Varför Mina Åsikter Om Abort Förändrats

Trigger varning: barn förlust

Jag växte upp i tron att abort var en av de ultimata synder, tills jag hade min egen kris graviditeter. Jag var 30, lyckligt gift och gravid med min förstfödde när vi fick reda på att hon hade en sjukdom som var "oförenligt med liv." Jag valde att göra henne så länge jag kunde, att begreppet om det är möjligt. Hon var dödfödda på 29 veckor. Vi var omgivna av vänner och familj när jag räddade hennes livlösa kropp. Hennes begravning var fruktansvärt förödande men vi var väl som stöds.

År senare, när vi bestämde oss för att prova för att vårt fjärde, jag var 34 och en mamma till vår 4-åriga tjej, våra "regnbågens barn", och vi har nyligen antagits 6-årig pojke. Det här barnet var också diagnostiseras med ett tillstånd "som är oförenliga med livet." Här var vi för andra gången för att försöka göra ett omöjligt beslut av död eller död. Det här barnet skulle dö på eller innan födseln. Vi skulle behöva köpa en andra, små, vita kistan. Vi skulle hålla en annan livlösa kropp. Det var surrealistiskt tortyr.

Jag valde livet för två barn, att veta att de skulle dö. Jag tror inte att det ska vara ett val att kvinnor tvingas till att göra.

Vi tvekade när läkaren frågade vad vi skulle välja efter diagnos. Vi tänkte på våra barn. Hur kan vi hjälpa dem att gå igenom detta? Hur gör vi för att medvetet ge dem möjlighet att uppleva förlust och lidande? Skulle våra barn lida om vi valde att bära henne? Vi kan undvika allt detta om vi upphör graviditeten. Jag var bara 8 veckor tillsammans på den tiden, och ingen skulle veta. Vi tog beslutet att bära henne så länge hon skulle leva. Det var det valet jag gjorde, på grund av min personliga övertygelse, att jag hade frihet att göra. Hon var dödfött vid 36 veckor. Mina barn höll sina syskon, inte fullt ut förstå vikten av döden.

Att vara gravid med sin havererade mig, det har varit annorlunda för andra gången. Jag var bitter, deprimerad, och rasande... på allt och alla. Det har gått 8 månader sedan jag räddade henne, och min depression är djupt från förlust av både flickor. Jag ångrar inte mitt beslut, men jag skulle inte önska eller tvinga denna på vem som helst, oavsett vad min personliga övertygelse kan vara. Och om vi hade valt att säga upp tidigt, sorg och känslor av förlust skulle fortfarande vara föremål för mardrömmar.

Det som verkligen förändrade min syn på abort var att titta på en vän som jag älskade att gå igenom sin egen kris graviditet och välj uppsägning. Hon hade också ett barn med ett tillstånd "som är oförenliga med livet." Varje tanke som for genom mitt sinne när vi fått att nyheter var racing genom hennes precis samma. Förödelse och brännande smärtan av förlust, rädsla för att behöva hålla hennes barns livlösa kroppen i hennes faktiska händer, tanken på att behöva förlänga deras adjö till sitt enda barn. Ett snabbt beslut som behövs för att göras så tiden rann ut på hennes val. Dagar senare gick hon genom ett gatlopp av "pro-life" som protesterar vid abort kliniken. Den grafiska affischer, den omänskliga skrik och den fruktansvärda domar som bara förstärks hennes rädsla och skam och stelnade hennes beslut. Hon ville inte känna medlidande och kärlek, hon ville bara denna mardröm är över.

Vi kände inte varandra väl, men denna erfarenhet förde oss närmare. Jag kunde känna empati med henne och sitta med henne i hennes sorg på grund av min egen. Jag lät henne veta att oavsett vad hon bestämde sig för att jag var bakom henne. Jag skulle aldrig våga döma henne beslut, att veta hur smärtade det var. Hon känner sig tvingade att sörja i skuggorna, eller kanske inte alls, på grund av hennes val. Hennes skam och skuld förvärrades av människor som trodde samma sak som mig, tvingar henne att dölja sin smärta.

Abort bör inte ses som absoluta sanningar, oavsett vad kyrkan eller politik att berätta. Min personliga religiösa övertygelse att livet börjar vid befruktningen bör inte påverka din tro eller förmåga att fatta dina egna beslut. Vi är inte en Kristen nation, och många människor tror inte som jag när de fattar beslut om att avsluta en graviditet. Även om de gör, det finns många anledningar till varför människor att fatta det beslutet. Enligt Guttmacher Institute 54% av abort patienter hävdar religiösa bakgrunder. Det innebär att många, många kvinnor i kyrkan har haft aborter och kan gömma sig i skuggorna på grund av att kyrkan retorik. Oavsett tro, jag känner att kyrkan ska vara en trygg plats där sårade människor går att bli hel.

Som någon som har varit i den anti-abort lägret under min livstid, jag har äntligen insett det sätt vi minska aborter inte genom förbud eller juridiska begränsningar. Det är inte genom en dom eller hårda ord. Vi eliminera behovet av aborter av medkänsla, stöd, utbildning och sunt förnuft. Roe v. Wade behöver inte vara välte i ett försök att minska aborter. Vi behöver lagar för att ge familjeplanering alternativ och ge stöd till familjer, att förebygga behovet av aborter . Abort är en mycket komplex fråga. De flesta Amerikaner inte kan falla i en absolut eller en annan, och många är outbildade på ämnet. Politiker använder det för röster, makt och kontroll. Emellertid, historiskt, majoriteten av Usa stöder lagligheten i Roe v. Wade . Jag tror att om det föll, skulle vi ha fler kvinnor och barn som dör från de övriga val-eller bristen på mat, skydd, säkerhet, lämplig medicinsk vård, etc. När de tvingas in i ett hörn, dessa kvinnor kan bli desperat. Enligt NBC News, abort priser lägre när länder legalisera abort.

Några exempel på sunt förnuft politik för att stödja holistisk vård av kvinnor, familjer och de ofödda: omfattande hälso-och sjukvård , överkomliga priser/gratis preventivmedel meningen minskning för narkotikamissbruk, jämställdhet i rättssystemet , högre minimilön , kvalitet offentlig utbildning, bättre mödravård för kvinnor i färg, mer kapabel familjer som är villiga att främja och anta, prisvärd vård av barn, betald föräldraledighet, etc. Tills dess att vi har dessa riktlinjer på plats, vi kommer att få ökad abort priser, ökad dödlighet och ökad fattigdom. Dessa strategier har mer av en effekt på abort priser än att välja en pro-life-domstolen till Högsta Domstolen .

Att välja livet är inte lätt när det är så mycket som står på spel. Jag kan fira den värdighet och värde hos mina två flickor och att känna empati med och stöd till kvinnor som väljer abort. I själva verket kan jag känna empati för deras existens och hur de förstört mitt liv (både bra och dåliga). Kvinnor som väljer abort ska inte behöva känna att de inte är tillåtna att sörja eller älskar sina barn. De bör inte tvingas in i skuggorna. Min väns upplevelse med abort lärt mig att jag vill att Amerika ska ha den komplexa valfrihet. Även om jag gjort ett annat beslut med mina graviditeter än vissa kvinnor kan ha, jag vill ha alla kvinnor att veta: du är trygg med mig.

ADVERT

Lägg till din kommentar