Miljontals Människor Har Sett Denna Pappa Briljant Förklara Känslor Till Sin Dotter

Video av pappa sätt att förklara för dottern att ta itu med sina känslor går viral

En av de svåraste delarna av att vara en förälder att veta hur man ska hantera när ditt barn blir arg — särskilt om du är anledningen till varför de är upprörda. Vissa av oss kanske skrika, eller att vända situationen till en maktkamp där du hamnar i tårar. Hantera tuffa föräldraskap situationer på fluga är aldrig lätt, men en pappa har gett oss ett bra exempel på rätt sätt att lugna en arg barn.

När Randy Gaines började med en djup prata med sin dotter om känslor och personliga gränser, hans fru Deceena tog tag i hennes telefon och slog rekord. "Jag tror att jag bara sett och lyssnat till en av de mest kraftfulla konversationer i mitt liv", säger hon i videon. Hon lämnade in klippet till Facebook sida Älskar Det Frågor där samlades över 3 miljoner visningar från människor som är super imponerad av denna pappas föräldraskap.

Gaines berättar Skrämmande Mamma hans sex år gammal var upprörd över honom och kallade henne "Miss Knappar."

"Vi har en relation där vi tycker om att skämta och skratta med varandra, så jag kallade henne 'Moody' Älg Knappar, " efter hennes favorit Söta Pickles barn bok. Vi var redo att gå en promenad, när jag inte kunde hitta henne. Så när man tittar på henne, jag hittade henne i hennes sovrum skäggtorsk. Jag bad henne att använda hennes ord, och hon sa att hon var galen. Så småningom, om du kan höra våra samtal, hon sa att hon var arg för att jag kallade henne för det, säger han.

Istället för att bli upprörd med henne, och han tog tillfället i akt att lära en läxa om att hantera känslor. "Vi diskuterade känslor, hälsosamma sätt att hantera och gränser, berättar han.

Han börjar med att tala om för henne att hennes ilska är giltig i en värld där kvinnor är fortfarande berättade att "le" på den reguljära är så viktigt för unga tjejer att höra. "Du behöver inte alltid vara glad, du behöver inte alltid måste vara dumma eller roliga", säger han till henne. "Men det viktiga är att när du känner dig [känslor som] detta . . . du vill acceptera det, du vill hedra det, du vill erkänna det, och sedan låta det gå." Han påminner också om för henne att även om hon inte låta sin ilska få det bästa av henne, det är helt okej att vara arg ibland. "Du kan vara arg. Du kan vara arg på mig, du kan vara arg på Mamma, du kan vara arg på din syster, du kan vara arg på dig", säger han. "Bara inte hänga på att det för länge eftersom det är när det blir ett problem." Att glömma att vara en bra lektion för små barn — detta är en bra påminnelse för vuxna också.

Gaines' dotter lyssnar när han ger henne några förslag för hur man ska hantera när hon känner sig frustrerade (Känn dig fri att ta en penna och skriva ner dessa för att använda med din egna barn). "Du kan stampa, eller skrika eller slå en kudde", säger han. När hans dotter förklarar hon inte ta hand om honom och kallade henne "Miss Knappar," han är snabb att hedra hennes känslor snarare än att avfärda dem. "Det är viktigt att tala om det så att jag vet att det är din gräns och det respekterar jag, och jag kommer inte att slå sig förbi det, OK?" säger han. "Jag respekterar dig och jag respekterar dina känslor, och om det inte är OK att skämta med dig idag, jag kommer inte göra det. Bara låt mig veta så att jag inte gör det, för om jag inte vet bättre, jag kan inte göra bättre."

Vi ger denna pappa en stående ovation. Lektioner som han undervisar sin dotter i hur man hanterar sina känslor och egna hennes egna gränser kommer att tjäna henne väl, inte bara som barn, men för många år framöver.

"Jag föll i kärlek med honom innan vi hade våra flickor, men stunder som denna gör mig falla ännu mer kär i honom,"Deceena skrev i videon beskrivning. "Ingen skriker. Ingen som skriker. Att prata. Diskutera känslor och varför vi har sådana känslor. FRISKA försäljningsställen (promenader, löpning, stansning en kudde, etc.) ... att Få ner till roten av problemet. Att sätta gränser, eftersom känslorna var upprörda. RESPEKTERA gränser, för att säkerställa att det inte uppstår igen."

Gaines berättar, "Min fru var att filma och ingen visste, förrän efter att hon skrivit det. Så hon fångade en mycket frispråkig, intim, personlig stund. Jag blev nästan upprörd, tills jag såg några av kommentarerna på hennes ursprungliga inlägget. Om filmen hjälper till att även en person, då är det värt det."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar