Kreativa Disciplin: 11 Sätt Att Ha Kul Och Inte låta En**hål

Med att disciplinera ditt barn är en av de crappiest delar av föräldraskap. Alla får bummed ut och då du av misstag tar bort deras tid för skärmen för resten av deras liv, och ingen vill egentligen att det ska hända. Jag gillar inte när de mår dåligt, men inte är en del av att vara människa, så skulle jag snarare att de inte epically nu än när de är större beslut för sina liv.

Men eftersom vi hatar att disciplin så mycket — men vi vill inte att våra barn ska växa upp och bli farliga eller likgiltig asshats — min man och jag har försökt att få en liten kreativ med det hela.

Här är några av de metoder för disciplin vi har använt genom åren:

1. Talar Mycket Tyst och lugnt

Jag har en helt spikade. Ingenting är mer skrämmande än en super lugn morsan talar till dig efter att du har bara målmedvetet sprutas din syster i ansiktet med en slang. Det är ännu bättre om du får rätt till deras nivå och prata kryptiskt i sitt öra, "Du ska be om ursäkt nu och ber om förlåtelse, eller du vet, vi kommer att prata mer. Senare." Jag vet inte vad som kommer senare eftersom det oftast handlar det tar.

2. Lika för Lika

Att låta sin syster spraya honom tillbaka fungerar också.

3. Soppåsar

Detta är min favorit för att få barnen att städa upp sina leksaker. Det händer oftast efter att jag har bett dem att hjälpa till för en stund och jag är trött på dem ignorerar mig. Jag brukade bara lugnt få en sopsäck och börja kasta leksaker i. Nu, allt jag har att säga är, "Åh, det är okej. Jag ska bara städa upp dem själv." De rör sig mycket snabbt efter det.

4. Trifecta Manuellt Arbete: att Dra Ogräs, Städa Toaletter, Tvätt Golv

Vi har haft en trevlig varm sommar för att garantera att de tistlar i vår gård har kommit ut i drivor. Så, andra dagen våra barn handlade lite whinier än vanligt, för att klaga på deras perfekt privilegierade och skyddade liv. Det blev väldigt gammalt väldigt snabbt så vi hade dem att sätta på långa byxor och handskar och gå ut och börja plocka tistlar. Plocka tistlar suger. Efteråt, de var som vackra magi angel barn för ca 24 timmar. Underskatta aldrig en lite lättare kroppsarbete för en välbehövlig attityd justering.

5. Att låta den Skadelidande Väljer

Med den skadade eller kränkta syskon plocka ut den disciplin som fungerar ibland. De måste vara tillräckligt gammal för att inse att vad som går runt kommer runt, naturligtvis.

6. Att plocka Ut den Disciplin Sig

De oftast kommer att vara hårdare mot sig själva än du skulle ha varit, men aldrig erkänna det.

7. Duct Tape

Vi brukade silvertejp vår sons favorit saker att väggen när han var en lite skit. Av någon anledning kändes detta tillfredsställande, vilket förmodligen betyder att det antingen var lysande, helt eller fel sak att göra. Jag är säker på att ni låter mig få veta om det var det senare.

8. Varna Dem för Väntande Konsekvenser

"Om jag måste ta itu med din galna längre, jag kommer att vara alldeles för trött för poolen." Och om de fortsätter att vara galna, snälla, för Guds kärlek, följ med genom med att inte gå till poolen. Ingen skuld. Jag känner inte genom följande är den enskilt mest skadliga misstag gör vi alla. Och det tar bara en gång, eftersom de små skiter har stor Spidey sinnen för en smal förälder och då kommer de att gå över dig för resten av deras liv.

9. Kör

Denna teknik hade gått till mig av mina egna föräldrar. När barnen börjar agerar galen, gör vi dem springa runt på utsidan av huset. Regn eller solsken. Vi plocka ett nummer och räkna. Det tar inte lång tid.

10. Att inte Få Spela Tillsammans

Du kommer aldrig att se alla barn som vill spela tillsammans mer än barn som måste vara i ett separat rum från varandra. Motarbetas vilja är en kraftfull sak och när deras tid är upp, kommer de att vara snälla mot varandra i minst fem minuter. Det är allt vetenskapligt bevisat, jag är säker.

11. Vara Skrämmande Varje Gång i en Stund

Jag menar, jag tror att de måste förstå att det är en galen kvinna som lever inom dig som bara kommer ut i mycket sällsynta fall. Denna dam är inte banka någons rumpa, hon är bara lite wild-eyed och fått nog av alla är skit.

Disciplin betyder olika saker för alla och jag är säker på att vissa människor kommer att få sina trosor i en twist över hur vi gör det. Men, du vet, barn är ganska segt, så jag är ganska säker på att vårt barn kommer att överleva vårt sätt att göra saker.

Bara göra något vänligen. För dem, för dig och för världen i stort.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar