Jag Gav Mig Själv Tillåtelse Att Låta Saker Glida, Så Jag Kunde Orka Med Nya Moderskap

Moderskap slog mig som en slägga. En kärlek fylld, söt-som-en-knappen, skulle inte-ändra-den-för-the-world slags dop av eld.

Med vår otroligt stora behov barnet på låten från det ögonblick han föddes, vi hade inte ens den nåd som "sömnig nyfödda" fas för att tillåta oss att fånga vår andedräkt eller tillfälligt invagga oss i en falsk känsla av säkerhet som, ja, vi kan rocka denna föräldraskap kapris utan så mycket som ett hår på sin plats. Våra barn behövde oss sååå intensivt. Det var kvävande.

Vi var inte vilseledda (okej, vi kanske var). Vi visste att ett barn skulle vara livsavgörande. Vi visste att en nyfödd krävs en jäkla massa-och sjukvård. Vi visste att vi skulle behöva för att hantera sömnbrist, men i vår vilseledda pre-baby staten, trodde vi även alla barnen sov. Vi trodde att alla barn som gick ner i sina barnsängar för att sova, och när de sover, de skulle bo på det sättet om de var hungriga eller inte längre trött. Vi tänkte att så länge vi svarade snabbt att vår bebis, han hade sällan gråta — hur fel vi hade.

I början, vi överlämnade ganska bra till det, tänkte att det skulle lugna ner sig. Men när de inte gjorde, de tvivel som smugit sig in och växte sig allt starkare som de var drivna av råd som börjat sjunka in från varje vinkel. Vi började kampen mot våra barn och hans intensiva behov. Vi kan inte längre bara acceptera att han bara behövde oss, så nu är vi tvungna att kämpa oss igenom sömn föreningar, vill kontra behov, manipulation, och att vara alltför kräsen, alltför krävande, och för vaken för att komma till vår baby.

Vi var förtvivlad, desperat missnöjda och desperata att "fixa" vårt barn så att vi kunde återuppta livet. Vi simmar mot strömmen.

Tack och lov, efter sex månaders kamp, vår sweet surrender kom, och det förändrade hela mitt sätt att vara.

Jag hade hört många gånger att det var okej att bara låta saker glida när du har en ny baby. I mitt huvud, men jag hade placerat villkor om när detta skulle vara okej och hur länge. Jag accepterade att jag kanske behöver hjälp med en nyfödd när jag återhämtat sig från födseln, men jag hade slutsatsen att efter att jag skulle ha kunnat stanna på toppen av saker och ting (kanske med undantag av när jag hade ett sjukt barn).

Denna orealistiska förväntningar jag hade godtyckligt satt för mig själv allvarligt påverkat min självkänsla, mitt humör, mitt förtroende, och i slutändan, min relation med min baby (efter alla, om han inte var så krävande, att jag skulle ha färdiga tvätten...).

En del av att hitta min kapitulation var att erkänna att tillstånd att låta saker glida sträcker sig till hur lång tid det tar för dig att få igenom din dag lätt nog att låta en del av det tillbaka. För mig, jag fick mitt andra barn för bara 20 månader efter min första, och en hög behov baby i kombination med graviditet, då i kombination med en ny bebis, har inneburit att det är bokstavligen bara nu — tre år senare — att jag låter en del av den igen. Dimman började lyfta ett tag tillbaka, och sakta men säkert, jag känner mig mer "normal"," mer koll på saker och inte så desperat är i behov av vila som jag var.

Jag vet att allt inte kan glida, och jag kan garantera dig att allt inte gjorde. Den faktiska väsentliga saker har alltid tenderat att, och vi levde som uppfyller dagar. Men Jag visste att jag hade tillåtelse att välja resten över sysslor och vila under utflykter när jag behövde, och jag behövde det så mycket för en mycket lång tid.

Jag skäms inte för detta, och det gör jag inte känner skuld och lata eller någon av de saker som samhället kan förvänta mig att känna. Medan vissa saker gjorde bilden, min kärnverksamhet var mitt i Ett spel. Att uppfostra mina barn, att möta dem på deras behov, både dag och natt, vårda och smaka på dem, att hålla mig väl, att jag håller mig utvilad — jag kan tryggt säga, jag har fått detta gjort.

Jag tar upp hela människor. Jag är ledningar som små, nya hjärnor med min milda, kärleksfulla ömhet och tid. De sysslor inte kommer bli saknade min tid, kärlek, eller komfort. Min energi ska gå till exakt rätt ställe.

Om vi kan mäta värdet av att bara "vara där" för våra barn, jag tror att vi som samhälle skulle sluta kämpa så hårt för att få bort. Vissa dagar känns det som att du har uppnått en totalsumma noll, men i sanning, är din bebis hela världen, som är mer än tillräckligt för en dag.

Varje minut åt att hålla, tröst, omvårdnad, närande, lugnande, och vara närvarande med dina barn är oändliga värde som liten vara i din famn, din familj, ditt samhälle och världen. Tid på våra barn är aldrig bortkastad tid.

Så du har tillåtelse att låta alla de andra bisyssla saker skjut så länge som det tar för dig att känna att de passar tillbaka i utan att du behöver offra ditt förstånd, din vila, eller ditt barns behov.

Du har fått detta, mama.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar