Det är Svårt att Titta på Min Pappa att Vara Den "Perfekta Far" Med Sin Nya Familj

Tills nyligen, skulle jag alltid kände mig som jag var mindre värdefullt än andra barn eftersom mina föräldrar inte var gifta. Det kändes alltid som att något saknades när jag skulle gå till skolan och offentliga evenemang. Att något? Min pappa.

Han var inte en främling, han skulle bara bestämde att han skulle snarare skapa en familj med någon annan än min mamma runt samma tid som jag föddes. Jag kände igen honom och såg på honom med jämna mellanrum. Men vår relation hade inget djup. För de första 12 åren av mitt liv, att jag nog såg min far, för en kumulativ 48 timmar. Från tid till tid, han skulle plocka upp mig från skolan, men att sju-minuters bilresa kändes som ingenting.

Min barndom hjärnan skapat en mängd ursäkter till varför jag var "utanför barn" som aldrig har sett min pappas hem eller familj. Alla som var värre av en värld som tyder på far-dotter-relation är den mest avgörande relation med en ung flickas liv.

Jag trodde på värdet av en relation med en pappa, och frånvaron av det kvar till att jag känner mig värdelös.

Det var skamligt att växa upp och veta att jag var en statistik.

Men i sjunde klass — en dag jag aldrig kommer glömma eftersom det också var den dagen min mammas favorit musiker som dött — jag nervöst gick till min fars hus för första gången. Under detta besök, han med tårar i ögonen bad om ursäkt för att låta hans familj, särskilt hans snart ska ex-fru. för att hålla oss isär. Det verkade uppriktig.

Från och med då, vi gick in i den omvälvande process som är försenad förälder-barn-anslutning. Naturligtvis, som en tonåring ville inte göra den processen enklare. I själva verket fanns det många stunder kändes det som att vi skulle ta ett steg framåt och sedan fem steg tillbaka.

Trots de svårigheter och flera luckor i kommunikationen, vi har gjort massor av framsteg efter det. Jag vill se honom försöka, och jag började titta fram emot vårt samtal.

Fortfarande, dynamiken ändras snart igen efter det. Ett par år efter att vi åter, att han gått in i en ny relation. Sedan dess har de gifte sig och skapade sin egen blandad familj. Jag kan se den kärlek han har för henne i hans ögon från andra sidan rummet. Men, om jag är ärlig, det är fruktansvärt smärtsamt att titta på min pappa att vara en "bra pappa" med sin nya familj när han inte var där för mig.

I min ungdomliga sinne, han utbytte en chans för oss att utveckla en verklig relation till henne. Den gamla begränsningar och restriktioner var roteras för nya. Min tid blev mindre prioriterat, och så småningom, jag ville inte ha någon tid alls.

Det kan tyckas löjligt att detta fortfarande stör mig. Jag är en vuxen med en man och mina egna barn. Men med en frånvarande pappa har haft en bestående inverkan på mitt liv, och se hans nya perfekta familjen suger.

Eftersom jag är medveten om hur dumt jag kan låta för vissa människor, jag brukar hålla sig borta från alla andra på den sidan av familjen. De flesta gånger jag känner mig som en påminnelse om en annan tid i min fars liv. Det lämnade mig synbart skiljer sig från hans andra barn. För att inte nämna att jag är den enda av nästan tio barn som har ett annat efternamn.

Men, för att förstå mina reaktioner, man måste ha ett sammanhang. Ur flera biologiska och förutom icke-biologiska barn med flera mödrar, jag är den enda som aldrig levt med honom. De andra barnen, både äldre och yngre, vet att min far på en djupare traditionell nivå. Jag, å andra sidan, har aldrig haft möjlighet.

Vi är aldrig ensamma. Jag måste dela sin uppmärksamhet med behoven hos de äldre barnen och de krävande scheman för de yngre barnen. Jag känner mig väldigt begränsad när det är acceptabelt att kalla för arbete, extracurriculars, och tid för familjen lämnar inte mycket av något.

Jag har nyligen fått reda på att han inte skriva i min födelseattest, av personliga val. Det faktum att han fortfarande inte har tagit mig tid till att lösa något som små gör ont. Vid denna punkt, det är sannolikt inte en avsiktlig brist på åtgärder. Men han har inte ändrat min födelseattest innan du registrerar sitt namn till födelseattest för hans andra barn är en smärtsam påminnelse om att jag alltid kommer att vara annorlunda.

Som tonåring minns jag att jag ringer honom i tårar tigga för att få möjlighet att leva med honom istället för min mor och att hon möttes med tystnad. Gång efter gång, en apati mot min längtan efter att få vara nära honom — eller åtminstone för att ha tid med honom ensam, fick mig att ifrågasätta varför jag fortsatte att kämpa för detta förhållande.

Jag har pratat med honom om dessa saker fler gånger än jag kan räkna. Den ensamhet, frustration och obehag av att vara det enda barnet att titta genom en glasruta.

PTA, lagsporter, och dans skäl för sin yngre barn alla prioriteras över att samarbeta med sina vuxna barn. Det är frustrerande att veta att de är offer, allsmäktig och kärleksfull perspektiv som andra har av min fader är något jag aldrig kommer att veta.

Han försöker och bjuder in mig till funktioner, men det känns konstigt. Inom de första minuterna, jag känner mig obekväm. Allt ser så perfekt — den kärlek och den finansiella stabiliteten ger en skarp kontrast till den enda förälder liv fattigdomen växte jag upp i.

Jag är avundsjuk på sin andra barn växa upp övre medelklassen. Jag slår vad om att de nya barnen har förtroende medel för att följa sitt hus och college sovsal betalningar.

Jag, å andra sidan, hade studielån och nödvändiga för att nå ut till mina släktingar att hitta en co-signer på ett lån.

Hans andra barn kommer aldrig att förstå kampen för att lära känna honom på roterande helger och bli avsläppt hemma osäker på vad som kommer att bli till middag. Och de kommer nog aldrig känna mig heller, eftersom jag decennier äldre än de är och fortfarande inte hantera bilden av perfektion som de erbjuder.

Så nu, efter allt detta kaos, jag funderar på att äntligen släppa taget.

Ingen vill vara en påminnelse om ett dåligt beslut eller en fläck på någons perfekta livet. Jag kan vara bättre att bara gå bort.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar