Lockigt Hår Kan Vara Trender, Men jag Fastnar Med Raka

Jag ska vara 48 år.

Och jag är fortfarande i krig med mitt hår.

Jag läste i New York Times nyligen att lockigt hår är att göra en comeback. En artikel av Marisa Meltzer titeln "Lockar Få Sina Spår Tillbaka" med alla dessa riktigt cool vackra kvinnor som är att låta håret torka au naturel . Meltzer skriver: "... en curly ser är både naturlig och modern."

Alla kvinnor med i Gånger bit har långa, underbara, helt lindad ringlets.

Mitt hår är en helt annan historia.

Jag är en stolt Judisk kvinna. Jag är inte avvisa mitt arv. Jag bara känner sig bättre när mitt hår är rakt.

© modchik/flickr

Ibland mitt hår är risigt och ibland beter sig och jag får ringlets, men jag vet aldrig vad det kommer att besluta att göra en viss dag. Och ofta, det är burrigt och lockigt alla på en gång (frissigt på ena sidan och curly på den andra). Jag har typ av hår som är inkonsekvent, det är inte pålitlig. Jag kan inte lita på mitt hår. (Faktiskt, om ni kände mig skulle du veta att jag är en mycket konsekvent, lojal och pålitlig person så det faktum att mitt hår inte är mycket frustrerande.)

Jag har provat alla produkter. De fungerar bara inte på min typ av hår. Jag slår vad om att dessa produkter fungerar på kvinnor som redan har bra hår. Varje gång jag är på frisersalongen för att klippa, färg eller föna, jag måste höra shpiel om några nya mirakel produkt som kommer att tämja min frizz och vända mina lockar till vackra spiraler.

Sanningen skall fram, en ny produkt som skulle kunna fungera. Men det kan också ta mig timmar att få det att fungera. Jag skulle ha till våt och tvätta mitt hår, satte produkten i, slänga och separat var och en av mina lockar och fortsätter att göra så, medan det inte rör tills mitt hår är helt torrt och ställa. Då skulle jag behöva upprepa denna procedur varje morgon.

Jag är en upptagen mamma. Jag har inte den här typen av tiden.

Rakt hår är lätt hår. Jag behöver inte våt eller tvätta mitt hår varje dag. I själva verket kan det ser ganska bra utan att ens borsta det. Det är enkelt-mamma-instant-chic hår. Om jag har fått någonstans att vara i kväll, jag kan plocka mina barn upp i fotboll, göra middag och redo i ca 15-20 minuter och känner mig ganska dras ihop.

Så varför känner jag mig så skyldig?

Varför stör det mig när min dotter vill räta ut hennes lyxigt tjockt, långt och vågigt hår för bar mitzvahs och Hög Semester?

Jag låtsas vara någon jag inte är? Är jag lära min dotter att vem hon är och var hon kommer från är inte tillräckligt bra? Varför gör jag flip-flop? På ena sidan är jag så säker på vem jag är, men å andra sidan, genom att räta på mitt hår kanske jag sviker mina Judiska rötter (pun intended). Varför gör vikten av att alla Judiska historien känner för det vilar på mitt huvud och axlar?

Ett par dagar före Rosh Hashanah, jag gick till blow dry bar och hade mitt hår rätas ut. Här är vad jag har att göra med den extra tid jag skulle ha använt pyssla med mitt hår om jag låter det självtorka ... jag gjorde en oxbringa i morgon och en vacker rund barkis, och jag tog en härlig promenad till synagogan med min familj. Vi gick till två tjänster som dag och hade en minnesvärd middag på kvällen. Jag kände mig som är ansluten till min familj, till Judendomen, till mitt samhälle.

Ett av mina nyårslöften är att sluta känna sig så skyldig och lära sig att vara snällare mot mig själv. Jag kan börja med att skapa fred med mitt hår, äntligen. Och jag kan bara försöka låta det gå curly ett par dagar i veckan och inte oroa sig så mycket.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar