Låt inte "Faderskap Straff" Hålla Dig Från att Använda Pappaledighet

Jag har tre barn. Med våra två första barn, var jag väntar på bord samtidigt slutade min högskoleexamen. Jag tog vilken tid vi skulle ha råd med (oftast inte mer än några dagar). Jag arbetade för en stor restaurang kedja där jag fick betalt $2.15 en timme för att vänta tabeller (den federala minimilönen för tippas arbetstagare på den tiden). Det var ingen semester, ingen sjuklön, och absolut ingen faderskap lämna .

På den tiden, jag hatade detta faktum. Med våra två första barn, jag kände det som att jag gått miste om de viktiga första ögonblicken av bindning, och möjlighet att vara där för min fru när hon verkligen behövde mig. Jag har ofta sagt till mig själv att när jag var klar med college, jag skulle ta så mycket tid som jag skulle kunna om vi någonsin lagt till i vår familj.

Men när Mel var gravid med vårt tredje, och jag var i mina stora barn, efter college jobb, jag sprang in i faderskap straff . För er som är obekanta med denna term, det är tanken att män förväntas att sätta jobbet först och familj för det andra, oavsett om någon familj att lämna förmåner som erbjuds.

Min fru var 8 månader gravid med vårt tredje, och min chef och jag diskuterade min pappaledighet. "Jag skulle inte ta alltför mycket tid utanför", sade han. "Dina elever kan verkligen lida." Jag var på mitt skrivbord, och han satt mittemot mig. När han sade att "drabbas" jag kände en tyngd på mitt bröst. Han korsade benen och såg mig i ögonen, och plötsligt kände jag mig självisk.

På den tiden arbetade jag som akademisk rådgivare i ett program som serveras underrepresenterade studenter. Jag hade ca 80 studenter jag träffade varannan vecka, och att begreppet ensam som jag kunde har döpt ett halvt dussin studenter som skulle varit tvungen att lämna akademin för att en eller annan anledning, om jag inte hade ingripit. Min fru, Mel, var på grund av just innan slutet av perioden, som vanligtvis är när eleverna behöver mest uppmärksamhet.

Men på den samma tiden, Mel och vår nya baby vi kommer att behöva ha uppmärksamhet också. Vi hade bott i Oregon ett drygt ett år, en 14-timmars bilresa från vårt hem i Utah, och Mel och jag pratade ofta om det faktum att vi verkligen var alla andra hade. Min mor-in-law: var planerar att komma till hjälp, och vi hade några stödjande vänner, men det var ungefär det. Mel behövde mig, och jag ville vara där för henne och våra barn.

Jag var mellan en sten och en hard plats.

Visar sig, jag är inte ensam om dessa känslor. Enligt en nyligen undersökning uppdrag genom att Prata Talang, moderbolaget i Livet Möter Arbeta, bara 32 procent av männen tog sina tillgängliga pappaledighet. Och 62% av föräldrarna tillfrågade sade att de skulle ha tagit mer lämna om sina medarbetare hade.

Låt det sjunka in lite. Som en pappa som har varit på den här vägen, jag är väl medveten om att ta ledigt för att vara med familjen kan kännas som att vara i en dragkamp, där du känner att du behöver för att vara hemma eftersom du älskar din familj och vill stödja dem, men du kan också känna dig som om du kommer att möta bakslag i arbetet för att välja din make / maka och barn över din operatör.

Tillbaka till historien om mitt tredje barn, jag hade nog betald ledighet för att göra det möjligt för mig att ta sju veckor bort. Enligt universitetets policy, att jag kunde ta upp till tre månader, men jag skulle inte ha fått betalt för det. Även om jag ofta tänkt att ta betald ledighet om det finns skulle vara ett enkelt beslut, verkligheten var, så mycket av att arbeta föräldraskap handlar om att försöka avgöra när arbete och familj bör prioriteras. Jag kämpade med hur mycket som helst att ta, och i slutet, jag låter mitt jobb har företräde framför min familj.

Jag tog totalt två veckor off.

Ser tillbaka nu, jag hatar mig själv för detta.

Jag miste om möjligheten att ansluta med vår nya baby — för att hålla och ta hand om henne under de första några anmärkningsvärda veckor i livet. Och jag missade chansen att ta hand om min fru när hon behövde mig som mest.

Mel och jag är klar med barn nu, men om du är en blivande far och läser detta, jag får det. Jag trycket. Men jag vet också att ångra, och jag kan säga, utan någon reservation, att om du har möjlighet att ta pappaledigt, ta det. Ta varenda ögonblick av det. Suga den torr. Det kommer att bli bra, och din familj kommer att vara starkare för det. Du kommer inte ångra det. Och i det långa loppet, ju mer vi band tillsammans, ju mer vi verka för föräldraledighet, jämställdhet i både betal-och förväntningar, desto mindre stigma kommer att vara runt män som tar ledigt för att vara med sina familjer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar