit har förvandlats till det nya icke-favorit. Jag hälsade med klagomål om vilken veckodag det är (verkar som om den värsta school special är planerad på tisdagar), regnigt väder (som jag på något sätt ansvarig för) och bristen på frukost i vårt hus. Det verkar som våfflor, ägg, flingor, bagels, yoghurt och frukt är bara att inte göra det för en.

Jag förstår inte vad som hände. Var det någon form av hemlighet, middle-of-the-night attityd handel mötet mellan mina två barn? Gjorde en känsla av att jag var på väg att förlora det, och den andra att inse att jag var för snäll? Det är verkligen inte någon rim och reson att det, även om, som ibland växlar som händer under skoldagen eller ens någonstans i mitten av en lat lördag eftermiddag.

Hur som helst, jag tröstade med jämna Steveness av det hela. Ingen är den stora vinnaren och ingen är den stora förloraren. Det hela går ut på att tvätta, och vi är alla torg och par för kursen. Jag behöver inte känna mig skyldig för att ha en favorit eftersom det aldrig samma sak för länge.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar