Som Make Och Far, jag Ska Kliva Upp den Här julen

Förra julen såg jag en meme på att läsa "jag är glad för Juldagens Morgon för att se den blick av överraskning på min mans ansikte när han får reda på vad han köpt för alla." Jag läste att sucker några gånger, och varje gång jag fick en lite mer defensiv. Sedan försökte jag tänka på vad vi skulle få våra egna barn. Jag hade lös idé... inte jag? Vi var få som en sak... med päls, som talar, vad var det som ringde? Eller gjorde vi inte få det eftersom det var för dyrt. Va, antar att jag inte riktigt vet.

Jag visste inte ens tänka på vad vi hade för julbord, eller våra resplaner, eller där allt skulle vara dolda och när det skulle packas.

Efter att ha funderat på det under en bra tid insåg jag att jag i själva verket hade ingen aning om vad mitt barn skulle få samma år till Jul. Visst, jag kallade mig själv som Tomte på Julafton, men som var riktigt att göra det magiska? Inte denna jolly old man, no sir. Det var min fru Mel.

På hennes dator, hon hade ett kalkylblad där hon listade ut alla de saker som barnen ville. Hon rankades dem. Hon listade sina priser. Hon jämförde handlar online. Hon höll en budget för hur mycket vi hade för varje barn. Hon hade windows och windows av leksaker och kläder öppen på sin dator och telefon och surfplatta, så att hon inte skulle glömma där hon konstaterade att en sak som barnen verkligen ville. Hon checkade recensioner och diskuteras leksaker med andra mammor. Hon organiserat alla Amazon-paket, gömde dem, svepte dem, och sedan gömde dem igen. Hon stannade upp sent och gick upp tidigt, ta på full emotionella arbete av semesterperioden, medan jag tog i lön (som jag alltid gjorde) och hugga ner trädet, och släpade den till lastbil.

Jag menar, visst, träd är viktiga, och att lyfta det var svårt, men ärligt talat, jag tror inte för mer än två sekunder om Julen. Om att hantera Jul var plötsligt som placerats på mina axlar, jag skulle nog sluta lämna mitt barn ett kuvert fullt med vadderat upp räkningar, utan ett kort, placera mig någonstans mellan en farbror och knarklangare.

Min fru är den verkliga skaparen av semester cheer, från början till slut, och vet du vad, det suger för henne. I själva verket, det suger verkligen.

Så i år, jag kliva upp.

Vi har gått på så många shopping datum det gör ont. Vi har diskuterat leksaker och försöker räkna ut vad som kommer att fungera för våra kiddos. På Black Friday, vi stannade upp, sida vid sida på soffan, du beställer saker på nätet, diskuterar handlar om, och att försöka hitta rätt passform för våra barn. Jag köpte allt godis för trä-skor (det är en holländsk sak och Mel ' s familj är holländska). Vi brukar lägga ut denna holländska traditionen tills Julafton, även om Sinterklaas är tänkt att komma på 5: e December. Men, med min hjälp, det hände faktiskt i tid. Föreställ dig att? Jag kommer också att plocka upp godis för strumpor. Jag ger input, och med råd. Jag är även hjälpa till att planera och handla julmat.

Nu den verkliga frågan är: Kan jag göra mer? Absolut.

Men hela denna "pappa kliva upp runt semester" inte går så smidigt som jag skulle vilja, jag ska vara ärlig. Bara häromkvällen var vi försöker att besluta om en skjorta för min son att bära. Jag trodde att han skulle verkligen ut som en Harry Potter-T-shirt med omslag av hans favorit bok från serien, medan Mel var 100% säker på att han hellre vill ha en fotboll shirt eftersom det är hans andra stora passion. Vi resonerade om det, och hon drog "jag har hållit på med det här mycket längre än dig" - kort. I slutändan bestämde vi oss för att få båda att vi hittade bra erbjudanden.

Och kom ihåg när jag sa att jag fick trä sko godis? Tja, jag fick också barn med några leksaker, en av dem är några lätta upp renar örhängen för min mellersta dotter. Denna typ av kastade av budget, och jag fick lite värme för det. Okej, en hel del av värme. Men hey, hon älskar dem, och hon bär dem varje dag till skolan eftersom vi lagt ut trä-skor på 5 th .

Så vad jag försöker säga är att det ibland har känts jag gjorde mer skada än nytta. Det kändes som att jag kramp Mel är redan väl oljad Jul förberedelse maskinen.

Om du är en pappa som försöker att göra mer, snälla, låt inte detta avskräcka dig. Det kommer att ta... så småningom .

På baksidan, jag vill hugga i, men Mel har lite problem med att släppa på tyglarna. Men det är sak med att försöka dela med last, det kan ta lite justering. Om din man är att försöka, låt honom få sina händer smutsiga. Han kan skruva upp det, men det är okej. Han kommer att räkna ut det snart nog.

Eftersom vi, om vi går till de örhängen, det var en stund häromkvällen där Norah var att gå på om hur mycket hon älskar dem, och för första gången på länge, jag kände mig som jag var en del av något mycket mer under semestern än jag någonsin varit innan. Det kändes bra att få Norah något som jag visste hon skulle gilla. Det är värme ute, och spänning som inte kan matchas, och det gör mig mycket glad för Jul i år eftersom jag kommer att vara mer engagerade än någonsin.

Så om du är en pappa, och du vet inte vad du får ditt barn till Jul, nu är det dags att kliva upp. Du kan fortfarande hjälpa till, även om det bara är runt hörnet. Och tro mig, det är definitivt värt det.

ADVERT

Lägg till din kommentar