Räknar Ner Tills Läggdags

Jag har varit mamma i tio veckor, fem dagar och fyra timmar.

Ja, jag vet för ett faktum, eftersom många dagar jag sitta och titta på de minuter tickar tills sängdags. Vi gjorde det 24 timmar. Ingen har dött, ingen har blivit galen (ännu), och med undantag för mindre oenighet över linda, vi är för det mesta glad. I min nya värld av swaddles och bumbos och sova utbildning, vilket gör det till läggdags utan några internationella händelser, stora härdsmältor, eller fysisk skada, går in i "win" - kolumnen. Utom...

Vid slutet av dagen, skuld börjar sippra in i mina tankar.

Skuld är lömsk på det sättet. Jag föredrar den i ditt ansikte ilska över att min lilla ängel spottar på mig när jag inte matar henne rätt. Ingen finess eller sneakiness, bara ren och ärlig känsla. Skuld har ingen av den i ditt ansikte konfronterande färdigheter som min tio veckor gamla har bemästrat. Skuld tar sidan vägen och attacker min sårbarhet.

Många tusen gånger per dag, jag känner mig fångad– av moderskap, genom den enorma omfattningen av det, förväntningar från andra, det känslomässiga kaos som kom med sju pund bunt av glädje. Borde jag inte bara att sola sig i glädje, att veta att så många andra skulle vilja ha det som jag har? Skuld viskar det i mitt öra.

Postpartum depression , som skuld, är en svår sjukdom. Det kommer och går i svårighetsgrad. Det blir bättre, men långsamt. Och ibland händer det att det blir värre igen. Hela mitt liv har vänts upp och ned, kommer jag att ta upp henne på rätt sätt? Kommer hon hata mig? Vad händer om hon blir uppäten av vargar? Eller ännu värre, tänk om hon visar sig som Miley Cyrus?

Hazel är mitt ljus och mitt hjärta, men det finns vissa dagar då jag vill att hon ska ta en 15 timmars tupplur så att jag kan göra något rimligt. Gillar att laga mat med två händer. Eller ta en dusch. Eller, Gud förbjude, sova.

Idag, jag kommer att få nöja sig med att veta att det är 5,5 timmar till läggdags och ingen har dött ännu.

VINNA.

Relaterade inlägg: Varför jag är som Omfattar Mamma Skuld

ADVERT

Lägg till din kommentar