Den Svåra Samtal Behöver Du Ha Med Dina Nära Och Kära

Lite över två veckor sedan jag skrev Inte Återuppliva papper för min mamma. Jag bawled som jag gjorde det. Jag ger tillstånd till sjukhuset för att låta henne dö. Låta gå inte få någon mer officiell än.

Det absolut bröt mitt hjärta att göra det. Även om jag visste att det var rätt sak att göra — även om jag visste att det är vad min mamma ville, det var nästan outhärdlig.

Så, jag kan inte föreställa mig hur svårt det skulle vara om jag inte vet hennes önskemål. Jag kan inte föreställa mig den smärta som skulle komma från att ha att fatta detta beslut och undrade om det var rätt beslut. Du antingen skriva det och undrar om du inte har eller inte underteckna det och potentiellt orsaka ytterligare lidande.

Det var inte bara svårt, en del av min mamma dör antingen. När hon flyttade till hospice vård, jag var tvungen att ta beslutet att inte placera en matningsslang. Hon hade inte ätit på två dagar och jag hade valet att placera ett rör eller låt döden köra sin kurs.

Den enda potentiella guldkant i min mammas sista dag är att vi hade det svårt diskussion för bara några månader innan. Efter att ha lämnat sin första onkologi möte där hon fick diagnosen steg 4 metastaserande koloncancer, satt vi på O'Charleys och fortsatte med tårfyllda samtal som hennes läkare instruerat oss att ha.

"Du behöver för att gå vidare och prata om dina slutet av livet önskar nu, så att hon inte har bördan för att undra vad du vill i en redan svår tid."

Slutet av livet önskemål. Det var ett vältaligt sätt att säga, hur vill du dö? Min mamma och jag pratade om, DNR. Hon berättade för mig att hon hade sett sin syster bekämpa cancer i över ett år tills hon var knappt 90 kilo och att hon inte vill det. Hon ville inte förlänga det oundvikliga, och jag är så glad att hon berättade för mig att, eftersom det är precis det beslut som jag var tvungen att göra.

Vid den punkt som jag skrivit på papper, min mamma var mest delirious. Hon hallucinerade och inte göra något vettigt när hon pratade. Hon var inte längre klarar av att kommunicera att hon hade ont. Hennes lever var att stänga av. Hon var inte äta. Hon var döende. Och jag hade möjlighet att förlänga sin döende process eller låt det ske naturligt.

För mig var det ett självklart beslut att fatta. Det var fortfarande svårt, men jag hade aldrig en tvekan i mitt sinne om att underteckna DNR. Jag bad om ett mirakel, men jag visste också att Gud är definitionen av ett mirakel och min var inte närvarande ligger i linje. Min mamma var döende och om jag får dem att placera en feeding tube eller återuppliva henne, hon var fortfarande kommer att dö. I mitt hjärta visste jag att det var.

Även om min mamma och jag hade vad vi trodde var ett ingående samtal om att det var en massa saker som vi inte prata om, helt enkelt därför att vi inte vet. Jag visste att min mamma ville vara återupplivat om hon var i övrigt friska, och att hon inte vill vara om hon inte var det. Jag visste att hon hade en kommer . Men jag visste aldrig att jag skulle få besluta om en feeding tube eller vätskor. Jag visste inte var det var beläget. Jag visste inte hennes begravning önskemål. Gjorde hon vill begravas eller kremeras? Där gjorde hon vill bli begravd, om hon gjorde?

Så jag vill uppmuntra dig att ha samtal nu. Prata med dina föräldrar, syskon, etc. nu. Jag bryr mig inte om de är bara 50 år gammal och i perfekt hälsa — så var min mamma.

Jag vet att det är bistra. Jag vet att det är deprimerande. Jag vet att du inte vill ha samtal, men du ska vara tacksam att du gjorde.

Och det är inte bara för era föräldrar och nära och kära, men för dig. Vad vill du? Gör dina familjemedlemmar vet?

Ge dem den välsignelse av att veta att dina önskemål så att de har en mindre börda att bära medan de sörjande.

Ring upp dina föräldrar och säga, hej, jag läste precis en artikel på Facebook och vill ställa några frågor. Och bara få det överstökat.

Gör det nu så att när du redan är helt trasiga och överväldigad, du behöver inte tänka eller oroa sig samtidigt. Du vet vad de vill ha. Du kommer att ha fred med ditt beslut och du kan snabbt gå vidare från denna aspekt av deras död.

En enkel sökning i Förväg Hälso-och Sjukvård Direktiv kommer att ge dig en idé om vad du behöver för att be/säga/tänka på. En bra lista här på Everplans webbplats .

Döden är oundviklig. Och det kommer att bli förödande oavsett. Men eftersom jag visste att min mamma vill, jag är helt enkelt sörjande hennes död. Jag är inte i ångest över alla medicinska beslut som jag gjorde, eftersom de inte var min att göra. Jag visste vad hon ville och när cancern tog bort henne innan hon var klar, kunde jag ge henne en gåva, minst, för att kontrollera vad dessa sista dagar såg ut.

Brooke Wilkerson

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar