12 Samtal jag Räknar inte med Att Ha Med Mina Döttrar (Ännu)

"Hur var skolan?" Jag frågade min 5-år-gammal som hon spände sig i sin bilbarnstol med små, dimpled baby fingrar.

"Jag hade en bra dag!" svarade hon. "Jag gjorde ett moln av bomull bollar, och Peter kysste mig på munnen!"

Hello darkness my old friend...

Jag hade hört talas om detta. Jag tror att det är vad som vanligtvis kallas en "out-of-kroppen-upplevelse." Minibuss snurrade ut från under mig och jag kastade genom tid och rum i ett ljus, där min döda farmor stod framför mig, klädd i en lång vit klädnad, och ett belåtet flin.

"Bara att gå vidare och ta mig nu", sade jag, clamoring för att komma förbi henne. "De försöker döda mig!"

"Åh, jag vet, älskling. Det kallas föräldraskap."

Och med det satte hon hälen på min panna sparkade mig tillbaka ner i förarsätet för att ta itu med ännu en av föräldraskap situation som jag är dåligt förberedd.

Detta var inte första gången något sånt här hade hänt. Praktiskt eftersom mina tre döttrar föddes har jag varit bakom 8-ball i en meningsfull konversation prep. Nu när de är 4, 5 och 6, här är en titt in i mitt filer av 12 konversationer jag inte förutse tills de var minst 12 år gamla:

1. Sass

Tack, bilradio, för gjutning snappy backtalk i repetitiva, addicting texter. Ja, flicka, jag vet att du var "born this way." Jag var där. Nu ta bort den där magen shirt omedelbart.

2. Död

Förra året besökte vi min mans stora farbrors begravning. Nu är jag fast i hård plats mellan försäkrade dem om att något bättre väntar, och mina döttrar tiggeri att gå till himlen där de kan "äntligen göra vad de vill ha."

3. Flicka Drama

Åh, det börjar tidigt här. Och lita på mig, erfarenhet är av ingen nytta. Ditt barn att få dissed på rasterna suger lika mycket som när det hände för 30 år sedan.

4. Kroppen Bild

"Mamma, jag vill inte ta på mig min vinter jacka eftersom det gör mig att se tjock ut," min 6-åring sa, som jag hörde min egen röst som kommer från hennes kropp och bröt sig in i en kall svett, att inse att nu är jag någons självkänsla förebild.

5. Svära

Jag vet inte var de plockade upp den, men det kan ha varit när jag svarade på hennes päls kommentar med, "Naw, flicka, du ser bra ut. Fan bra!"

6. "The Talk"

Mamma hur gick att barnet ska få i magen?"

"Vad sägs om att istället låta oss diskutera hur som barnet kommer att få ut hennes mage?"

Fem minuter senare: " Och det är därför vi inte kyssa pojkar på en lekplats."

7. Verkliga Livet Skurkarna

Tyvärr, inbrottslarm, borrar är en gemensam sak nu, och om du har ett sätt att förklara för ditt barn varför inte ge dem mardrömmar, vänligen dela.

8. Teknik

Nej, du kan inte ha en mobiltelefon för din 7 th födelsedag. Du har två vänner (som också inte har mobiltelefoner).

9. Sociala Medier

Enligt mina vänner, kommer av ålder, för Instagram är 10. Tio . När jag uttryckte min oro, de försäkrade mig om att deras barn konton är privata och allt de gör är att skicka selfies av konstiga ansikten till sina två anhängare. Det tog en hel del återhållsamhet för att inte starta i en gammal hederlig "problemet med barn i dessa dagar" - föreläsning.

10. Sport Avslag

Förra året, min kindergartner red pine nästan hela fotbolls säsongen. Hon hatade det. Min man kom i bråk med tränaren. Vi slutade. Slutet.

11. Högskola

Enligt vår ekonomi kille, högskola kommer att kosta cirka 5,2 miljarder dollar per år genom att den tid som vår äldsta examen från high school. Vad jag trodde skulle bli ett par dollar ibland kastas in i ett sparkonto när de träffar gymnasiet har blivit en stor månatlig kostnad som majorly skära i min Ann Taylor Loft katastroffond.

12. Från Min Vän Som Har Alla Pojkar: Humörsvängningar

Du tror att du är immun eftersom du inte har att göra med flickan hormoner som ser ut som en kilometer lång linje av emojis, men pojkar spänne på humör berg-och dalbana lika snabbt som flickor.

Så till mina föräldrar, lycka till. Det är en annan värld där ute än när vi var barn och allt har gått cirka fem till sju år, utom för magen shirts. Tack gode gud att det var någon Instagram tillbaka då.

Hannah Mayer

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar