Varför Ett Kort Möte Med En Hemlös Man Som Hade En Enorm Inverkan På Mig

Den Gyllene Regeln i livet är att göra mot andra vad du vill att de ska göra mot dig.

Som barn var jag upp på denna mycket enkla princip.

Det var inte så svårt att förstå. Ge andra respekt (även om de inte ger tillbaka det), vara snäll mot andra, oavsett vad man vet ju aldrig vad någon annan går igenom, och alltid har en hjälpande hand till dem som behöver det. Dessa tre attribut påminna mig om ett enda ord: medkänsla .

En sådan enkel kvalitet som verkar vara så svårt för den mänskliga rasen att uppnå i denna värld vi lever i idag.

Vi kan inte låta det dö. Jag kan inte låta det dö.

Tidigare i veckan har jag stött på en situation där jag normalt inte vidta åtgärder, men något slog mig och jag kunde inte vända huvudet åt andra hållet.

Jag tänkte om min vanliga rutin på en fredag.

Vakna vid 9 på morgonen, äter frukost, gör dig redo, och bege dig ut för att arbeta med 10:10 am

Kommer till jobbet, jobba, lämna arbetet. Du får idén.

2:45 p.m., jag åkte till en månatlig skönhet utnämningen. Ett möte är inte i närheten av en nödvändighet utan en lyx.

3:30 pm, jag börjar köra till Walmart. Jag hade planer på att leta efter tillbehör för ett par kostym till min pojkvän och mig.

När jag kom in i fyra sätt stop för att komma till Walmart parkeringsplats, ett tecken fångade mitt öga. En hemlös man som stod på trottoaren parallell till min bil, inte ett ovanligt ställe för hemlösa gemenskapen.

Normalt tecken bara be om pengar eller mat. Men detta var annorlunda.

"Bara en sovsäck eller filt för kalla nätter."

Nu för att sätta detta i perspektiv, jag skulle bara ha haft ca fem sekunder för att läsa hela tecknet, så med facit i hand, är det enda orden jag såg var sovsäck eller filt. Ja, dessa ord var tillräckligt.

Jag blev genast överrumplas, och av någon anledning, i chock. Jag hade aldrig sett en skylt och bad för de objekt innan. När jag satt i min bil i över fem minuter med att försöka förstå vad jag hade sett, jag visste att det enda jag behövde göra.

En sovsäck $17.98, en fleece filt $2.50, en $15 Burger King presentkort.

Jag gick till den äldre mannen som håller skylten, redovisade posterna i min hand, och allt han kunde säga var, kvävning tillbaka tårarna: "Gud välsigne dig. Gud välsigna dig. Tack så mycket. Tack. Tack." Jag önskade honom lycka till och sa åt honom att hålla sig varmt och gå och äta lite middag. Mötet var kort, och jag som gick tillbaka till min bil, jag kunde inte hålla i längre.

Jag kan inte förklara den virvelvind av känslor som jag upplever. Jag grät en hel del. Vid första, jag förstod inte varför denna typ av möte hade påverkat mig så djupt.

Nu vet jag varför.

Den här mannen, någon som är helt förbisedda av andra, som har förmodligen upplevt saker som är ofattbara för de flesta av oss, inte ber om pengar, han bad för överlevnad .

Enkelheten i att bara be om en filt eller sovsäck för att hålla honom skyddad från intensiv vinter nätterna, medan jag var klädd i stövlar, en tröja, med värmare sprängning i min bil, på väg till mitt mysiga hem, sätta saker i perspektiv för mig.

Trettio-fem dollar var allt som krävdes för att ge den här mannen överlevnad i den hårda Reno vintrar och en strimma av hopp att det fortfarande mänskligheten i den värld han lever i.

Det visade mig att alla små handling av vänlighet kan verkligen förändra någons liv.

Detta lilla möte betyder så mycket för mig för en anledning: I en värld full av så mycket hat, grymhet och våld, vi måste börja fylla det med kärlek, vänlighet och medkänsla för varandra.

Så efter att ha funderat på mina handlingar, jag hoppas att de har inspirerat dig till att betala fram till dem som kämpar i den här världen. Oavsett hur liten eller stor, man vet aldrig hur mycket dina handlingar kan påverka någons liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar