Skolvägran Är Ett Verkligt Problem I Många Familjer, Däribland Vår. Här är Hur Vi Klarar av det.

Första gången jag insåg att min son hade mer än din run-of-the-mill "jag vill inte gå till skolan" blues morgonen att han var fullt påklädd, jacka och ryggsäck på, redo att gå ut genom dörren, och rullade ihop sig på golvet i fosterställning och grät hysteriskt.

Det här året har varit grov för min 8-åring. Även om han inte vägra att gå till skolan varje dag, han klagar ofta tillräckligt för att jag vet att han lider av någon form av ångest som omger skolan.

Vi har pepprade honom med frågor under de senaste månaderna, som omfattar allt från mobbning för att oroande vän frågor. Han kan inte riktigt sätta fingret på det själv. Han bara vet att han inte vill gå.

Han kommer hem från skolan, glad och leende, men att få honom att det är en kamp. Det börjar ofta kvällen innan så sätter jag honom i säng. Det är oftast något subtilt som, "Min mage gör ont" eller "jag känner mig konstig." Vi har varit i kontakt med det tillräckligt länge för att jag direkt vet att han är prepping mig för en fight i morgon. Och ibland, han bara säger det direkt: "jag vill inte gå till skolan."

Det har varit ganska utmaning för vår familj. Ser du, min unge får straight A ' s, men han hävdar att han inte är uttråkad. Han har massor av vänner, men det är inte tillräckligt för att få honom att gå. Hans lärare har berättat för oss två år i rad att han är en modell som student och mycket bra på att följa reglerna och att stanna på uppgiften, men han blir mycket störd av alltför stränga miljöer. Han berättade för mig att han känns som han har för att vara perfekt.

Den morgonen när han rullade ihop sig på golvet och gråter, jag hade försökt att låta honom stanna hemma för en timme eller så. Under denna tid, jag förberedd honom, låter honom veta att han skulle fortfarande behöva gå till skolan med 10 a.m. Han spelade, åt snacks och skrattade med sin lillebror, men så fort jag sa att det var dags att gå, föll han i en känslomässig pöl på golvet.

Jag har pratat med sin lärare om detta beteende under de senaste två åren, och vi har diskuterat med rektor. De är stödjande och så bra som de kan vara, men de är inte här varje morgon för att hjälpa mig att få mitt barn ut genom dörren. Det är en kamp jag har att kämpa minst en gång i veckan, ibland varje dag. Terapi har föreslagits.

Det visar sig skolvägran är faktiskt en riktig sak som många föräldrar står inför. Enligt American Academy of Child and Adolescent Psykologi "mina barn med en orimlig rädsla i skolan kan känna sig osäkra att vistas i ett rum av sig själva; att klamra sig fast vid displayen beteende, för att visa överdriven oro och rädsla om föräldrar eller om skada för sig själv; skugga mor eller far runt huset, har svårt att sova, har mardrömmar, har överdrivna, orimliga rädslor av djur, monster, tjuvar, rädsla att vara ensam i mörkret, eller har svår vredesutbrott när de tvingas gå till skolan."

Vi har upplevt nästan alla av dessa med min son. Men, vissa dagar är bra. Han får upp och få sig redo, och gå ut genom dörren en glad pojke. Och jag tror att vi har vänt ett hörn bara för att finna ut några dagar senare när han kommer inte att komma ur sängen för att vi fortfarande är i tjock av det.

Slaget föräldrar står inför när deras barn inte gillar skolan är en hjärtskärande en. Det finns inget värre än att tvinga ditt barn att göra något du vet att de inte bara inte vill göra, men är också något som gör att de fysiskt sjuka ibland.

Men nu när vi är på vårt andra år med att göra med skolvägran, vi har räknat ut ett par olika sätt att hantera:

Efter långa avbrott från skolan, hans skolvägran är ofta värre. Nu tar vi tid att prata om att gå tillbaka till skolan under en paus så att det är lättare för honom att acceptera.

Vi involverar sina lärare. Kommunicera med ditt barns lärare är så viktigt. För det mesta, min sons lärare har varit empatisk och hjälpsam. De har även kommit upp med specifika klassrummet jobb som han ser fram emot att göra som ett incitament.

Jag har också lärt min son coping färdigheter . Jag inser att hans farhågor är berättigade i hans sinne. Jag har hjälpt honom att lära sig hur man öva djupandning, koncentrera sig, och tänka på saker som gör honom glad när han kämpar för. Vi ofta räknar ner hur många dagar det är kvar tills helgen eller nästa lång paus. Som hjälper honom att se ett ljus i slutet av tunneln.

Ibland, det tar bara lite tuff kärlek. Min son, som de flesta barn som vägrar gå till skolan, är oftast bra när han får det och kommer igång med sin typiska rutin. Detta innebär att jag måste gräva i mina klackar och inte ge upp. Barnen vet när de drar på ditt hjärta, och även om denna fråga förmodligen alltid kommer att göra mitt hjärta värker, jag vet att det är vad han behöver. Vi har också haft många, många pratar om det faktum att skolan är bara en del av hans liv nu, och han har fått att hitta ett sätt att njuta av det, och vi kommer att hjälpa honom att räkna ut det och stödja honom.

Jag vet inte att den här frågan är att gå bort när som helst snart för vår familj, men jag tar tröst i att veta att vi inte är ensamma — även om mitt hjärta går sönder för andra föräldrar och barn som har att göra med skolvägran. Kan det kännas verkligt att isolera när man ser alla de andra barnen glatt trav ut genom dörren till skolan när ditt barn är en enda röra på köksgolvet.

Om du är en förälder som kämpar med skolvägran, vet att du inte är ensam. Det är någon där ute som vet hur ansträngande det kan vara att kämpa för att kämpa varje dag.

ADVERT

Lägg till din kommentar