Lärdomar Från Min Bror Föräldraskap

När jag var en helt ny mamma, jag kom ihåg att hålla muspekaren över min man som han bytte blöja, badade vår dotter, eller gjorde något. Jag ville ha honom för att få det helt rätt. Jag visste i mitt huvud att han var precis lika duktiga som jag var (vi var båda borta, för första gången föräldrar), men jag hade svårt att låta honom göra saker på sitt sätt.

Nu, tre barn senare, det gör att jag ryser för att tänka på hur nervös jag var då, och hur mycket jag rånade honom på hans egen tid att lära sig och räkna ut saker och ting som nya pappa .

Ju längre jag är en förälder, desto mer inser jag att sitta tillbaka och titta på hur pappor förälder sina barn är inte bara roligt, det är faktiskt lär mig en sak eller två samt.

Ta till exempel mitt senaste besök till min brors hus. Vi hade åtta kusiner sova under samma tak och måltider var totalt kaos. Jag fann mig själv i köket försöker tvista mina egna barn, och ett par kusiner här och där, att bara sitta och äta sin mat. Jag nämnde att min bror att det var att betona mig ut.

"Varför?" frågade han, genuint nyfiken. "Det är bara en måltid. Det behöver inte vara så förtvivlade."

Frantic var en perfekt beskrivning av hur jag kände mig. Jag ville bara ha det över.

Nästa måltid som rullade runt, han berättade för mig att sitta ner och låta honom ta hand om barnen. Jag satt där och såg på med förundran när han gick ut i trädgården, fick deras uppmärksamhet, berättade för dem att stämma upp i en enda fil (som fick mig att skratta och fick dem att skratta också), och gav dem instruktioner en efter en.

Sedan, på ett ordnat sätt, lyckades han till att arbeta fram ett system där två och två, à la Noaks ark stil, de fick gå upp och berätta för honom vad de ville. Han gjorde sedan varje barn att deras anpassad måltid med en hot dog, chicken nuggets, eller mac och ost. De lyssnade, gjorde vad han sade, och det verkade så...unfrantic. Raka motsatsen till min erfarenhet.

Jag tänkte för mig själv "Wow. Vad är det han gör som jag inte?" Det var bara så...chill.

Nu finns det massor av mammor som är chill om föräldraskap också. Jag är bara inte en av dem. Jag tenderar att vara en boll av stress och känslor, och jag räknar biter mina barn sätter i hans mun och helikopter skiten ur läggdags och borsta tänderna. Visserligen, Det är ansträngande att vara mig ibland. Men titta på min bror hantera alla samma föräldraskap frågor under samma tak fick mig att inse att pappor inte bara kan (eftersom duh, klart att de är), men de gör det en hel del roligt också.

Min bror var bara inte stressad om de flesta av de saker som jag var, och ärligt talat, min man var inte heller. Men när det är din make, kan det ibland vara irriterande om du alltid sagt, flera jävla gånger på en dag, "Det är bra. De är fina. Det kommer alla att vara fina ."

Men när jag märkte att min bror med samma inställning, av någon anledning, denna gång som jag uppmärksammat. Kanske att jag behöver titta på pappor oftare Trodde jag. Det var skönt att ta ett steg tillbaka och inse de saker som jag har gått miste om pappor och hur de överordnade.

Jag har missat att de fortfarande få skiten gjort, bara i sitt eget sätt. Det kan inte vara det så skulle jag göra det, men det blir gjort, och barnen är fortfarande glad, fed, och väl omhändertagna.

Jag har missat att det egentligen är nästan alltid kommer att bli bra. Nej, vi behöver inte alltid missfoster reda på om våra barn inte vill äta middag eller om det är läggdags missade med ett par minuter. Det kommer att vara okej, särskilt om vi kan faktiskt bara ta det lugnt lite om en massa saker.

Jag har insett att ibland speltid är ett bättre alternativ än alla skyndar bort till sängen eller dykning rätt till måltiderna så fort jag kliver in genom dörren.

Jag har lärt mig att popcorn till middag verkligen är okej ibland.

Jag har lärt mig att pappor i våra liv fortfarande bryr sig precis lika mycket som vi gör om detaljer — de tenderar bara att hantera dem på ett annat sätt och inte svettas saker på samma sätt som vi gör.

Jag har lärt mig att uppskatta den lugna och dra nytta av det, genom att bara koppla av, ibland är så mycket bättre än att skynda mig att städa upp de rätter.

Och jag har insett att pappor älskar sina barn hårt och är precis lika duktiga som jag borsta ut trassligt hår som ser ut som en råtta ' s nest.

Jag har lärt mig att njuta av ett lyckligt ögonblick är ibland viktigare än att ta en bild av det, och att fokusera på kul kan faktiskt lätta på din börda och förenkla ditt föräldraskap belastning.

Jag har helt missat det faktum att när min man erbjuder sig att hjälpa till, han vill verkligen hjälpa. Och även om han inte hjälpa på det sätt jag önskar att han skulle, det är helt enfaldiga av mig för att kontrollera hur han bidrar till att ta hand om våra barn. Jag jobbar på detta, eftersom jag behöver hans hjälp och han vill ge det, och det finns ingen anledning för mig att detaljstyra sitt bidrag.

Jag har lärt mig att mammor och pappor kan göra otroliga team, men också för att när mamma inte är med, pappor kommer inte bara att plocka upp den slappa, men också ibland att överträffa våra förväntningar.

Mest av allt, jag har lärt mig att mammor och pappor är kick-ass föräldrar — på sina egna och som en enhet. Och vi kan alla lära av varandra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar