Jag är En Binge-Spender, Och jag Känner mig inte Skyldig Om Det

Jag har varit bra med min budget de senaste några månader. Jag har inte köpt något som inte var planerat . Jag har varit socking bort pengar på sparkonton och betala extra om inteckning. Det får mig att känna mig som har befogenhet att göra detta, när jag blir uber billiga och försöka att inte spendera pengar på något extra alls. Det är nästan som ett spel jag spelar med mig själv.

Jag har sagt till barnen när jag har velat att säga ja, och gjorde middag hemma när jag ville inget mer än att kasta ner $70 för middag med mina barn och sedan gå och se en film.

Vårens kläder har varit ute i flera månader och jag har motstått frestelsen att köpa något, tala om för mig själv att jag inte behöver något nytt, eftersom jag inte.

Och sedan en våg kommer över mig och jag ger inte knullar. Jag går in i Mål som om jag har en trupp bakom mig, death metal spelar i bakgrunden och ett kamera-team filmar oss i slow motion. Bara det är ingen musik och ingen trupp. Det är nästan som om jag är besatt och förlora all känsla av tid, distans, och att vara en ansvarsfull vuxen. Jag kopplingen mina händer runt vagnen, och plötsligt mitt checkhäfte balans inte existerar.

Det enda jag är säker på är detta mama kommer att spendera lite cash.

Innan jag vet det, min vagn är överfyllda med ansiktskrämer och tankar som toppar eftersom de är 2 för $10 och om jag inte bunkra upp nu kommer jag att vara så jävla ledsen att jag inte greppa en i varje färg. Medan jag ta tag i saker på ett sådant vårdslöst sätt, jag bestämmer mig för att möblera om mitt badrum med nya handdukar, bathmats, och tandborste hållare. När jag väl ta den dyra trail mix, jag vet att jag är en goner.

Jag bryter ner och köpa den $30 kudde eftersom min dollar räkningar som flyger överallt, varför inte riktigt att det räknas?

Hej, mitt namn är Katie och jag är en binge-shopper.

Jag pratar inte om att slösa bort barnen " college konton på bilar, eller inte ha tillräckligt med pengar för mat eftersom jag tappade kontrollen i en skoaffär. Men jag erkänner att jag kommer att spendera benders regelbundet. Ibland är jag med en kompis, men oftast är jag ensam.

Ibland undrar jag vad är det som triggar min binge-shopping tendenser. Är det stress? Är det för att jag känner mig berövad efter att vara så bra för ett par månader, ungefär som när du gör en rengöra och du fantiserar om enkla kolhydrater hela tiden och innan du vet ordet av har du tog en påse chips och krossade dem över en liter glass och undrade vad fan som hände, för vem äter chips knastrade upp i glass? (Höjer handen.)

Kanske beror det på att jag är trött på att vara en ansvarsfull vuxen som lever alltid med en jävla kalkylblad, och spendera några Benjamins på ett oansvarigt sätt får mig att känna mig fri och levande och påminner mig om att ingen är chef över mig och jag kan göra vad jag vill.

Jag försöker att rationalisera mina utgifter, tala om för mig själv att eftersom jag ska på en bender, kan jag lika väl göra det räknas, så låt oss bara köpa alla saker. Efter alla, jag har inte gett upp i min uppmanar de senaste sex månaderna.

Ja, jag vet att detta inte är vettigt.

Ja, jag gör det ändå.

Men jag måste erkänna en sak: det är också kul som fan. Tja, för det mesta. Naturligtvis finns det tillfällen när binge-shopping är spetsad med skuld, ånger, och kanske även en mental ta ner om varför jag inte behöver något nytt, mina barn har nog, och ingen ska vara tillåtet att köpa många paket av Dubbel-Stuf Oreos bara så att de kan ha en fin display i en stor glasbehållare på köksön.

Kanske jag gör ursäkter för mig själv att okej, det är precis vad jag gör — men jag gillar att belöna mig själv ibland för att vara så ansvarsfull med min ekonomi för det mesta. Och om det betyder att jag låter mig själv känna sig som en fri fågel då och då och gå lite oseriösa på Amazon, ner i gångarna i Mål eller Costco — så var det. Det är så jag fungerar och det är så många av mina kolleger mom vänner fungerar.

Och att vi sedan hala in det, och allt är bra igen.

Kanske en dag jag kommer att lära sig måttlighet i min utgifter vanor, men tills dess, jag ska vara här vara billig som fan tills jag vaknar upp en morgon och har viljan att agera som om jag har vunnit på lotto och starta denna trögflytande cykeln om igen.

ADVERT

Lägg till din kommentar