Vi Har Alla Våra Stunder När Vi Är "Taskig Partner" I Äktenskapet

För några veckor sedan läste jag en artikel som stoppade mig i mina spår. Ärligt talat, det är inte ofta jag läser en bit av en annan bloggare som inte bara får mig att sätta min telefon ned och begrunda dess budskap, men också omedelbart vill diskutera det med mina vänner.

I sin artikel, "Kära Taskig Män, Detta Är Din Wake Up Call," författaren Matthew Striden gör påståendet att även om män tror att de gör ett bra jobb med sina hustrur, de är fortfarande arslen och gör ett skit jobb.

Ja, han platt ut män berättar att även om de tillhandahåller för sina familjer, vara uppmärksam på sina fruar i sovrummet, att hjälpa runt huset, och det är ett allmänt hygglig kille till sina familjer, det är inte tillräckligt för att känna sig trygga i sina relationer. Han fortsätter med att säga att han kom fram till denna uppenbarelse när hans fru nio år meddelade förra året att hon skulle lämna honom.

Han säger, att den stund som hon tog sin ring av honom och berättade för honom att hon var klar med att vara gift med honom var när han insåg att han var en skit make.

Och genom sitt inlägg, han ville rädda andra människor från samma misstag som han gjorde under sitt äktenskap.

Hans största överträdelse? Han lämnade sin hustru att känna sig ensam i sitt äktenskap.

Han säger att om och om igen, han valde sina själviska behov över sin frus behöver för att känna sig nära honom. Han beskriver en händelse som han kallar sin "att definiera äktenskapet ögonblick" och det var som han visste inte skulle oåterkalleligen förändra sitt äktenskap. I grund och botten, han bestämde sig för att titta på de senaste omgången av Masters i golf i stället för att spendera dagen ute med sin familj. Han säger att han hade inget sätt att veta hur frånkopplad att hans fru kände och att han kan spåra henne långsamt utvecklas beslutet att lämna honom tillbaka till den dagen.

Några personer kommenterade att han hade all rätt att titta på en golftävling.

Andra kommenterade att hans fru hade all rätt att vara förbannad och att de kunde förstå varför hon skulle lämna en sådan själviska svin.

Älska det eller hata det, håller med eller inte håller med om, människor hade en stark reaktion till detta inlägg när jag delade den på min Facebook sida .

Och ingen överraskning, så var det mest ögonöppnande del.

När jag delat det här inlägget, hundratals människor, främst kvinnor, kommenterade om hur ensamma de känner sig varje dag i deras äktenskap — berättelse efter berättelse från kvinnor som hade lämnat män för liknande skäl, och kvinnor som sörjde över att de var missnöjda i sina relationer. I hjärtskärande punkterna, kvinnor skulle skriva om den smärta de känt sig vid att ständigt vara kvar för fritidsintressen, resor, och andra självcentrerad aktiviteter.

Mestadels, rungande tema var att kommunikationen är bristfällig i många (de flesta?) äktenskap.

Som man skulle förvänta sig, men också kommenterade. De uttryckte frustration över att kvinnor som inte är öppna med sina verkliga känslor, förvirring om vad deras roller är tänkt att vara när gifta kvinnor som "gör det," och ilska över att en annan man hade skrivit ett inlägg i princip banka män.

Jag var förvånad över att jag fick stift från mina manliga vänner när jag kommenterade att den bit personligen hade flyttat mig. Jag fick veta att jag var med för att stödja och främja "man bashing", och att jag hade besviken över några vänner för att jag vågade håller med om att vissa äktenskap, det är ofta en partner som känner sig ensamma.

Faktum är att trots att jag håller med att stämningen, och när jag läste artikeln, jag såg inte min man som en taskig.

Jag såg mig själv.

Min man och jag har kämpat i vårt äktenskap under det senaste året, och vi har båda varit tvungen att sitta i vår skit" när det kommer till vem som har varit ansvarig för våra frågor. Jag har haft inför det faktum att, ibland, jag som suger på att vara gift och det finns gånger min man känner sig ensamma och utelämnade när jag väljer mina jobb, barn, vänner eller andra aktiviteter än att spendera tid med honom.

Och naturligtvis, jag har känt på det sättet också. Men det är inte en licens för att rättfärdiga våra koppla bort genom att lägga skulden enbart på hans fötter. Kommunikation är en dubbelriktad gata, trots allt. Det krävs två för att dansa tango.

På en eller annan punkt i ett äktenskap, en partner kommer att göra ett skit jobb. Oavsett om det är med att fokusera på ett jobb uppgift eller blir överansträngda med skolans verksamhet, varje relation går igenom en period där en partner känner sig försummad eller kasta bort. Och när du har varit gift länge nog, ibland, du kan till vädret som storm, eftersom du vet att en långsiktig relation innebär att tidvatten, ebb och flod. Har du förtroende för att du kan arbeta igenom den och slå på den igen runt.

Takeaway från Fray ' s artikel är inte att alla män överallt är skit partner som ska vara kvar. Tvärtom. Vad han säger är att relationer tar tid, kraft och arbete.

Kompromiss och kommunikation är viktiga, och när kommunikationen bryts ner, äktenskap får ofta stenig. Hans påstående att han var ett asshole bör inte vara kränkande. De är sina känslor, och de är giltiga. Hans förklaring är absolut en tankeställare till alla som känner att deras relation är inte vad den borde vara .

Vi kan ta ansvar och göra en positiv förändring eftersom kommunikationen kan ofta vara dammas av, repareras och öppnas upp igen. Det tar arbete och ibland kan kräva en resa till en terapeut för att komma tillbaka på rätt spår, men hans poäng är att prata med din make / maka är aldrig en dålig sak. Att välja att tillbringa tid med din partner kommer alltid att resultera i en "vi ögonblick" som kommer att hjälpa dig genom grov patchar. Utan kommunikation, ett äktenskap eller ett förhållande är dömt.

Så, när du är en skit partner, ta ansvar och arbeta mot att göra förändringar. Prata med din partner. Berätta för din man vad du vill. Fråga din fru om vad hon behöver. Du kommer att bli förvånad över hur mycket av ett skillnaden dessa enkla förändringar kan göra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar