Gråt Ut

Jag har aldrig varit en att tillskriva skolan för att gråta ut. Det är bara inte min stil, eller min personlighet. Jag har vänner som svär vid det, och skulle inte göra det på något annat sätt.

För mig och min familj ändå, det är bara inte ett alternativ.

Så, vad gör du när du använder gråta ut? Det är inte ett alternativ vi ser väldigt ofta i media. Jag tänker ofta på att titta på TV-serien Mad About You, när jag var i College. Paul och Jamie hade sina barn och de satt ute i hennes sovrum dörren när hon grät och grät och grät. Jamie ville så illa att gå i och de satt bara i hallen höll varandra.

Då tänkte jag att det var bara dumt. Varför skulle hon inte gå in och trösta sin dotter? Vad var det för ont i det?

Jag var 22 år och hade ingen aning om vad framtiden skulle hålla för mig, men jag visste utan tvivel, att det var något jag inte kunde och inte skulle göra.

Här är vad sömn ser ut i mitt hus. Mina barn inte sover genom natten tills de är ca 2. Vissa kvällar har vi 1 eller alla 4 i vår säng på en gång. Det är sömnlösa nätter. Och vissa nätter, alla, men barnet sover i sina sängar hela natten lång.

De sover med mig tills de är mellan 15-18 månader gammal. Det är när de är natt-avvanda, och flyttade sedan till ett rum med ett syskon. När vi gör det, det är vad det ser ut. Jag sjuksköterska baby/småbarn och sedan Pappa tar honom/henne till sängen. Han sitter med barnet tills han/hon sover. Detta tar timmar först. Långsamt, han arbetar sin väg ut ur rummet tills han kan gå i, sjunga en sång), ge en puss, säger godnatt och lämnar rummet. Detta kan ta upp till 2 månader. Det är skonsamt men, och det fungerar för oss.

Tills dess, vi sjuksköterska till sömn och genom natten.

Folk undrar och frågar: varför gör jag inte Gråta Ut? Rätt och slätt, jag tror att det inte är hälsosamt för barnet. Barn lär sig lita på i de 2 första åren av livet. Om vi håller dem i ett rum, stäng av belysning och lämna dem till "self lugna" vad är det vi lär dem? Vad skulle vi göra om någon gjorde det för oss? Vad händer om någon sätter du i ett rum och trots hur upprörd du fick, de bara lämnade dig där i 12 timmar?

När jag var gravid med mitt 2: a barn, jag läste artikeln, Gråter för Komfort genom Althea Soltera, i Mothering Magazine. I det hon sade:

"...det är ingen tvekan om att upprepas brist på lyhördhet för barnets rop—om så bara fem minuter åt gången—är potentiellt skadligt för barnets psykiska hälsa. Barn som är kvar att gråta ut ensam kan misslyckas med att utveckla en grundläggande känsla av tillit, eller en förståelse av sig själva som ett orsakssamband agent, som eventuellt kan leda till känslor av maktlöshet, låg självkänsla och ångest senare i livet. Rop-på-strategi undergräver själva grunden för säker fastsättning, som kräver snabb reaktionsförmåga och känsliga praktiseras under det första året efter födseln."

Jag tror också att det finns en anledning till varför det är så svårt för Mamma för att höra sitt barn gråta. Detta beror på att det är inte naturligt. Det är inte naturligt för oss att skiljas från våra barn. Det går emot våra primala europaparlamentet uppmanar med kraft för att skydda våra unga.

Slutligen, anledningen till att jag inte låta mina barn bara gråta ut, är för att jag inte tror att föräldraskap stannar när jag går till sängs. Jag är en förälder 24/7 och där kommer natten föräldraskap.

Jag har hört argumentet att om Mamma inte får sova och hon är inte glad, då ingen är nöjd. Det är sant till en del, men det här, som alla delar av föräldraskap handlar om att vara där för mina barn. Det kommer att komma en tid när jag kommer att få mer än 5 timmar sömn på en gång. Nu är det bara inte just nu. Det är något som jag visste att (typ) när jag skrev först upp för detta Föräldraskap spelning så många år sedan.

Jag tänker inte ljuga för er, jag har varit frestad att ta tid till att "Ferberize" eller låta mitt barn gråta sig till sömn. Ibland får jag bara SÅ trött att jag skulle ge vad som helst för en av de mytiska barn att sova hela natten lång på 6 månader gammal. Men, jag vet att det har ett pris, och det är ett pris som jag inte är villig att betala.

Så kan jag inte låta mitt barn gråta ut. Jag låt dem inte gråta i onödan. Och även om det kan resultera i att jag hade påsar under mina ögon för de närmaste 2 åren, i det långa loppet, det kommer att vara helt värt det.

ADVERT

Lägg till din kommentar