Bekännelser Av En Oavsiktlig Sport Mamma

När det kommer upp som min 8-åriga son tränar 12 timmar i veckan på en konkurrensutsatt gymnastik lag, jag får en av två svar. Den första är en glad, "Awesome, så är han, som kommer till Os, eller hur?" Andra svar är mer dämpad: "Wow, det är en hel del. När inte han få ha kul?"

Jag kan oftast förutsäga vilka svar jag får. Föräldrar på mina barns extremt konkurrensutsatt skola och barnlösa kollegor är i allmänhet i första lägret, lärare och familj i den andra.

Jag skaka av den Olympiska hoppfulla, och jag kan försäkra alla berörda parter att det är för min son, gymnastik är kul. Jag är också snabb volontär annars graverande faktum att han fortfarande tillbringar massor av tid med att spela tv-spel. Men sanningen är att det är en ständig balans, för honom och för mig, mellan att uppnå stora drömmar och att vara ett barn—bara en av oväntade lärdomar vi har båda lärt sig under det gångna året.

Sport var, för att vara snäll, aldrig där jag putsade. Jag försökte och sluta basket, softball, spår, landhockey, dans och gymnastik. Jag fastnade med gymnastik tillräckligt länge för att lära sig några coola akrobatiska tricks, som gav mig en eftertraktad plats på min high school och college cheerleading squads, men akademiker var verkligen min starka sida.

Så jag hade låga förväntningar som jag plikttroget skrivit mina barn för allt att erbjuda: balett, fotboll, simma lag, skridskoåkning, tae kwon do. Ibland varade ett par månader, ibland ett år, men inget har riktigt fastnat.

Sedan, efter att ha sett män Olympiska gymnaster på en utställning, min son frågade om gymnastik. Det tog ett tag, men jag hittade så småningom en pojkar klass. Inom ett par veckor efter undertecknande upp, han hade ett erbjudande att gå med i pre-team grupp och kort efter att han blev befordrad till tävlingen teamet. I ett par månader, han gick från en timme i veckan av gymnastik till åtta.

© M'Kate Fotografering

Det gick så fort att vi knappt visste vad vi skrev upp för, men när någon berättar för dig att dina barn kan användas i undantagsfall, och att barn (lite av en enstöring vars tidigare intresse för sport var begränsad till Wii tennis) är lyckligare än du någonsin har sett honom i hans korta liv, det är svårt att säga nej.

Gymmet är en halvtimme från vårt hem, vilket gjorde det svårt att gå tillbaka och tillbaka. Så medan min dotter gjorde läxor i lobbyn, såg jag på praktiken och fann mig själv blir irriterad när min son halkat efter andra pojkarna att lära sig nya färdigheter eller verkade för att få mindre uppmärksamhet från coachen. Ju mer jag tittade, desto mer stressad jag kände mig. Om han verkligen var så bra som tränaren sa att han var, varför hade han glömmer alltid att peka tårna?

Som den första tävlingen närmade sig blev jag mer och mer orolig. Jag gick till en online gymnastik gemenskapen, peppra forum med frågor. Jag avfettat Internet för att ta poäng från förra året sammanträder för att räkna ut hur många barn min dyrbara barn skulle tävla mot och hur de hade fått. Jag visste att varje element i varje rutin, och hur många poäng varje bonus som måste flytta var värt.

Ja, jag vet. Jag skulle bli en CGM—crazy gym mamma—ganska mycket den värsta förolämpning i gymnastik världen. När bussen började kalla mig för konkurrens intel, slog det mig att jag kanske, bara en aning, utom kontroll.

Den första att möta slutade på en hög. Följande fem fasta rutiner, min son gjorde en avancerad bonus flytta i sitt sista event—bara en av ett par hundra konkurrenter att göra att viss färdighet. Han sprang för att möta mig efteråt med ett stort leende. Triumph!

© M'Kate Fotografering

Så kom prisutdelningen. Min son var upp mot 67 pojkar, av vilka många hade tävlat med samma rutiner som året innan. Han slutade precis ut av medaljer och höll tillbaka tårarna.

Två timmars bilresa hem var ångest. Coachen och jag försökte allt vi kunde tänka på för att muntra upp min förtvivlad liten kille. Han knappt talade under disken och inte ens kunde övertalas att stanna för glass.

När vi kom hem, han slutligen låta sig själv gråta i min famn. Han hade gjort sitt bästa, jag försäkrade honom—och att han egentligen hade. Men allt han kunde se var att hans bäst var inte bra nog. Jag kände mig fruktansvärt. Vad hade jag gjort?

Jag mentalt granskat de senaste månaderna. Jag hade inte tänkt att sätta någon press på honom. Hade jag sagt om och om igen att jag inte bryr sig om huruvida eller inte att han vann, men nu var jag tvungen att undra om det verkligen var sant. Jag erkände för mig själv att jag var besviken också. Jag kramade honom hårdare och till slut övertalade honom till sängen. Coachen textade att säga min son kunde hoppa över praktiken nästa dag om han behövde en paus.

Nästa morgon, jag var chockad när han studsade upp ur sängen med ett leende. Jag nämnde att hoppa över praxis, och han insisterade på att han ville gå. "Jag kommer bara att arbeta hårdare," sade han, "och nästa gång ska jag få en medalj." Va. Kanske något jag sade hade hjälpt, eller han kanske bara behövde lite tid att räkna ut det på sin egen. Hursomhelst, han var tillbaka och mer beslutsam än någonsin.

Han var också rätt. Vid nästa möta, han tog hem en näve medaljer. Det var jag hålla tillbaka tårarna när hans namn kallades för första gången. Kikade jag över för att se coach flinade nästan lika mycket som min son. Resten av de uppfyller gick bra, och han toppade sin första säsong med två silvermedaljer och ett brons på state championship.

© M'Kate Fotografering

Jag kan inte ljuga—det är en mycket mer kul att se ditt barn vinna än att förlora. Men vi båda kom bort från den säsongen med något som är mer värdefullt än awards. Min son vet nu att även medaljer är cool, bindning med hans team, tillfredsställelse av hårt arbete och hög han får från behärska en färdighet som är ännu coolare. Jag lärde mig att jag inte kan skydda honom från besvikelse, att han är mer motståndskraftig än jag gav honom kredit för, och att om jag bara släppa lite, han hittar sin egen väg.

Vi offra en hel del för denna sport. Familjens middagar är sällsynta, weekendresor är obefintlig, och den höga kostnaden av hans utbildning innebär färre extramaterial runt. Men medan vi alla stödjande, i slutändan är han som har att visa upp till gymmet varje dag, så det måste vara något han vill ha, inte något som han tror att jag vill.

Han är nu förbereder sig för nästa konkurrenskraftiga säsongen och arbetar hårdare än någonsin. Han tränar flera timmar och tåg för att behärska mer utmanande kompetens, men vi är båda mycket mindre orolig nu. Jag har slutat hålla sig runt praktiken. När min son nämner en ny färdighet han behärskar, skulle jag säga, "Wow, du har verkligen arbetat hårt för att" istället för att fråga dess värde.

Dessutom kan jag bara leta upp det på nätet senare. Vad? Återhämtning är en process.

ADVERT

Lägg till din kommentar