Hur Man Handskas Med Effekter Av Tidigare Sexuella Övergrepp Under Graviditeten

Jag ville ha ett barn, så varför var jag inte lycklig? Jag var arg. Jag kände mig kränkt. Varför?

Tur för mig, jag hade en underbar läkare som jag litade på. Jag tonas ner min historia, som hänvisar vagt till några sexuella övergrepp. Min OB läsa mellan raderna, och hon förklarade för mig att barn skulle kunna ha en extra emotionell resultat för mig. "Många kvinnor som har gått igenom vad du har gått igenom känner att de har blivit våldtagna av sina barn."

Det kändes fel att erkänna det högt, men graviditet kan trigger flashbacks och ökar risken för postpartum depression i överlevare av övergrepp. Dessa känslor kan förstärkas av tester och prov gravida kvinnor måste genomgå under graviditeten. De kan känna sig utsatta eller ens kränkt av läkare och sjuksköterskor att undersöka dem.

Min läkare var mycket hjälpsamma i att förse mig med resurser när jag behövde dem och att minska mina triggers. Här finns sätt att förbereda sig för graviditet och förlossning om du har drabbats av tidigare missbruk:

1. Skräddarsy en födelse plan.

Varje överlevare av sexuella övergrepp måste väga sina alternativ och välja det som är rätt för henne. Min OB gav mig möjligheten att få en C-avsnitt, men detta var inte rätt alternativ för mig.

Vi planerade att göra en induktion. Det gav mig en chans att vara känslomässigt förberedda och att inte känna sig överraskad av mitt arbete. Vi planerade också en epidural för att minska den fysiska smärtan. Vi hoppades att det skulle minska min risk av erfarenhet att vara traumatisk.

Vi var också överens om att jag skulle göra bättre om jag hoppade över förlossningarna klasser. För mig var de alltför överväldigande och hade möjlighet att utlösa dåliga minnen och flashbacks.

Tala med din läkare eller barnmorska om dina alternativ och se till att du är bekväm med en födelse plan som fungerar för dig. Det finns inget rätt eller fel sätt att föda.

2. Be om hjälp.

Under min graviditet, jag gjorde en resa till sjukhuset för att få en nål för att jag har en negativ blodgrupp. Detta särskilt nål som behövs för att ges i den höga delen av mitt lår, så jag behövde för att ta bort mina jeans. Under mitt besök på sjukhuset, sjuksköterska tillåtet för en student att ge mig den bilden.

Jag kände mig generad och menar sig tala för mig själv. Det var svårt att förstå att när jag gjorde det var jag bara fokusera på mina behov. Ingen blev kränkt eftersom de var inriktade på att mina behov.

3. Ta kontroll.

Examina var traumatisk för mig. Min läkare låt mig veta när hon skulle röra mig. Detta gav mig en känsla av att hon hade min tillåtelse, och att jag var i kontroll.

En test var särskilt utmanande och känslomässiga. Vi gjorde några försök, men det var inte går bra, och vi inte får den information som behövs. Med lite enkel instruktion, jag kunde utföra testet på mig själv privat.

Sex månader efter födelsen av min baby, vi upptäckte att jag inte hade läkt ordentligt. Min OB kunde ordna ett ELLER där jag kunde vara sövd under ingreppet för att undvika att ångra känslomässig stress. Hon har även planerat att ta ett cellprov på den tiden, eftersom det är ett annat förfarande som jag finner ro.

Att ha ett öppet samtal med din OB är avgörande. Ta extra steg som du behöver för att skydda dig från det känslomässiga trauma av att återuppleva tidigare missbruk.

4. Försök att komma ihåg att det är tillfälligt.

Även om jag visste tidigt att detta skulle bli svårt och jag hade ett stort stöd, jag trodde att jag var förändrat för alltid och att även om den fysiska smärtan en dag skulle gå bort (även om det inte går fort nog för mig) att jag alltid kommer att vara lite tråkigare än vad jag brukade vara. Jag vet inte vad min läkare sys upp, men det var mer än min kropp. Det är som om någon vände ljuset på efter uppföljning kirurgi. Jag kunde inte tro det när jag var i det, men det gjorde det bli bättre.

5. Ta en minut.

När det inte finns några andra alternativ, när du känner dig överväldigad, när det är ett test eller förfarande som gör att du känner dig obekväm med, be om en time-out är alltid ett bra sätt att ta tillbaka kontrollen.

Ha ett glas vatten. Ta några djupa andetag. Krama din partners hand. Gör vad du behöver göra för att känna dig bekväm och har kontroll över vad som sker i din kropp.

6. Låt gå.

En hel del saker som händer i din kropp när du är gravid, lägg till att möjligheten av tidigare traumatiska upplevelser kommer upp till ytan och det är en hel del att ta i. Jag hade en hel del av flash-back mardrömmar under min graviditet, samt dagar där jag bara inte kunde vara glad över barnet kommer. Det är OK. Känner vad du känner. Prata ut och vara öppen med bra människor som förstår och bryr dig om dina erfarenheter.

Låt gå för vad du tror att du ska vara som när du är gravid och acceptera det som är. Befria dig själv från alla dessa förväntningar. Du kommer inte att poängsättas på hur du hanterar din graviditet. Om bästa du kan göra är att få igenom det, sedan har du en vacker baby på slutet som älskar dig villkorslöst. Det är en ganska fantastisk prestation.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar