Matlagning För En Familj Med Födoämnesallergier Är Bortom Ansträngande

De kämpar för att laga mat för en familj på fem personer är äkta för varje förälder. Ingen mamma tycker om att känna sig som en kock. Ingen förälder älskar utfodring kräsen småbarn. Men den kamp som jag känner matlagning för min familj är liknande för att korsa en stor ocean, i en kanot, med min familj på fem personer ombord, med bara en paddel, inget bajs hink, och ingen nos till tystnad gnällig barn.

Det kan tyckas som en liten över-dramatisering av min smärta, men låt mig försäkra er om att min kamp är inte bara en ren run-of-the-mill mom påfluget. (Även om jag gör det också från tid till tid.) Min smärta stammar från år av matlagning för små människor med födoämnesallergier, stora människor med överkänslighet mot livsmedel, kost och eliminering amning tre barn och irriterande småbarn som äter grytor, men inte vanlig pasta eftersom den har gröna fläckar i det (annars känd som basilika).

Mina barn är mitt hjärta och själ, men sedan jag blev mamma har maten verkade bara som en stor utmaning.

Vår historia är komplicerad. Mina två pojkar lidit under baby och barn år med extrem intolerans till konstiga saker som normala barn ska kunna äta som ris och havre. De hade ett tillstånd som kallas Mat-Protein Induced Enterokolit Syndrom (det är OK, google det. Jag ska vänta) annars känd som FPIES. Samtidigt som de har vuxit ur det, på den tiden, jag slutade äta nöt -, min man hatar kyckling, och jag blev gluten-intoleranta. Och nyligen, min yngsta var diagnostiserade som laktosintoleranta.

Jag vet. Det är jäkla ansträngande.

Du kanske har en kräsen litet barn, men jag har en hel massa av pickiness det som händer här.

Jag inser att spannmål är ett verkligt alternativ för middag, och vi utnyttjar den möjligheten, men jag kan inte förmå mig att bara ge upp tanken på en familj måltid. Jag laga middag nästan varje kväll, jag måltid plan, jag livsmedelsbutik varje måndag, och jag känner att jag utföra mirakel bara att mata fem personer i mitt hus. Jag känner att det är mitt jobb som mamma att se till att mina barn växa upp med en sund relation till mat.

Jag är ansvarig för alla är kräsen paletten och känslig mage, och det kan vara döda mig för att prova att göra tre måltider per dag som inte bara göra alla nöjda, men att alla kan faktiskt äta också.

Trots den otroligt långa listan av allergen-fri recept som finns i överflöd på Pinterest, jag är för trött för att slipa mina egna vete eller göra min egen majonnäs. Det finns många nätter när en familjemedlem kan inte äta vad jag har gjort för middag, och det gör att jag känner mig besegrad eftersom jag egentligen inte vill koka först middag, mycket mindre en den andra. Men när man har ett barn med mat frågor, som du inte har lyxen av att säga: "ja, de har bara att äta vad jag sätta framför dem." Och "gå vidare och svälta" verkar som om dåligt föräldraskap när du vet att de redan sämst ställda i en hel del livsmedel som de flesta barn får äta.

Så jag gör dem en smörgås eller göra mig en sallad (igen), och vi håller på att överleva från dag till dag. Jag är inte säker på hur vi gör det, eller jag ska säga, jag är inte säker på hur Jag gör det.

Jag finner mig drömma om att leva på en öde ö där ingen ber mig att laga mat och jag äter ananas och bär hela dagen. Det finns ingen munkavle eller fjärde måltid som händer omedelbart efter middagen, och alla bara sitter ner och äter.

Det verkar som en enkel begäran, eller hur? Bara äta. Bara äta det! Sked till munnen. Det är inte svårt.

I stället, det är den typiska förhandlingar och grunden-förhandlingar som sker i de flesta familjer med små barn, och sedan på toppen av det, den speciella önskemål. Så vi plocka ut saker vi inte kan äta från måltid eller ta en smörgås senare. Jag vill att min familj ska vara lycklig, frisk och nöjd. Det verkar bara som det tar en handling av Kongressen för att få det att hända varje natt. Det är en kamp som jag kämpar för, och stress över varje dag.

Jag befinner mig förklara min glutenfria kost i offentliga situationer och be om ursäkt för mig själv eller en familjemedlem genom att säga saker som, "oroa dig inte för oss" eller "Vi är super irriterande. Vi ska bara äta när vi kommer hem", eller "Det är okej. Vi tog med våra egna." Det är inte vårt fel att vi hamnade på detta sätt, och det är absolut inte det värsta problemet i en familj kan ha, men det är ansträngande att leva det dag in och dag ut.

Vikt matlagning en mjölkfri, glutenfri, kyckling-och nötkött-fri, barn-vänlig måltid varje natt gör mig överväga att anlita en personlig kock — förutom att jag inte har råd, eftersom glutenfritt mjöl och mjölkfri glass att kosta en förmögenhet.

Det finns inget enkelt svar, och det är precis vad vi gör för att överleva. Jag packar mat att ta med oss när vi är osäkra på vilken mat som kommer att vara där, och jag gör backup måltider för människor som inte kan äta måltiden andra familjemedlemmar vill, och jag försöker att inte spendera på platser som Whole Foods där det är en himmelsk gången eller 20 i allergen-fri mat .

En dag kommer jag att laga mat för bara två igen. Jag hoppas bara att när det händer, jag ska titta lite saknad tillbaka på denna tid i våra liv och leende med tillfredsställelse att ingen bad mig om glutenfri, mjölkfri, kött-fri, grön-fleck-gratis mat längre. Och jag ska bara njuta av att äta en kall skål med flingor till middag utan att behöva påminna någon att använda en servett.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar