Hur Pappor Kan Ge Sina Döttrar

Jag växte upp i ett hus fullt av bröderna. Det var svarta ögon och trasiga fönster, ett garage överfyllda med alla sport-relaterade genomföra och ett kylskåp som var tvungen att vara välfylld hela tiden som våra kroppar växte och vår aptit kvar glupsk. När jag blev pappa för första gången, jag var lite lättad över att det första barnet var en pojke. Det var vad jag var van vid och bekväma med, och jag visste att min kunskap om vad som krävs för att bli en man skulle komma till hands.

När min första dotter kom, jag var mer rädd för vård för flickor var okända för mig. Jag skrattar nu på den gamla mig som trodde att det skulle vara annorlunda. Omsorg för ett barn—oavsett om det är en pojke eller flicka—är i allmänhet samma. Jag älskade fortfarande dem på samma sätt, även om deras blöja förändringar skedde på ett något annorlunda sätt. Jag sjöng dem samma låtar på natten och gick till deras rop samma, och jag har fortfarande krama och pussa dem godnatt samma.

Just runt den tiden började jag att stanna hemma är när jag upptäckte att hur jag tog upp dem, som en stanna-hemma-pappa, kan ha en enorm inverkan på dem senare i livet. Jag undrade hur jag är med dem hemma, kan ändra sin uppfattning om sina egna liv i framtiden. Jag undrade hur han tittar på sin mamma går till jobbet varje morgon skulle stärka dem när det kom till deras framtida ambitioner för arbetsplatsen. Eller, i att se sin far hemma med dem, skulle de också göra det valet åt sin familj?

Det är därför det stör mig när jag ser pappor bär skjortor sätta regler för deras döttrar. Jag blir trött av bilder av en pappa med en pistol hotar framtida friare med våld om de inte sköter sig. Jag är allt för att skydda mina döttrar, men detta innebar våld mot unga män åstadkommer ingenting.

Vad sägs om att vi bara lära våra unga pojkar vad respekt och kärlek är verkligen om och ge dem verktyg för att fatta bra beslut? Vi kan bli bättre pappor genom att sätta exempel för nästa generation och inte med skrämseltaktik. Våra döttrar är inte ouppnåelig priser att vinna, de är skatter av att vara älskad.

I ett inlägg på Facebook nyligen, en snart-till-vara pappa skrev att om han och hans fru har en flicka, han hoppades att hon skulle vara ful. Låt det sjunka in en stund.

Även om det kan ha varit på skämt, de rudimentär känsla det är att kvinnor inte säker från män, eftersom vi bara tänka på en sak. Det är precis på grund av detta tänkande som vi, som fäder, måste förbereda dem bättre. Här är lite nyheter för att killen: Låser din dotter upp i ett elfenbenstorn aldrig kommer att gå bra. Gör mig en tjänst, ny pappa: Gå och se Tangled rätt bort. Om du har en dotter, hon kommer att vara vacker. Du kommer att titta på henne och se dig själv eller din fru i hennes ögon och hennes lilla näsa. Du kommer att höra dig själv i henne att skratta och spendera timmar med att titta på hennes tår. Samma tår kommer att föra henne långt borta en dag.

Hon kommer att vara nyfiken på vad som finns där ute, och du kommer att vilja skydda henne. Men så här är det: Du kommer också vill titta på vad hon blir. Jag kan berätta för dig personligen att höja en dotter är inget annat än magisk. Hon kommer att gå igenom en fantastisk omvandling till synes över en natt från hjälplös liten flicka du en gång höll i armarna för att tonåringen frågar om nycklarna till bilen. Inte hålla henne från världen.

Båda mina döttrar är vacker. De är smarta. De är envisa. Jag har sett dessa egenskaper innan någonstans. Oh yeah, från sin mamma! Jag menar, jag medvetet daterad sin mamma på grund av dessa attribut. I stället för att vara rädd för att din dotter väcka uppmärksamhet för vem hon är, omfamna den.

Jag får det du är rädd för. Du tror att världen till sin natur är ond och att de inte kan klara sig själva. Men lita på mig när jag säger detta: att Hålla henne från att uppleva vrede, rädsla och sorg kommer bara att få henne att undra vad som finns där ute.

I stället för att förlita sig på hot, låt oss ge våra döttrar . Låt oss ge dem de verktyg de behöver för att lyckas. Din pistol kommer aldrig att skydda dem på det sätt som deras humor, intelligens och kreativitet någonsin kommer. Låt oss uppmuntra dem att vara stark och smart. Låt oss vara bättre fäder genom att lära dem att bli nyfikna. Låt oss lära sig när man ska ta ett steg tillbaka så att de kan vara självständiga kvinnor som kommer att fatta sina egna beslut och lära av dem. Mest av allt, låt oss vara där för att stödja dem när de faller och tror på dem så att de kan få tillbaka upp.

När hon är ett barn, du gör allt detta utan att ens inse det. Hon kommer att vara nyfiken på världen. Hon kommer att vilja utforska, och du ska släppa henne. En dag, hon kommer att komma fram till ett block, och du kommer att vilja ge det till henne men vet att du ska hålla tillbaka. Du vill att hon ska få det så illa att du kan frestas att bara ge den till henne.

Vissa dagar kommer hon aldrig att få det, och hon kommer att gråta som att det är slutet av världen. Det är när du kommer ösa upp henne i din famn och berätta för henne att det kommer att vara OK. Hon kommer att glömma allt om att blockera, och du kommer att vara där för att trösta henne. Sedan kommer det att komma en dag när hon slutligen når den infernaliska block och höjer den triumferande i sin lilla hand. Det är då hon kommer att titta på dig med ljus för att fånga hennes ögon, och du säger till dig själv, "Allt om du är vacker", och hon kommer att le och säga, "Tack, Pappa."

ADVERT

Lägg till din kommentar