När Du Har En Komplicerad Relation Med Din Pappa

Fars Dag kommer precis som ett tåg ner ett spår. Tåget är fullt av Daddy ' s Girls och män som kallar sina döttrar "älskling" och "min tjej." Du och jag är inte med på tåget. Vi står på motsatta sidor av spåret som det whizzes av. Om du skriker till mig, jag kan inte höra dig över buller och du kan inte höra mig. Ibland undrar jag om vi någonsin haft en plats på tåget tillsammans. Om det någonsin fanns en tid då jag var "din tjej."

Vi är tuff, du och jag Det är svårt för oss att tolerera brister vi ser i varandra. Att förlåta varandra för att inte vara den person som vi ville ha den andra för att vara. Jag har tänkt på dig på det sättet så länge nu. Att du inte var far jag behövde dig för att vara. Det var aldrig tillräckligt tillgivenhet eller positiv feedback och för mycket kritik och klander. Min känslighet bara inte kunde hantera dig, och jag har känt drivit bort för flera år nu.

Även om mina bästa dagar, jag kan fortfarande inte komma på vad jag var desperat söker från dig. Din toast på mitt bröllop var mer om dig än mig, som slutar med en medryckande version av "Let' s go Yankees!" På dagen hade jag fått min första son och om igen efter att jag haft min andra, som du inte kunde få dig att säga "Bra jobbat" eller "jag älskar dig". Det har aldrig varit "jag älskar dig är." När du kommer för att besöka mig eller när jag kommer att se dig, det finns inte ens ett hej. Du går rätt till mitt barn och det är som om jag inte ens finns. Dessa är de tankar om oss som fyller mina tankar för det mesta. Som ett tåg brusande ner på spåret så högt, jag kan inte höra något annat.

För några veckor sedan, när Mors Dag hade kommit och gått och jag har aldrig hört från dig, kände jag att vår relation hade nått ett nytt lågvattenmärke. Jag fick duscha på gymmet, övervinna genom sorg när, plötsligt, buller i mitt huvud stillat för en stund. Och i och med att klargöra hysch som bara kommer för mig efter fysisk utmattning, mina bästa dagar, kom tillbaka till mig igen.

På min bröllopsdag, långt innan din toast, det var bara två av oss stod i farstun för kyrkan, som väntar på att gå ner i gången. Jag var så nervös att jag trodde att jag var på väg att passera ut eller kasta upp. Och du var nervös också, eftersom du hållit dricka isvatten (eller något) av en red Solo cup. Men, helt plötsligt, att du vände sig till mig och sade: "kom Ihåg när Amy G. tappade bollen och sprang till andra bas?"

Detta löjligt minne av en softball game från åren som gått bröt förtrollningen. Direkt, vi skrattade och att gå ner i gången var en promenad i parken hand i hand. Du, av alla människor, visste precis vad de ska säga.

Jag kom ihåg hur jag när jag hade Pojke #1 och du kom tillbaka för att se mig på sjukhuset nästa dag, du gick i hålla en McDonald ' s chocolate shake. Så fort jag såg det visste jag att du hade tagit med mig just det som jag inte visste att jag ville. Jag minns hur du såg ut när mitt ansikte lyser upp också–som ingen kände mig bättre än du.

Jag tänkte tillbaka på när Pojke #2 föddes och hur du och Mamma spenderade hela dagen med honom och mig på mitt sjukhus rum. Jag minns sommaren solen som kommer in genom fönstren, de tre av oss tillsammans för timme på nöjde timme i sin glada glöd. Jag kom ihåg att även om hälsning på mig när jag kommer efterhand att du, varje adjö är en kamp för att hålla tillbaka tårarna. Du kanske inte vill låta mig gå.

Som dusch regnar ner på mig, tystnaden i mitt sinne fördjupas. Jag minns hur du luktade efter gräsklippning på din tröja med det avklippta ärmar–som gräs och svett. Jag vet att jag måste ha kramat dig att få detta minne, och när jag krama min man efter att han klipper gräsmattan jag luktar som samma lukt och tänker på dig. Jag tycker om din smeknamn för mig. Din favorit livsmedel. Baseball på bilradion på väg hem från stranden.

Tåget och dess öronbedövande buller förbi efter vad som känns som år. Det har varit år. Jag stänger av duschen. I mitt sinne, jag ser dig och du ser mig. Trots alla ljud, alla överväldigande ljud som har pågått så länge, du är fortfarande det. Vi är fortfarande på motsatta sidor av spåret, men det är inte längre något stopp och en av oss från att passera till andra sidan.

Att se att du fortfarande står är det kanske allt jag behöver. Kanske våra motsatt hållning är fortfarande en hållning precis samma sak: fast i dess ställe, aldrig lämnar oavsett vad. Tro det för första gången emboldens mig att skriva dessa ord, att ta steget framåt och samtidigt också gå tillbaka i tiden. Jag hoppas att vi, vid någon tidpunkt, kommer vi att nå varandra och klättra ombord på ett nytt tåg, våra egna tåg tillsammans.

Grattis på Fars Dag, Pappa.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar