Förbannelse MLM Privat Meddelande

Det börjar med den mest oskyldiga av PMs: "Hej tjejen! Såg att du var firar en födelsedag! Hoppas att din dag var bra. Du har så vackra barn. Det har varit evigheter sedan vi ansluten. Wow. Hur länge har det funnits? För fem år?"

Ditt hjärta hoppar in i din hals och du stönar högt. Eftersom du vet detta trevliga skämten är på väg att ta en mörk vändning.

"Jag hoppas att du tog dig tid att skämma bort dig själv på din speciella dag! Jag vet ett så roligt sätt att fira DIG. Jag kommer att göra något jag inte brukar göra och dela med mig av mina extra rabatt med dig den här månaden eftersom DU är värd det!"

Det är den fruktade MLM privat meddelande.

Det kommer att komma från någon du inte pratat med på år. Någon som har aldrig tidigare privata chattade du med att fråga om ditt liv, eller som kommentar på "dessa bilder på din söta kiddos."

För om det var en nära vän, någon som redan är i din inre cirkel, skulle du redan vet vad hon säljer. Du skulle varit där när hon upptäckte hemligheten hudvård som tog 10 år av hennes ansikte eller den magiska wraps som raderas hennes bristningar. Du skulle ha lagt era huvuden tillsammans för att diskutera fördelar och nackdelar med henne blir en distributör så hon kunde få en fantastisk rabatt på de produkter som hon skulle komma att älska. Och skulle du redan har i handen hennes hemlighet, speciella rabattkoder.

Nej. Det här är någon annan. Någon som såg ditt inlägg om din missfall. Din familj är bout med influensa. Din graviditet mask. Din sömnlöshet. Din slappa mamma mage.

Och såg dollartecken.

Jag har hört det innan . Kvinnor bör stödja kvinnor som arbetar hårt för att ta i lite extra inkomst. Är det verkligen så svårt att spendera ett par dollar för att stödja någon annans dröm? Och ta hem en fantastisk produkt på samma gång?

Två saker är fel med denna premiss. (1) jag måste tänka på min familj, som jag försöker att stödja genom att spara pengar. Och (2) Inte varje MLM säljaren glömma bokstavligen tusentals andra distributörer, inte bara från sitt varumärke, men också från alla andra hudvård, olja, linda, nail, smycken, tillbehör och kläder företag, som också tiggeri att skära bort en flisa av min krympande bo ägg?

Jag är ingen idiot. Jag är säker på att en $100 night cream kommer att göra ett bättre jobb på mitt ansikte än 20 dollar jag tillbringade 15 minuter att övertyga mig själv om att jag skulle ha råd med. Men jag är på en budget. En som inte har ett monogram tote väska som kostar lika mycket som min bil försäkring betalning.

Summan av kardemumman är, det är inte mitt ansvar att hålla din familj att hålla sig flytande. Så om jag låter dig veta att det är en (hård) passera, vänligen mixtra dina varor någon annanstans och sluta trakassera mig om glädjeämnen köpa klibbiga nail art.

Och MLM säljare: snälla sluta låtsas som att dela en rabatt med människor som gör dig till en bra person. Vi vet alla att du fortfarande gå med vinst. Och så har personen ovanför dig. Och den person som framför dem. Och upp och upp, upp till tippy-toppen av den pyramid som du verkar.

En verkligt god människa ser ut som den vän från college som nådde ut till mig förra månaden när hon fick reda på att jag lider av postpartum ångest . Hon skickade mig en produkt som hon sa hade hjälpt henne när hon var i samma båt. Hon berättade för mig hur man använder det, meddelanden mig var några dagar för att fråga hur jag gör, och inte en enda gång har gjort ett säljargument. MLM distributörer, som är sätt att göra det. Nu vet jag vad produkten gör för mig, jag vet hur man använder det, och ännu viktigare, när jag springer ut, jag vet precis vem du ska köpa det från.

Snälla för att jag älskar allt som är heligt: Sluta med öppet falsk privata meddelanden. Jag vet vad du gör och jag gillar det inte. Fråga mig en gång och jag kommer att artigt säga nej och ber dig flytta på. Fråga mig igen och jag kommer att blockera dig.

Det är 2018. Vi är alla på nätet. Vi ser dina inlägg. Ingen som finner sig själv i desperat behov av en diet dryck är flummoxed om vem som ska köpa det från. Jag är inte hållas vaken på natten undrar var man kan få så dyrt ögonfransserum som ska göra mina fransar så långa att jag måste rensa dem! Distributörer, vi vet vem du är och vi vet hur vi ska hitta dig. Och nej, vi förmodligen inte vill kasta en fest.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar